Vanaf vandaag probeer ik te stoppen

afbeelding van paulwg

Geplaatst door paulwg op 18/02/2012 - 12:40

Lid sinds 17 feb 2012

Hallo forumleden.

Ik ben in die 35 jaar dat ik rook misschien al 20 x gestopt met roken. Nicotinepleisters, laserbehandelingen en nog veel meer geprobeerd. Helaas..........als ik weer begon met roken werden het er nog veel meer, alsof je de schade in moet halen.

Maar ik ben dat roken helemaal zat, ik rook er zo'n 25 per dag. Elke dag vreselijke hoestbuien, ook 's-nachts. Sinds een maand ga ik 2 wekelijks naar de sportschool, en ook dan merk je dat je door het roken gehandicapt bent.

Ik wil het nu op de volgende manier proberen: ik ben per direct gestopt vandaag maar heb gewoon mijn shag op tafel liggen en een doosje nicotine-kaugom. Ik wil 'van allebei afblijven. Äls het echt niet lukt grijp ik eerst naar de kaugom.

Ik hoop dat het dit keer gaat lukken, maar ben wel bang voor wat er allemaal gaat gebeuren (al veel meegemaakt), en heb iedereens hulp hard nodig.

Paul

afbeelding van paulwg

Geplaatst door paulwg op 18/02/2012 - 12:50

Lid sinds 17 feb 2012

Hoi Anja

Ja, ik rook ook binnen. Het grote probleem voor mij is dat mijn vrouw ook rookt maar echt niet wil stoppen. Dus dat binnen roken is voor mij een extra uitdaging.

afbeelding van Anja78

Geplaatst door Anja78 op 18/02/2012 - 12:50

Lid sinds 05 feb 2012

Dag Paul, ik wens je alvast heel veel succes! Ik heb mijn stopdag volgende week gepland (Champix) en ben me mentaal aan het voorbereiden. Rook je trouwens binnen? Ik deed dat wel en vandaag ga ik de boel lekker opruimen en vanaf dan alleen nog naar buiten tot het mijn stopdag is (die is erg snel hoor).

Er is een topic voor februari-stoppers hier:  http://www.ikstop.nl/februari-stoppers-2012?page=15

 

Zo als ik gelezen heb kunnen we daar best nog wat animo gebruiken.

GO februari-stoppers!!!!

Ik ben alvast van plan om te laten zien dat mensen die in februari stoppen het ook goed gaan doen!

afbeelding van Anja78

Geplaatst door Anja78 op 18/02/2012 - 12:55

Lid sinds 05 feb 2012

Probeer er positief over te denken: niet denken van wat vervelend dat mijn vrouw binnen rookt , maar denken van: elke keer als ik haar zie roken zal ik beseffen hoe rokers eigenlijk in elkaar zitten. Weet je wat? Ik doe met je mee en leg mijn tabak nu beneden op tafel. Ik laat straks weten hoe dat gegaan is! We kunnen alleen maar proberen, stap voor stap.

Geplaatst door Lodewijk op 18/02/2012 - 13:03

Lid sinds 11 sep 2011

Hallo Paul,

 

Verstandige beslissing om na 35 jaar te stoppen met roken. Uiteindelijk is dat hoesten een signaal om er zo snel mogelijk mee op te houden. Je hebt kauwgum las ik, heel verstandig. Zware rokers die zo lang gerookt hebben kunnen beter een hulpmiddel gebruiken. Cold Turkey is dan wel erg moeilijk. Zou je adviseren om je pakje shag onder de kraan te houden. Op tafel laten liggen is de kat op het spek binden. Binnen 4 tot 5 dagen is de nicotine en koolmonoxide uit je lichaam verdwenen en kan de grote schoonmaak beginnen. De geestelijke verslaving duurt langer. Met voldoende wilskracht en motivatie lukt het jou ook om te stoppen. Je vrouw blijft roken. Wel kun je met haar afspreken dat zij het liefst buiten rookt en haar sigaretten niet laat slingeren. Wees verstandig en meld je bij de februaristoppers aan, allemaal lorgenoten die in het zelfde schuitje zitten. Succes en sterkte.

afbeelding van paulwg

Geplaatst door paulwg op 18/02/2012 - 13:10

Lid sinds 17 feb 2012

bedankt voor jullie motiverende woorden.

ik heb me al gemeld op het forum bij de februaristoppers.

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 19/02/2012 - 09:41

Lid sinds 31 jan 2012

Leg die shag a.u.b daar niet neer ik snap wel waarom maar je bent nu niet zo sterk, als de duivels komen ligt het voor het pakken. Ik heb zelf na 4 dagen er water in gegooid en alles weggegooid omdat ik zelf doorhad dit ga ik niet trekken zo al ligt het niet op tafel maar in de kast.

Ik ben ook blij het weggedaan te hebben anders weet ik niet of ik zo standvastig was gebleven want naar de winkel of het tankstation gaan doe ik niet dat heb ik gelijk tegen mezelf gezegt dat gaat me een stap tever.

Mijn man was ook al ruim anderhalf jaar gestopt ik rookte door in de keuken of buiten tot ik een tia kreeg.

Zet hem op!  

afbeelding van Brigitte30

Geplaatst door Brigitte30 op 19/02/2012 - 19:49

Lid sinds 08 jan 2012

Hoi Paul
Ik zou die shag ook niet voor het grijpen leggen. Mijn man rookt ook nog door, en wil ook niet stoppen. Maar hij past zich aan door bij een open raam te roken, zodat de rook niet blijft hangen.
Kom op hè. Alweer 2 dagen gestopt SUPER

afbeelding van paulwg

Geplaatst door paulwg op 19/02/2012 - 21:19

Lid sinds 17 feb 2012

ja @Brigitte, en tot nu toe geen problemen. Natuurlijk heb ik wel een keer of 3 per dag zin, maar dat gaat supersnel weer over. Ik hoop dat dit zo blijft, maar dat zal wel niet devil

afbeelding van AlieK

Geplaatst door AlieK op 19/02/2012 - 21:48

Lid sinds 21 nov 2011

Hey Paul,

 

Ik zou je vrouw toch maar vragen of ze de shag niet bij zich wil houden.

De kans dat je er naar grijpt, als je heel diep zit, is redelijk groot....

 

Ik wens je in ieder geval heel veel succes en ga ervoor !!!!

 

Gr.

Alie

afbeelding van hewi

Geplaatst door hewi op 20/02/2012 - 12:36

Lid sinds 03 sep 2010

Paul,welkom!

 

Nou zal ik gelijk dan maar met de deur in huis vallen? Je begint verkeerd!!!!!!!!!je probeert te stoppen? niks drvan we doen hier niet aan proberen,hier stoppen we! Jij rookt namelijk niet meer,je wilt niet meer hoesten,je wilt niet meer stinken dus hopla gooi weg die shag neem een kauwgompje en vraag aan je vrouw of ze de 1e tijd ff buiten wil roken,je bent veel te aarzelend met je "we zien wel hoever we komen" en je "ik ben bang dat het niet zo makkelijk blijft": Natuurlijk is stoppen met roken niet makkelijk ik bedoel anders zaten we hier niet he? Maar je moet echt je instelling veranderen want zo ben ik bang dat hetb je niet gaat lukken [ bewijs maar eens dat ik het verkeerd heb....graag!!!} Niks proberen gewoon doen!!!!

 

Trek aan de bel als je het moeilijk hebt maar niet niet niet gaan roken,je zult zien dat je dan gaat denken dat het toch niet lukt en dan blijf je roken,stel jezelf de vraag "wil je echt stoppen met roken"????Ja? gooi weg die zooi!!!!!

 

{ getverderrie lange stoppers begin ik nu op toon te lijken?? wink}

 

Go for it!!!

afbeelding van paulwg

Geplaatst door paulwg op 20/02/2012 - 12:47

Lid sinds 17 feb 2012

IK GA NOOIT MEER ROKEN!

afbeelding van hewi

Geplaatst door hewi op 20/02/2012 - 12:58

Lid sinds 03 sep 2010

Juist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie toevoegen