Light sigaretten roken

Je bent misschien in de veronderstelling dat het roken van light sigaretten minder schadelijk is voor je gezondheid als het roken van normale of zwaardere sigaretten. Dat is niet het geval. Het roken van light sigaretten kan even slecht zijn of zelfs nog slechter voor je gezondheid. De verpakking van light sigaretten laat weliswaar zien dat er minder nicotine en minder teer in verwerkt zit, maar dat betekent nog niet dat light sigaretten minder schadelijk voor je gezondheid zijn.

Light sigaretten roken

Een van de voorkomende gevolgen van het roken van light sigaretten is, dat je bij het roken ervan zwaarder inhaleert. Bij een light sigaret is er sprake van een filter met zeer kleine openingen, waardoor de te inhaleren rook verdund zou moeten worden.

Rokers hebben echter de neiging om dieper te inhaleren of om een filter van de sigaret dicht te knijpen om zo meer rook binnen te krijgen. Hierdoor vervalt het voordeel van de aanwezigheid van minder teer en nicotine, want dat effect wordt teniet gedaan door extra stevig te inhaleren. Je bent dus niet gezonder bezig als je light sigaretten rookt. Er is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de schadelijke effecten van light sigaretten aan de universiteit van Californië. Daaruit is gebleken dat het roken van light sigaretten slechter kan zijn voor je gezondheid dan het roken van gewone sigaretten. Ook geldt dat het meeroken met light sigaretten even schadelijk is voor de gezondheid als het meeroken met gewone sigaretten of tabak.

Light sigaretten om te stoppen met roken

Er zijn rokers, die shag of normale sigaretten roken en om te stoppen met roken ineens overstappen op light sigaretten. Deze light variant van de sigaretten kan echter niet als serieus hulpmiddel beschouwd worden om daadwerkelijk met roken te stoppen. Als roker probeer je toch om diep te inhaleren om zo voldoende rook binnen te krijgen, zoals je gewend bent van een gewone sigaret. Dus als je van plan bent om te stoppen met roken is het niet zinvol om over te stappen naar een light sigaret om zo van je rookverslaving af te komen. Daarvoor zijn er namelijk veel betere hulpmiddelen beschikbaar.

Reactie toevoegen