Vergoedingen zorgverzekering

Al enige jaren probeert de overheid in samenwerking met de zorgaanbieder het aantal rokers terug te dringen door verschillende "stoppen met-roken methoden" vanuit de basisverzekering te vergoeden. Niet alles wordt vergoedt, alleen die methoden waarvan zij zggen dat is aangetoond dat ze helpen om van het roken af te komen. 

Ook sommige medicijnen of apotheekproducten (pleisters, tabletten, kauwgom,  Zyban en Champix, mits voorgeschreven door een arts) kunnen woren vergoed, maar dan meestal alleen als je het gebruikt in combinatie met een ander bewezen programma, zoals persoonlijke begeleiding van een expert. 

Elke jaar kan je vanuit je basisverzekering een vergoeding krijgen voor 1 programma inclusief de eventuele geneesmiddelen. Je betaald wel een (vrijwillig) eigen risico wat momentel op € 385,- euro per jaar staat.

De preciesevergoeding verschilt nog redelijk veel per verzekeraar en sommigen zijn er ook erg vaag over. Wil je ze met elkaar vergelijken dan is het aan te raden om deze verzekeraars met elkaar te vergelijken op independer. Daar staat een overzicht waarin je precies kan zien wat er op het gebied van stoppen met roken vergoed wordt. 

Heb jij ervaring met het terugvragen van gemaakte kosten als het om stoppen met roken middelen gaat? Laat het iedereen weten in een reactie hieronder.

Reactie toevoegen