10 ongewone manieren om te stoppen met roken

Iedereen is vast bekend met de bekende methoden die er zijn om te stoppen met roken. Toch zijn er ook veel manieren om te stoppen met roken waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar die wel degelijk anderen hebben geholpen om te stoppen met roken. Wij deden onderzoek en kwamen op onderstaande 10 ongewone manieren om te stoppen met roken. Heb je zelf een unieke manier die kan helpen om te stoppen met roken? Laat dan onderaan een reactie achter!

Eet tuinbonen!

Tuinbonen eten kan helpen om te stoppen met roken. Dat klinkt misschien vreemd maar toch kan het zeer goed werken. Elke keer als je een sigaret rookt maakt je lichaam dopamine aan. Stoppen met roken zorgt voor een vermindering van deze aanmaak waardoor je jezelf soms minder fijn voelt. Dopamine wordt niet voor niet het gelukshormoon genoemd. In tuinbonen zit L-Dopa. Deze neurotransmitter wordt door je lichaam weer omgezet in dopamine. Hierdoor zal je jezelf tijdens het stoppen met roken beter gaan voelen.

Je huis vol met Post its

Schrijf alle redenen waarom jij zou willen stoppen met roken op verschillende Post its. Voor elke reden een nieuwe Post it. Ga vervolgens met deze Post is je huis door en plak ze op plekken waar je regelmatig komt. Het telkens weer tegenkomen van deze reminders waarom je graag zou willen stoppen met roken kunnen enorm helpen om het beter vol te houden.

Wedden dat ….

Probeer iemand te vinden in je omgeving die ook graag zou willen stoppen met roken. Stel dan een weddenschap voor waarbij degene die het eerst weer rookt verliest. Het moet gaan om een behoorlijk bedrag. Het moet een bedrag zijn wat je niet zo makkelijk kan betalen, maar wat je niet in de problemen kan brengen als je het kwijt zou raken. Het bedrag mag best hoger uitvallen dan je misschien in eerste instantie in gedachten hebt. Je bespaart namelijk al geld vanaf die eerste dag dat je stopt met roken (bekijk hoeveel je kan besparen). Een weddenschap kan erg motiverend werken om het vol te houden en om proberen te winnen. Houden jullie het allebei lang vol? Ga dan eens lekker uit eten met zijn tweeën!

Overdosis sigaretten

Ooit vertelde iemand mij op een feestje dat hij gestopt was door zich in twee dagen helemaal suf en ziek te roken. In plaats van een pakje per dag werden er 3 pakjes gerookt. Ook als er geen trek was in een sigaret werd er toch gerookt. Het gevolg was dat de sigaretten hem zo tegen gingen staan dat hij na twee dagen voorgoed gestopt was met roken. Ook was hij echt wel ziek geworden van het twee dagen fulltime roken en kreeg veel last van zijn keel. De manier had hij zelf bedacht en voor hem heeft het echt gewerkt. Misschien voor jou ook? (testen op eigen risico ..)

Bekijk de smerigste anti-rook filmpjes op youtube

Het kan erg helpen om op internet anti-rook filmpjes te bekijken. Je wordt er zo erg bewust van dat roken erg slecht voor je is en sigaretten vol met schadelijke stoffen zitten. Er zijn enorm veel filmpjes te vinden op het internet. Uit onze zoektocht kwamen onderstaande filmpjes naar voren als de meest schokkende.

Koop krasloten ipv sigaretten

Stop eens met roken en koop in plaatst van dat pakje sigaretten elke dag twee krasloten en beproef zo je geluk. Let er wel op dat je niet in een nieuwe verslaving valt, maar het ritueel kan helpen om niet meer te roken en het geld voor de krasloten te gebruiken. Op die manier ga je er financieel niet op achteruit, en is er zelfs een kans dat je een grote klapper maakt en veel geld wint. Het advies is wel om deze manier niet langer dan een maand uit te proberen. Besteed na die maand het geld wat je over houdt door niet meer te roken aan leuke dingen.

Stoppen met zuiveringszout (baking soda, geen bakpoeder!)

Probeer eens om een theelepel zuiveringszout in een glas water te laten oplossen en dat op te drinken. Drink de eerste week dat je gestopt met roken elke dag twee glazen. Na de eerste week halveer je de hoeveelheid en drink je nog maar 1 glas per dag. twee sigaretten. Zuiveringszout kan helpen de trek naar een sigaret sterk te verminderen. Al vele personen zijn je voor gegaan en gestopt met roken door elke dag zuiveringszout met water te drinken.

Maak een anti roken website

Mijn eigen methode. Door het maken van een website over stoppen met roken ben je zoveel met het onderwerp bezig dat je op een gegeven moment echt geen behoefte meer voelt om zelf te blijven roken. Ik ben aan deze website begonnen (anno 2000) als een roken maar toen de website live ging was ik gestopt. Gewoon door er zoveel mee bezig zag ik in dat het voor mij geen meerwaarde meer had en ik besloot om te stoppen met roken.

Vind een stopmaatje

Stoppen met roken is al moeilijk genoeg. Doe het daarom niet alleen maar stop samen met anderen. Elke week zijn er alleen al in Nederland al honderden mensen die proberen te stoppen met roken. Iemand vinden die samen met jou stopt kan zeer motiverend werken om het vol te houden. Het vinden van een stopmaatje is meestal geen probleem. Kijk bijvoorbeeld maar op ons forum bij de maandclubs. Daar komen elke maand weer nieuwe stoppers samen om met elkaar te stoppen met roken. Ikstop.nl heeft op deze manier al heel veel mensen geholpen om te stoppen met roken. 

Wordt zwanger (alleen voor vrouwen …)

Als je zwanger bent zal je bijna wel moeten stoppen met roken. Het is bewezen dat roken tijdens de zwangerschap ernstige gevolgen kan hebben voor je nog ongeboren kind (meer over roken en zwanger zijn). Deze methode is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn heel veel vrouwen die gestopt zijn met roken tijdens de zwangerschap, en na de geboorte van het kind gestopt zijn gebleven.

Missen we iets?

Weet jij nog een andere ongewone manier om te stoppen met roken? Deel het dan op onze website in een reactie hieronder. 

Reactie toevoegen