Ervaringen met nicotinepleisters

Heb jij nicotinepleisters gebruikt om van het roken af te komen? Zo ja, dan horen we graag wat jouw ervaringen hiermee zijn geweest. Goed of slecht, het maakt niet uit. Het is belangrijk je ervaringen te delen zodat anderen zich beter kunnen voorbereiden op het gebruik van nicotinepleisters om van het roken af te komen.

Waar kan ik goedkoop Nicotinepleistes kopen?

Nicotinepleisters zijn op veel plekken te koop. Zelfs in de grotere supermartkten kan je de pleisters kopen. Wil je voor de goedkoopste oplossing gaan, dan kan je de pleisters het best online bestellen. Je hebt ze dan meestal de volgende dag al in huis. Bekijk het aanbod online nicotinepleisters, of ga voor 1 van de volgende voordelige opties :

Heb je zelf ervaring met het gebruik van nicotinepleisters, laat het dan weten in een reactie hieronder. 

Reacties

Geplaatst door Maxime (niet gecontroleerd) op 08/01/2024 - 19:20

Lid sinds

Ik ben ook gestopt met roken met de kerst 2023. Rookte 20 sigaretten per dag. Gebruik pleisters begonnen met stap 1 nu stap 2 pleisters en ook 3 maal kauwgum 4mg. Per dag. Pleisters is maximaal voor 3maanden. Gaat lekker. Je moet wel afbouwen anders blijf je hunkeren naar een sigaret

afbeelding van rokko

Geplaatst door rokko op 03/11/2023 - 20:04

Lid sinds 23 okt 2023

Ik gebruik 14 mg pleisters en 3 x 2mg kauwgum Ik rookte 15 per dag al 50 jaar.

de moeilijke momenten komen met golfbewegingen, de zin om 1 te roken en sigaretten te

willen kopen.

Ik heb verder geen heftige ontwenningsverschijnselen, doordat ik eigenlijk  nog nicotine gebruik

Ik zie er wel tegenop als de kuur is afgelopen, je geen nicotine meer binnen krijgt.

Komen de zwaardere ontwenningsverschijnselen dan pas ? Wie heeft er ervaring mee ?

afbeelding van rokko

Geplaatst door rokko op 30/10/2023 - 16:49

Lid sinds 23 okt 2023

Ik ben 23-08-2023 gestopt met roken en gebruik Niquitine pleisters 14 mg en 3x per dat 2 mg nicotinell kauwgum

Ik rookte 15 shaggies per dag zo'n 50 jaar. Ik maak gebruik van het  onlineWe Quit stop programma, waarmee ik 1x per week een groepsvideo  gesprek heb met 6 andere onder begeleiding van een psycholoog. Alles wordt door mijn verzekering vergoed.

Ik ben gestopt omdat ik kortademig werd bij inspanning en voor mijn kinderen en kleinkinderen, want ik mocht mijn kleinkind niet vasthouden als ik net gerookt had, de rookwalm ook ongezond is.

Of mijn gezondheid zal verbeteren heb ik nog te ervaren, ik denk dat mijn longen al behoorlijk zijn aangetast.

Ik ben nu 1 week gestopt en het gaat redelijk tot goed. De moeilijkste momenten vind ik als het stemmetje zegt ik ga naar de winkel en rook er 1, dan neem ik dus een kauwgumpje  Tussendoor eet ik suikervrije dropjes.

Echt ontwennings verschijnselen heb ik niet, ruik al beter en vind de rokers erg stinku.

Maar het afkicken van Nicotine begint pas bij mij als ik met de hulpmiddelen stop, dus dat duurt nog effe.

Vanavond weer een videogroepsgesrpek,  ik ben benieuwd hoe het de anderen vergaat.

Ik zou het leuk vinden hier recente stoppers te ontmoeten.

afbeelding van rokko

Geplaatst door rokko op 26/10/2023 - 12:20

Lid sinds 23 okt 2023

Ik ben 4 dagen geleden gestopt m.b.v. nicotinepleisters en nicotinekauwgum  's nachts gebruik ik ze niet. Tevens volg ik het stopprogramma We Quit,  dus alles wordt vergoed.

Ik rook al 55 jaar 15 per dag.

tot nog toe gaat het wel goed, heb wel af en toe van die momenten dat ik 1 wil roken en denk  ik ga naar de winkel om sigaretten te kopen, maar neem dan de kauwgom of drop. De echte afkickverschijnselen komen volgens mij pas als je stopt met de pleisters ,  hoe is jullie ervaring daar mee ?

Geplaatst door Frans (niet gecontroleerd) op 24/07/2023 - 11:52

Lid sinds

Nu twee weken gestopt met roken. Ik gebruik 21mg pleisters. Dit gaat goed.

Echter wel in de ochtend misselijk en in de nacht de gekste dromen.

 

Geplaatst door OVC (niet gecontroleerd) op 21/07/2023 - 11:37

Lid sinds

Nu 3 dagen gestopt met Niquitine pleisters 21/mg .. tegen het einde van de 24u toch moeilijker om aan de "goesting" in een sigaret te weerstaan ... Wat de prijs betreft .. in België idd best duur! In Frankrijk de helft van de prijs + 28 pleisters ipv 21 !! Ik hoop echt om na +40 jaar toch te kunnen stoppen met roken dus ff tanden bijten en doorzetten!

Succes allemaal!

Geplaatst door D.b (niet gecontroleerd) op 13/06/2023 - 11:09

Lid sinds

Oke we gooien ook even de realiteit in dit topic,
Ik heb 3 pogingen gedaan met de pleisters en...allemaal mislukt
Je leest overal dat nicotine al snel uit je lichaam is ,dus? Is dat niet waar we mee worstelen
Het is de gewoonte
Dus heel leuk zoveel geld uitgeven aan die pleisters etc.
Maar waneer kimt er iets op de markt dat we een nabootsing hebben van de gewoonte?
Let dan eens op hoeveel mensen ineens gestopt zijn met roken
Het roken gaat te bizar in pprijs omhoog
Maar de nicotine vervangers zijn ook nuet meer te betalen.
Ze verdienen als mensen stoppen niet meer aan ons dus prijzen de pleisters etc aan.
Het is de gewoonte mensen,

Geplaatst door Marilva (niet gecontroleerd) op 28/12/2021 - 19:33

Lid sinds

Ja ik ook

ik heb ook last van de pleister rode huid en een vreselijke jeuk. Ik heb 8 afdruk plekken van de pleister en ik heb een donkere huid...ik heb nu bruine nicotine pleister het jeukt minder dan die transparant 

 

 

Geplaatst door Rene veenstra (niet gecontroleerd) op 27/04/2021 - 06:26

Lid sinds

Beste Denise, Vaak denken mensen dat ALLEEN soppen met het verslavende middel voldoende is maar inmiddels weet ik als verslavingservaringskundige in herstel(ik was ook aan alcohol en harddrugs verslaafd) dat dat niet zo is. Je dient echt in therapie te gaan om je onderliggende gedachtengang, samen met anderen, te onderzoeken en desgewenst (meestal danwel altijd) aante passen. Dit kan bijv dmv cognitieve gedragstherapie CGT maar ook Rationele Emotieve Therapie. RET. Als je deze therapieen Googled kun je er alles over vinden Denise. Kijk, ik zei het al:als het middel nu het probleem was dan stop je en heb je geen probleem meer, KLAAR! Denk je dan maar zo is het dus niet. Je (vaak onderliggende/onbewuste) gedachtengang rondom de verslaving is het probleem. "Alleen stoppen van het middel is voldoende" is bijv. al een in de RET genoemde irrationele gedachte... Nou ja Google maar eens het ABC van de RET en ook de 4 G's-Gedachte-Gevoel-Gedrag-Gevolg kunnen je al veel inzicht geven. En BY THE WAY:zie het geheel maar als een UITDAGING IPV een probleem, een leerschool, die het leven zoiezo is Denise. En als laatst:de zin vh leven is M. I Bewustwording meer niet. Lees de 4-LEERFASEN VAN MASLOW maar Succes Denise. Groet van Rene uit Wormer, ReneerRoute336699@yahoo.com

Geplaatst door Denise C op 23/02/2021 - 20:44

Lid sinds 23 feb 2021

3 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo,

Kan iemand mij helpen?! Ik ben nu 13 weken gestopt.. De eerste 2 weken waren moeilijk.. Daarna ging het eigelijk best goed, ondanks af en toe een logische worsteling met mezelf. Maar nu sinds 2 weken gaat het toch minder goed! Ik ruik sigaretten.. Ik denk aan sigaretten.. Ik vertel vaak tegen mezelf dat 1 roken echt wel kan.. Ik ben dus weer een hele dag in strijd met mezelf, zo gek na al die weken.. Iemand die dit herkent?!

Ik heb in het begin nicotine pleisters gebruikt. Soms hielp het wel, maar ik werd er ook misselijk van.. Wat is jullie advies?! Toch maar proberen met nicotine pleisters? Of misschien nog andere tips of motiverende ervaringen? Ik wil zo graag van dit gevoel af...

Liefs,
Denise

Reactie toevoegen

Pagina's