Gestopt met roken

Eenmaal gestopt met roken, is de kans groot dat er zich ontwenningsverschijnselen voordoen. Deze ontwenningsverschijnselen kunnen echter worden beperkt door tijdelijk nicotinevervangende middelen te gebruiken. Ben je gestopt met roken, dan is het uiteraard belangrijk om het stoppen met roken ook te kunnen volhouden. De ontwenningsverschijnselen zullen van korte duur zijn als je gestopt bent met roken, maar de positieve voordelen zijn van blijvende aard.

Gestopt met roken en je gezondheid

Als je gestopt bent met roken, dan zul je al snel de positieve gevolgen voor je gezondheid ervaren. Na een dag met roken gestopt te zijn, is de koolmonoxide al uit je lijf verdwenen en de nicotine is na twee dagen al uit je lichaam verdwenen. Hierdoor wordt je reukvermogen direct een stuk beter en zul je daardoor meer smaak hebben.

Na drie dagen gestopt met roken te zijn, merk je dat het ademen eenvoudiger gaat en dat je over veel meer energie beschikt, dan toen je nog rookte. Dit zijn al positieve veranderingen voor je gezondheid op korte termijn.

Op lange termijn zijn er ook nog een groot aantal veranderingen merkbaar, die je gezondheid ten goede komen. In de periode tussen de drie en de negen maanden, zal je longfunctie sterk verbeterd zijn. Na twee tot vijf jaar gestopt met roken te zijn, is de kans op hart- en vaatziekten al met vijftig procent verminderd ten opzichte van rokers.

Gestopt met roken levert besparing op

Gestopt zijn met roken is natuurlijk uitstekend voor je gezondheid, maar biedt financieel gezien ook een fantastisch voordeel. Reken maar eens uit hoeveel geld je bespaart als je een jaar niet meer hebt gerookt. Of je nu veel hebt gerookt of weinig, je gaat er financieel gezien altijd op vooruit.

Om jezelf te belonen, nadat je gestopt bent met roken, kun je al het geld dat anders aan sigaretten of shag opgemaakt werd apart leggen. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan sparen voor een leuke vakantie of het geld aan een ander doel besteden, dat je voor ogen hebt. Gestopt zijn met roken is in bepaalde situaties lastig vol te houden, maar als je naar alle positieve voordelen kijkt ten aanzien van je gezondheid en je portemonnee, dan moet het zeker lukken.

Reacties

Geplaatst door jeffrey1995 op 14/02/2014 - 14:51

Lid sinds 13 feb 2014

Ik ben overgestapt op e-sigarretten. Dat zijn die electrische waar je vloeistof in doet. Dat kan je inhaleren zodra je eraan heist. In die vloeistof kan je zelf het aantal mg nicotine bepalen en zo steeds minder gebruiken, ik heb altijd al deze e sigaret spullen van www.rokenkananders.nl vandaan gehaald en me late informeren hoe ik het beste kon stoppen. En het was een succes.

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 23/10/2013 - 19:09

Lid sinds

Wat wordt bedoelt met nicotinevervangende middelen? Nicotinepleister en -kauwgom?  Na twee dagen is de nicotine uit je lijf staat hierboven. Met pleisters en kauwgom niet meer

Reactie toevoegen