Apps om te stoppen met roken

Wil jij graag stoppen met roken en heb je daar een steuntje in de rug bij nodig. Dat kan een Stoppen met roken App misschien wel helpen. Er zijn veel verschillende Apps beschikbaar, vooral in het Engels, maar soms ook gewoon in het Nederlands.

We hebben de leukste Apps bekeken en beoordeeld. De meeste Apps werken ongeveer hetzelfde. Je geeft aan wanneer je gestopt bent en hoeveel sigaretten je normaal rookte. Met de Apps kan je dan altijd zien hoeveel geld je bespaard hebt (reken nu uit), hoeveel teer, nicotine en koolmonoxide je al niet hebt geïnhaleerd en vaak ook wat het effect is op je levensverwachting. Juist op de momenten dat je graag zou willen roken zijn deze Apps altijd binnen handbereik om je te helpen om niet te roken. De meeste Apps zijn gratis maar willen wel graag dat je een betaalde upgrade aanschaft. Hieronder een aantal van de beschikbare Apps :

Stoptober-App
Speciaal voor alle deelnemers van Stoptober is er een App ontwikkelt. Naast alle tips en tricks die je kan vinden in de Stoptober App, is het vooral de bedoeling steeds mijnpalen te bereiken en daarmee badges te verdienen. Een soort game eigenlijk. Door je eigen profiel en rookgedrag in te vullen kan je ook realtime zien hoeveel geld je hebt bespaard door te stoppen met roken. De Stoptober-app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.
 

Get Rich or Die smoking (Engels, gratis, betaalde upgrade mogelijk)
Een App die je laat zien hoeveel je bespaard hebt door te stoppen met roken. Ook kan je eigen doelen opgeven waarvoor je graag zou willen sparen. Er zit een (vooral Engelstalige) community achter om elkaar nog meer te steunen. Deze App krijgt een 4.6 in de Playstore van de gebruikers. De App probeert je wel afen  toe over te halen om de Pro versie aan te schaffen. Bekijk deze App in de playstore.
 

Quit smoking Buddy (Engels, NL, gratis, betaalde upgrade mogelijk)
Ook deze App houdt je prestatie en gezondheid bij voor je. Kan soms wel vastlopen, vooral bij de wat oudere telefoons. Deze App krijgt een 4.1 rating van de gebruikers. Het is 1 van de weinige Apps die ook een Nederlandse vertaling heeft. Lees meer over deze App of download deze stoppen met roken App in  de playstore.
 

Quitnow! (Engels, gratis, betaalde upgrade mogelijk)
Deze App is erg populair en komt altijd hoog in de lijstjes met overzichten van stoppen met roken Apps. De gebruikers beoordelen de App met een 4.2. De App houdt mijlpalen voor je bij en geeft je tevens een overzicht van je verbeterde gezondheid. Daarnaast is er ook bij deze App een redelijk actieve community (niet zo actief als het forum van ikstop) om contact met elkaar te houden. Ook Quitnow heeft een Pro versie ….  Bekijk deze App in de playstore.

Een lijst met alle stoppen met roken Apps is te vinden in de Playstore. Heb jij ervaring met een stoppen met roken App? Laat het dan weten in een reactie hieronder. 

Reacties

Geplaatst door Voltage op 01/01/2019 - 19:18

Lid sinds 09 dec 2018

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik gebruik de Rookvrij Pro Applicatie

Geplaatst door White Eagle (niet gecontroleerd) op 07/11/2016 - 12:24

Lid sinds

Kwit lijkt me wel wat. Ik ga het proberen!

 

Geplaatst door marielle68 op 04/08/2016 - 23:18

Lid sinds 04 aug 2016

7 jaar 11 maanden geleden gestopt met Tabex.

heb meerdere apps op mijn telefoon staan, maar de app "kwit" vind ik een erg fijne, maar ook "my last cigarette" is een goede(deze is wel in het engels)

afbeelding van boerstissen01@kpnmail.nl

Geplaatst door boerstissen01@k... op 01/07/2016 - 22:00

Lid sinds 16 jun 2016

8 jaar 1 week geleden gestopt met Champix.

Ik heb op 7 juni de App Quit Smoking Buddy op de telefoon gezet, en heb hier enorm veel steun aan, als ik het effe moeilijk heb pak ik de telefoon en kijk naar de tijd die ik niet heb gerookt en daar word ik dan enorm vrolijk van.  Maar ook presaties en gezondheid in de app zijn zeer de moeite waard. En de buddy geeft hele goede en handige tips. Dus zeker een aanrader als extra hulpmiddel bij het stoppen met roken. Groetjes Anita 

afbeelding van gerdina

Geplaatst door gerdina op 01/06/2016 - 09:56

Lid sinds 01 jun 2016

8 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

De QuitNow app  gaf bij mij een bug aan  ik had al 3 miljoen bespaart terwijl ik net 5 min gestopt was dus die heb ik verwijdert. de andere apps heb ik op mijn teleffoon staan.

Reactie toevoegen