Zyban, een medicijn tegen roken

Zyban is een middel om te stoppen met roken en is alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Zyban bevat geen nicotine. Zyban helpt de ontwenningsverschijnselen te remmen waardoor het stoppen met roken wordt vergemakkelijkt. Zyban is een stof die een uitwerking heeft op de dopaminehuishouding in de hersenen. Er komt bij gebruik van Zyban meer dopamine vrij. Dopamine zorgt ervoor dat men zich beter voelt. Op deze manier helpt Zyban de ontwenningsverschijnselen te onderdrukken.

Met het gebruik van Zyban moet men voorzichtig zijn. Niet iedereen mag dit middel zomaar gebruiken. Er zijn ziekten en medicamenten bekend waarbij Zyban niet gebruikt mag worden. De vragenlijst op deze site voor het bestellen van Zyban zal duidelijk maken of u dit middel mag gebruiken of niet.

Verstandig is om Zyban als ondersteuning te gebruiken samen met andere methoden om van het roken af te komen. U begint met Zyban als u nog rookt. Binnen 2 weken na starten met Zyban prikt u een datum dat u wilt stoppen. Het liefst in de 2e week. De uiteindelijke behandelingsduur, vanaf de startdag gerekend, is 7-9 weken. Aan het eind kan de behandeling gewoon worden gestaakt. Het doseerschema is als volgt: De eerste 3 dagen 1 maal per dag een tablet van 150mg. Daarna 2 maal per dag een tablet van 150mg, met een tussenpoos van minstens 8 uur.

Lees ervaringen van anderen met Zyban of praat mee in het forum over Zyban.

Reacties

Geplaatst door pascal runhart (niet gecontroleerd) op 25/01/2016 - 14:07

Lid sinds

kan je deze medicijnen ook slikken als je onder de 18 jaar bent.yes

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 11/10/2015 - 14:58

Lid sinds

Zyban vandaag voor het eerst genomen. Stoppen met roken moet nu echt gaan lukken.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/04/2015 - 09:34

Lid sinds

 

ja hoor, ben er een week geleden mee begonnen.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 25/01/2015 - 16:32

Lid sinds

Bestaat zyban nog? Door mijn ziek zijn terug begonnen met roken 3jaar terug. Mijn man uiteindelijk door mijn schuld ook. Waren vijf jaar gestopt. K..!Nu mijn man ander werk heeft zou t geweldig zijn weer ye stoppen en voorgoed! Ik accepteer mijn gezondheid en is goed om dat dure roken weer te stoppen. Maakt t ook niet gezonder. Dankje

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 10/11/2014 - 20:29

Lid sinds

in begin april 2008 op een vrijdag begonnen met zyban 2x daags. na 3 dagen smaakte het roken niet meer en donderdag om 12 uur was m'n shagbuidel leeg. geen nieuwe meer gekocht want vrijdag was mijn stopdag. eerste paar dagen 2x per dag zyban maar het slapen ging slechter toen ben ik teruggegaan naar 1x per dag. daarna nog 6 of 7 weken 1x daags geslikt. ik heb nog steeds geen zin om te gaan roken maar ik kan wel bij iemand in de buurt staan die staat te roken.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 06/01/2014 - 15:56

Lid sinds

Ik ben vijf jaar geleden gestopt met behulp van zyban. Nog nooit zo gemakkelijk gestopt en nog steeds zonder enige moeite rookvrij. 

Maar....let op! Het is een antidepressivum en er is een mogelijkheid dat je na het stoppen met zyban (als geen behoefte meer hebt te roken) last krijgt van een depressie. Een soort rebound effect. Hou het in de gaten en overleg goed met je huisarts op welke manier je de zyban weer afbouwt.

Ik ben er nog steeds enorm blij mee dat ik dankzij Zyban heb kunnen stoppen met roken na 30 jaar en heel veel stoppogingen. Had ik het middel maar gehad toen ik nog veel jonger was....

Allemaal veel succes! 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 18/12/2013 - 18:16

Lid sinds

Inmiddels 12 dagen verder, dus al helemaal gestopt?

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 06/12/2013 - 10:36

Lid sinds

Ik ga vandaag aan de zyban...ben benieuwd

afbeelding van jantine

Geplaatst door jantine op 11/06/2013 - 21:21

Lid sinds 11 jun 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt

Ben nu 8 dagen aan de zyban ,vieze droge smaak in me mond ,maar de sigaret rook ik nog wel ,paar haaltjes en dan weg de mee smaakt me niks meer ,donderdag definitief stoppen hoop dat ik het kan  als ik het tot vrijdag zonder kan houden ben ik lekker rook vrij ,na 30 jaar stevig roken

Reactie toevoegen