Stopmaatjes Maart 2012

Geplaatst door nobody2013 op 02/03/2012 - 21:51

Lid sinds 27 feb 2012

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Allemaal,

Al twee dagen gestopt smiley, en oooh zo trots op mezelf. Maar ik weet ook wel natuurlijk dat de eerste het moeilijkst zijn om lichamelijk af te kicken maar dat de motivatie dan het hoogst is.

Volgens mij is er vraag naar om met meerdere mensen die in Maart stoppen een eigen clubje te beginnen, waarin we elkaar kunnen blijven coachen, steunen, enthousiasmeren om te zorgen dat we toch echt stoppen met die nare verslaving en vieze gewoonte.

Mijn naam is Karo, 43 jaar en rook al meer dan 25 jaar . Ik heb van alles gerookt maar de laatste tijd met name sigaretten en meer dan een pakje per dag. Ik heb nog geen gezondheidsklachten maar zie genoeg om me heen om te weten dat het beter is om niet te roken. Daarnaast wordt het me gewoon te duur en wetende dat ik niet kan minderen dan is het maar gewoon stoppen.

 

01 Maart ben ik gestopt, das nu al twee hele dagen. Het gaat met vallen en opstaan. Ben wat lichtgeraakt en sta nu en dan echt te tollen. Maar ik wil wel cold turkey ervan af, dus dat heb ik er wel voor over.

 

Wie sluit zich aan bij dit clubje??? Jij toch wel Jenny..wink? Ik zal dit onderwerp ook in het forum Maandclubs zetten

 

groetjes,   Karo

 

afbeelding van angel--love

Geplaatst door angel--love op 02/03/2012 - 22:56

Lid sinds 11 aug 2009

12 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ik doe mee hoor!

ik sto 03-03-2012 om 00:00 is het bye bye zwaai zwaai voor alle rook ellende.

ik heb nog een tip voor je, dit hielp mij vandaag na het eten enz als je dan ff moeilijk hebt moet je nep gaan roken dus net alsof doen dat je een sigaret in je handen heb er niet naar kijken ogen dicht en denken dat je rookt is de zin zo weer weg kreeg hem ook als tip en het helpt! als je het denkt geloof je het ook, vond het ook raar om te horen maar het helpt!

 

Groetjessmiley

Geplaatst door Kaatje68 op 02/03/2012 - 23:11

Lid sinds 27 feb 2012

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

leuk dat je mee doet, kom op we zijn allebei nog jonge energieke en zelfstandige vrouwensmiley. Dit gaat ons gewoon lukken!!

Wat ook helpt is een tip uit Nederland stopt met roken, echt een goed boek!. De aanvallen van nicotinebehoefte komen in het begin het vaakst en lijken lang te duren. Laat het gewoon toe, zie het als een golf die naar het strand komt rollen, zijn hoogtepunt bereikt, breekt op de kust en zich weer terugtrekt. Echt het verlangen komt maar gaat ook weer, in het begin dus vaak maar zal steeds minder vaak voorkomen, weet dat je het kunt doorstaan en dat het makkelijker gaat worden.

Succes! Ik hou je in de gatensmiley

 

Karo

afbeelding van angel--love

Geplaatst door angel--love op 02/03/2012 - 23:21

Lid sinds 11 aug 2009

12 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

het gaat vast en zeker goed komen!

ik ben niet meer bang om een beetje aan te komen, en ik ben ook niet bang voor de afkickverschijselen, ik kon mijn dochter ook zonder sigaret op de wereld zetten eigenlijk doe je alles al zonder sigaret alleen lijkt het alleen niet zo, omdat je zelf denkt dat die sigaretten alles al doen en wat doen ze helemaal niks ze geven geen bonus helemaal niks, boeken heb ik ook al gelezen ik heb het boek van marcel van mosselveldin huis en ik kijk veel op google een site van eric ofzo?

die heeft ook veel goeie tips!

jij ook vol houden he voor je het weet heb je er al 2 weken op zitten!

afbeelding van Peter1963

Geplaatst door Peter1963 op 04/03/2012 - 11:29

Lid sinds 09 jan 2012

Dames, ik wens jullie heel veel succes. Ik ben nu zelf 2,5 maand geleden cold turkey gestopt. Het begin is het lastigst maar na 1 week heb je het allerergste gehad. Daarna blijft het tot de 1e 3 weken lastig maar 3 weken, wat is dat nou? Geef jezelf de ruimte om chagrijnig te mogen zijn.

 

Grappig dat hier gesproken werd over neproken. Ik zei dat laatst nog tegen iemand dat ik dat deed. Ik sta misschien voor gek maar na 3 weken heb je geen nicotineverslaving meer. Daarna is het alleen nog psychisch en ik bedonderde mezelf op een positieve manier door te neproken. Is mij geod bevallen en ik doe het nu nog af en toe.

Ik ga jullie een beetje in de gaten houden.

Peter

afbeelding van Peter1963

Geplaatst door Peter1963 op 04/03/2012 - 13:02

Lid sinds 09 jan 2012

Karo, dat boek Nederland stopt met roken is inderdaad erg goed. Ik ben sinds ik gestopt ben met roken ook patiënt bij Pauline, één van de twee schrijfsters van dat boek en longarts. Ik ben nu 48 en heb al vanaf mijn 14e astma al heb ik er weinig last van als ik niet rook. In de 33 jaar dat ik gerookt heb ben ik 1 keer heel erg ziek geweest, dat was 13 jaar geleden. toen hebben ze me 8 dagen opgenomen in een ziekenhuis en me helemaal onder de prednison gestopt. Na 3 maanden toch weer gaan roken, ach, eentje kan wel. Kan dus NIET! Het was meteen weer hangen. Je kunt er nooit meer eentje opsteken want eens verslaafd, altijd verslaafd. Er komt een tijd dat je er zelfs niet meer aan denkt. Maar ik ken mensen die 8 tot 12 jaar niet hadden gerookt en er toen eentje opstaken. Die waren dirrect weer verslaafd.

 

Maar goed, na die ziekenhuisopnameen het opnieuw gaan roken na 3 maanden  ben ik daarna vaker gestopt, afwisselend van een halve dag tot 1 week of zo. Ik ben mede dankzij de steun op deze site nooit eerder zolang gestopt. Die eerdere 3 maanden kwam toch ook wel door de gewongen situatie. SInds ik niet meer rook is mijn medicijngebruik (inhalator die broncieën verwijdert voor meer lucht) spectaculair gedaald. Ik stopte jarenlang bij elke sigaret die ik opstak mijn kop in het zand om maar niet te hoeven denken aan de slechte gewoonte, zeker met het gebruik van een inhalator. Daar had ik een truc voor.

Nu ik gestopt ben met roken wilde ik ook weer graag naar een longarts om alles weer eens te laten controleren. Dat durfde ik de afgelopen 13 jaar niet omdat ik dan wel wist wat men mijn zou zeggen en stoppen met roken? Ik kon het niet voorstellen. Nu na 2,5 maand wel, al zijn er wellastige momenten maar die zijn niet te vergelijken met de eerste weken. Daar moeten jullie doorheen.

Nu een opsteker voor jullie: jullie zijn al een paar dagen gestopt. Na 3 dagen is de nicotine en de koolmonoxide (die bemoeilijkt de opname van zuurstof in het bloed) helemaal uit je lichaam verdwenen. Dat merken jullie al meteen. Jullie lichaam moet natuurlijk nog wel wennen aan een leven zonder nicotine. Dat duurt dus 3 weken. Dan ben je helemaal af van de nicotineverslaving. Dan heb je wel de psychische kant en die duurt wel lang. Misschien wel een hee leven al ga je dat slechts merken als je denkt dan "eentje wel weer kan". Niet roken = niet roken. Je wordt ook nooit meer een gelukkige rookster. Sta jezelf die 1e 3 weken toe geïrriteerd te zijn. Drink veel water en ontwijk moeilijke momenten zoveel je kan. Zeg tegen iedereen dat je gestopt bent en dat je daar blij om bent (ik weet ook wel dat je in het begin alleen maar bezig bent met "ik MAG niet roken, maar er komt een tijd dat je blij bent niet meer te MOETEN roken)

Liefs,

Peter

 

Jullie hebben nu al gewonnen!! Gefeliciteerd!

afbeelding van Jenny57

Geplaatst door Cleo57 op 04/03/2012 - 17:47

Lid sinds 14 sep 2011

9 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi Karo,

ik was er een paar daagjes niet maar tuurlijk doe ik mee

er is trouwens nu een maandclub voor maart 2012

ik had het gevraagd en ze hebben de titel veranderd dus nu heb ik

ineens de maandclub geopend hahaha

 

groetjes jenny kiss

afbeelding van Chanel

Geplaatst door Chanel op 04/03/2012 - 20:48

Lid sinds 02 nov 2011

Dames succes enne dat neproken doe ik ook zo nu en dan nog steeds, diep inademen en uitblazen.....De eerste week heb ik zelfs een potlood tussen mijn vingers gehad wist echt niet wat ik met mijn handen moest doen...Ik heb het met Champix gedaan helemaal top...Nu al zo`n 3 weken niets meer....het wordt steeds makkelijker en geloof me ik had nooit van mezelf gedacht het te kunnen.....Dus jullie kunnen het ook, gebruik het forum veel daar is het voor !!

Reactie toevoegen