Sinds 28 nov gestopt, nu pas op dit forum

Geplaatst door Helena1989 op 15/12/2011 - 17:20

Lid sinds 13 dec 2011

Hallo allemaal,

Het heeft even geduurd voordat ik mezelf heb overgehaald om iets op dit forum te schrijven. Ik ben sinds 28 november gestopt en zolang volg ik jullie allen al hier. Ik besef me dat ik, ondanks dat ik (nog) niet actief gebruik maak van dit forum, hier best veel steun uithaal. De moeilijke momenten van het niet roken worden door dit forum ook wat makkelijker.
Ikzelf ben begonnen met roken toen ik 17 was. Nieuwe studie, nieuwe stad en om er bij te horen ben ik gaan roken. Toen ik merkte dat ik verslaafd aan het raken was had ik met mezelf afgesproken om na het behalen van mijn diploma meteen te stoppen. Natuurlijk is me dit niet gelukt.
De laatste weken ging ik steeds meer roken en tegelijkertijd merkte ik dat ik steeds meer afkeer naar het roken kreeg. Steeds vaker kwam het voor dat ik op een feestje de enige was die telkens naar buiten moest of die stonk. Door het boek van Allen Carr ben ik inmiddels 18 dagen gestopt. Ik vind het echt een super goed boek, omdat ik er zoveel dingen van herken. Ik denk dat iedere roker die dat boek zou lezen er veel van zou herkennen. Ik raad het iedereen die wil stoppen of gestopt is dan ook ten zeerste aan. (in mijn omgeving word ik nu ook wel dokter phil genoemt, omdat ik vaak belerende dingen over het roken zeg, allemaal door dat boek)

Eergister had ik voor het eerst een geluksmomentje ervaren door het stoppen. Iemand die ik niet kende vroeg mij of ik een aansteker had. Ik voelde in m'n zakken en terwijl ik dat deed realiseerde ik me dat ik gestopt was en zei: nee sorry ik rook niet!. haha als jullie dit lezen denk je waar slaat dit om misschien, maar ik vond het zo leuk om te zeggen dat ik niet rookte...

naja goed..ik wilde me alleen even voorstellen en melden dat ik me af en toe ook zou bemoeien op dit forum, maar ondertussen heb ik er een lang verhaal van gebreid...excuses..

groetjes,

Geplaatst door Anoniem op 15/12/2011 - 18:25

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Helena,

Goed van je dat je gestopt bent!. Het is niet leuk als je de enige bent die op een feestje naar buiten moet om te roken. Slechts 28% van de bevolking rookt nog. Je zult merken dat een leven zonder sigaretten op den duur een rustiger leven is, je hoeft niet meer te denken of je wel voldoende voorraad hebt etc. Je stinkt niet meer, je kleren ruiken niet meer naar de rook, je algehele conditie knapt aanzienlijk op. Hou het vol Helena, dan zul je merken hoeveel voordelen het jou ook brengt! Lodewijk.

Geplaatst door Anoniem op 16/12/2011 - 14:20

Lid sinds 13 dec 2011

Hoi Helena.
Zaterdag is mijn stopdag na vanaf m,n 16e jaar gerookt te hebben is het definitief afgelopen
met mijn vrienden Nico en Tina ik ga scheiden.
In het ziekenhuis heb ik een long test gedaan, de uitslag daar schrok ik van nog maar 30% longinhoud.
Dit forum heb ik ook sinds kort ondekt, de warmte en de steun die je hier krijgt is overweldigend.
Je moet er wel natuurlijk voor honderd procent achter je stoppen staan ( twijfel = roken) verder is het (NEE=Nee)
Er was mij aangeraden om de belevenissen van Jan te lezen, dan kom je er achter wat roken met je doet.
Maar ik zie dat je al een tijdje gestopt bent, en dat ga je volhouden net als wij allemaal op dit forum.
Als het even niet gaat, vlieg naar het forum en schreeuw maar, de hulp troepen staan voor je klaar.
Ik weet zeker dat het mij ook gaat lukken via dit forum,het lukt jou ook.

Jaap.

Geplaatst door Anoniem op 16/12/2011 - 16:39

Lid sinds 13 dec 2011

Lodewijk, inderdaad ik merk elke dag weer nieuwe voordelen aan het gestopt zijn! De eerste dagen met name het beter ruiken. Ik voelde mezelf ook meteen frisser. Schone handen, tanden kleren enz. Deze week merk ik dat mijn smaak aanzienlijk beter is. Dit heeft een groot nadeel, want al die jaren dat ik rookte vond ik bijvoorbeeld chocola niet veel aan. Ik had soms wel een jaar lang een onaangebroken chocoletter in de kast liggen. Nu vind ik het heeerlijk en daar baal ik van:) Hoelang ben jij al gestopt Lodewijk? Gaat het goed?

Jaap, ik vind het knap dat je gaat stoppen en dat je zo besluitvast bent! Heb jij nu ook niet dat je het liefst meteen zou willen stoppen? maar dat niet kan omdat je een stop datum hebt? Ik had dat best sterk. Zo erg was ik er klaar voor. Een stopdatum is wel erg goed denk ik, zo kun je je er mentaal goed op voorbereiden! Morgen is het dus zover? Ik zou zeggen, geniet van je laatste sigaret. Volgens het boek van Allen Carr moet je, bij het roken van je laatste sigaret, heel bewust die laatste sigaret roken. Je concentreren op ieder trekje, op de geur en de smaak. De vieze, giftige stoffen die je in je longen zuigt, de nicotine. En als je hem dan uitmaakt moet je je bedenken hoe heerlijk het is om dit nooit meer te hoeven doen!
Heel veel succes!

afbeelding van AlieK

Geplaatst door Anoniem op 16/12/2011 - 22:03

Lid sinds 21 nov 2011

Hey hoi Helena,

Kom bij ons in de novemberbus zitten....wij scheuren het jaar rookvrij uit....

Ik heb dat boek van Allen Car jaren geleden ook een paar keer gelezen en was er toen elke keer als ik het uit had minstens 3 uur van overtuigd dat ik niet meer wilde roken :-)
Ik ben er nu maar weer eens in begonnen om te kijken of ik het dan wat gemakkelijker kan krijgen met mn stoppoging want ik vind het niet eenvoudig momenteel. Denk meer aan de sigaret dan me lief is.

Succes!!!

Gr.
Alie

Geplaatst door Anoniem op 17/12/2011 - 11:57

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Helena,

Fijn om te horen dat je de voordelen van het stoppen met roken al aan den lijve ondervind. Je smaak wordt inderdaad beter. Concentreer je in het begin alleen op je stoppen en verwen je zelf met dingen die je lekker of leuk vind. Het strijden op twee fronten is moeilijk, voorlopig is alleen het stoppen met roken het belangrijkste.
Zelf ben ik nu bijna 4 maanden gestopt, was een pittige roker. Het gaat over het algemeen goed, soms heb je wel eens een moment, maar die schuif je weer terzijde. Weet zeker dat het jou ook lukt Helena! Lodewijk.

Reactie toevoegen