Shit, ben ik weer.....DJEAD

Geplaatst door Djead op 21/11/2011 - 15:51

Lid sinds 27 apr 2010

In april 2009 ben ik gestopt. Diepe dalen, wat viel het mij zwaar. Maar het lukte. Drie maanden helemaal niet gerookt, maar geleidelijk aan kwam de klad erin. Gevolg: ik werd een feestjes roker, een gezelligheidsroker. Onder het mom: wel de lusten, niet de lasten. Onzin natuurlijk. Nu 1,5 jaar verder rook ik weer 3 sigaretten standaard per dag. Het is dus lang niet bij feestjes gebleven. Ik ben trots dat ik niet weer naar een 10 sigaretten per dag ben gegaan, maar eigenlijk kan dit ook niet natuurlijk. Ook 3 sigaretten is een verslaving. Dat merkte ik wel aan gisteren. Eerste dag helemaal niet gerookt: stront chagerijnig!

Maar o wat valt het idee mij zwaar, nooit meer roken. Bij ons in de familie is het echt een gezelligheidsdingetje. Met mijn zussen of moeder bellen: gezellig sigaretje erbij. Samen een borreltje doen: gezellig sigaretje erbij. Moeilijk moment: een sigaretje helpt.

Toch kan het zo niet langer. Ik merkt dat ik toch weer steeds meer ga roken. Dus nu moet het voor eens en altijd maar eens afgelopen zijn. Ik vraag me alleen af: hoe houden jullie dit soort "gezellige momenten vol". Elke keer is dit namelijk weer de valkuil. Een verjaardag, een feestje, een familiebezoekje.....Ik ben al wel 50 keer gestopt en 50 keer begonnen. Het stoppen gaat opzich elke keer redelijk, heftig, maar niet zo heftig als wat ik van anderen lees. Ik trap alleen elke keer weer in de valkuil...Graag advies?

Ergens is er een stemmetje in mijn hoofd wat het helemaal niet erg vind om een gezelligheidsroker te zijn. Elke keer laten ik me door dit stemmetje weer verleiden. Waarschijnlijk zie ik de noodzaak niet helemaal in. Iemand die mij een schop onder mijn hol kan geven en mij kan laten inzien hoe slecht het is om een gezelligheidsroker te zijn?

afbeelding van roos

Geplaatst door Anoniem op 21/11/2011 - 16:02

Lid sinds 30 okt 2010

Oh,oh, hoe herkenbaar het feit dat je roken "gezellig "vind.
Zo zijn wij na 5 jaar weer begonnen, vrienden gingen trouwen,..........zullen er een peukkie bij nemen ?
Ja, gezellig ?
Nu weer 15 maanden clean door niet meer te denken, ja gezellig.............maar wat nou gezellig, je gaat er dood aan !

Veel succes want nico & tine maken echt geen onderscheid of je 25 peukjes of maar 3 per dag rookte.
Is net zo zwaar.

Geplaatst door Anoniem op 22/11/2011 - 13:09

Lid sinds 27 apr 2010

Ben alweer chagerijnig. Dochterlief wil niet slapen en staat in haar bedje te roepen dat ze eruit wil. GRR dat kan ik er even niet bijhebben. In mijn hoofd klinkt een stemmetje: even een sigaretje zou nu lekker zijn. Even een momentje voor mijzelf. Eigenlijk denk ik gewoon: drie sigaretjes op een dag is toch niet zo erg.

Voor mijn gezondheid misschien niet, maar blijft het feit dat je nog steeds verslaafd bent en dat je een onwijs droge mond krijgt. En dan die stank om je heen....

afbeelding van Yaro2009

Geplaatst door Anoniem op 22/11/2011 - 13:21

Lid sinds 21 jun 2011

Tegen jezelf blijven zeggen, die ENE die bestaat niet. En je raakt er alleen maar onrustig van als je van de ene sigaret naar de andere gaat leven. Daarom vind ik het heel knap dat je het bij 3 sigaretten per dag houd.
En gezellig? Het is helemaal niet gezellig als je de volgende dag na een feestje stinkt uit je giegeltje en je kleding meurt naar de rook. Ik denk nu, ik hoef niet meer, kijk die mensen nu buiten eens koukleumen om te roken tijdens het uitgaan.
Ik hoop dat ik je even heb weten te motiveren.
Succes, en onthoud: af en toe een sigaret maakt je nog geen ex-roker.

Geplaatst door Anoniem op 23/11/2011 - 11:02

Lid sinds 27 apr 2010

Bedankt voor de reacties. Fijn om te lezen.

Ondertussen ben ik 3 dagen rookvrij. In mijn hoofd is een interessante strijd gaande:

- ach drie sigaretjes per dag, wat maakt dat nou uit.
- drie sigaretjes per dag is ook een verslaving, wat voegt drie sigaretjes nou toe.
- maar het is zo gezellig en vrijdag ben ik jarig. Dan houd ik het toch waarschijnlijk niet vol.
- roken gezellig, waarom ga je er dan dood aan.
- ach van drie sigaretjes per dag ga je toch niet dood of krijg je toch geen COPD.
and so on!

Gisterenavond tijdens een stressmoment bijna bezweken. Gelukkig was er niemand in de buurt met sigaretten! 's Avonds toen ik op bed lag was ik best trots en blij met mijn frisse lucht!

Iemand nog tips over hou je een feestje volhoud? Gelukkig wordt er binnen niet gerookt. Maar hoe roep ik mijzelf een halt toe op het moment dat ik in mijn hoofd het roken heb goedgepraat?

Geplaatst door Anoniem op 23/11/2011 - 11:34

Lid sinds 17 okt 2011

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Feestjes en kroegbezoeken zijn voor mij ook het meest moeilijk hoor. Ik moet toegeven dat ik sinds ik gestopt ben ook een beetje de kroeg heb ontweken. Tijdens het laatste feestje dat ik had heb ik niet gerookt, maar omdat ik toch wat om handen moest hebben, heb ik veel te veel gedronken.... ook geen aanrader, want ik was de volgende dag goed brak. Maar het fijne aan deze kater was dat ik niet een tong als een schoenzool had, zoals ik wel had toen ik rookte.
Wanneer ik met een feestje echt zin krijg aan een sigaret probeer ik te denken aan alle nadelen van het roken, en alle voordelen die ik nu heb van het niet- roken. Ik voel me gezonder, vernaggel mijn lichaam niet meer, heb meer conditie, heb niet meer een tong als een schoenzool, kan trots op mijzelf zijn, mijn huis ruikt heerlijk fris, mijn kleren zijn lekker fris. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik ook een hele sterke wilskracht heb en als ik ergens voor ga wil ik ook volhouden. Ik zou het echt als een hele grote nederlaag zien als ik weer zou gaan roken, ook naar mijn omgeving toe zou ik me schamen.

Het is gewoon belangrijk dat je niet rookt, zodat je elke avond weer trots op je zelf kunt zijn. En het wordt makkelijker! Ik heb nu al veel minder moeite om als niet-roker tussen al mijn rokende familieleden te zitten dan 3 weken geleden. En als je echt gek wilt doen en de volgende dag niet te veel op het programma hebt doe dan net als mij en ga eens allerlei nieuwe drankjes proberen z146

Reactie toevoegen