roken en huid

Geplaatst door private op 17/07/2011 - 21:58

Lid sinds 15 nov 2010

Dat roken slecht is voor je huid is duidelijk. Nou, lees ik heel veel op websites en 1 van de voordelen is dus dat je huid er niet meer grauw en vaal uitziet als je stopt met roken.

Maar na hoe lang merk je dat? Heeft er iemand hier antwoord op wanneer je na het stoppen een verbetering kan verwachten naar herstel huid niet meer rokershuid.

Geplaatst door Anoniem op 18/07/2011 - 12:03

Lid sinds 16 jul 2011

Hallo Private,

Het is onvoorstelbaar waar je lichaam toe in staat is.
Het probleem met roken is dat je koolmonoxide vormt, dit is eigenlijk een veel groter probleem dan dat beetje nicotine.
Koolmonoxide neemt de plaats in van zuurstof en dat is iets wat vooral in de hele kleine bloedvaten van belang is.

Vooral de huid en je ogen hebben veel zuurstof nodig. Na een uur of 8 niet roken is de hoeveelheid koolmonoxide al met 50% gedaald het duurt echter een paar weken voordat je complete bloed-circulatie is hersteld.

Je huid doet er een maand over om zich te vernieuwen dus je mag verwachten dat je er na een paar maand een stuk frisser uitziet.

geweldig niet?

afbeelding van zeeuwsmeisje

Geplaatst door Anoniem op 18/07/2011 - 12:44

Lid sinds 29 feb 2008

Als ik nu nog steeds had gerookt had ik zo'n dikke grauwe rokershuid gehad waar geen schoonheidspecialiste eer aan had kunnen behalen

Na ongeveer 1 maand zie je dat je teint beter word
Minder grijs/grauw
Na een paar maanden zien je huid, nagels er een stuk frisser uit

Gewoon volhouden want het is het waard

afbeelding van roeld

Geplaatst door Anoniem op 18/07/2011 - 13:09

Lid sinds 13 sep 2010

Zelfs een man zei tegen mij dat mijn gezicht er een heel stuk beter uitzag na het stoppen. En dat zegt wat, want ik heb sowieso met roken, maar ook alcohol en slecht eten en te weinig bewegen best wel roofbouw gepleegd op mijn lichaam. En omgekeerd zie je het heel sterk, Een vrouwtje bij ons op werk was na 10 maanden stoppen weer begonnen met roken. Nu is ze niet bepaald moeders mooiste, maar na het stoppen kreeg ze wel een fris en fruitig smoeltje, totdat ze weer ging roken. Geloof me, een wereld van verschil.

Reactie toevoegen