Rick1982 zijn dagboek

Geplaatst door Rick1982 op 25/01/2012 - 12:23

Lid sinds 24 jan 2012

***** 24 januari 2011 *****

Na lang wikken en wegen het besluit genomen om vanaf morgen cold turkey te gaan en nooit meer te roken!!!

Ik woon sinds 2 jaar samen met mijn niet rokende vriendin waar ik al 8 jaar een relatie mee heb. Sinds 3 maanden weten we dat er een baby op komst is. Ik wil graag dat mijn toekomstige kind in een fijne gezonde rookvrije omgeving opgroeid (rook sinds het bekend zijn van de zwangerschap buiten) en dat ik als ouder het goede voorbeeld kan geven. Daarnaast niet geheel onbelangrijk wil ik een gezonde vader zijn met veel uithoudingsvermogen, zodat ik straks lekker met de kleine kan ravotten. Tot slot heb ik eens bekeken wat roken me kost daar kan je bijna de studie van je kind van betalen!!! Kortom enkele van de vele redenen om te stoppen daar er nog veel meer zijn uiteraard!!

Het is tijd ik wil van die stomme geldverslindende ongezonde stinkstokjes af!!! Met deze reden heb ik me ingeschreven bij IKSTOP.NL.

Geplaatst door Rick1982 op 25/01/2012 - 12:28

Lid sinds 24 jan 2012

***** 24 januari 2012 *****
23.50
Het is zover!!!!! Ik heb net me laatste sigaret uitgedrukt! mijn gezonde rookvrije leventje kan beginnen. Ik sta er helemaal achter en kijk er zelfs naar uit om te gaan stoppen (benieuwd of dit morgen ochtend net zo zal zijn:P). Om me zelf tijdens het stoppen bezig te houden, heb ik me ook gelijk vandaag maar ingeschreven bij de sportschool. Vond ik wel goed in de gezondere levenstijl die ik me vanaf nu ga aanmeten passen. onder begeleiding zal ik nu 4 avonden in de week gaan sporten.

Geplaatst door Rick1982 op 25/01/2012 - 12:30

Lid sinds 24 jan 2012

***** 25 januari 2012 *****

De eerste dag is begonnen voor mij en heb er nu een halve dag opzitten. Je zou denken zo eerste dag zonder roken stelt niks voor je kan toch makkelijk een daggie zonder die peuk. Maar begin nu al te merken hoeveel het in me routine is geslopen. Vanochtend eerste waar ik aan dacht was een bak koffie met een sigaret (onee ben gestopt!) iets later de hond uitlaten peuk opsteken (onee ben gestopt!) en zo gaat het de hele ochtend door, raar eigenlijk hoe vaak je onbewust met zo'n sigaret bezig bent. Daarnaast heb ik een beetje een misselijk gevoel in me maag maar dat gaat mischien wel over als ik straks even een happie gegeten heb. Ben wel blij dat ik vandaag vrij ben hoef ik teminste nog niet de hele dag door tegen collegas nee te zeggen als ze vragen of ik mee ga roken:P

afbeelding van karolina

Geplaatst door karolina op 25/01/2012 - 16:58

Lid sinds 24 jan 2012

Haha, grappig een dagboek! Heel herkenbaar! Maar ik vind zelf dat de gewoonte sneller verdwijnt dan je verwacht. Sommige dingen moet je ook gewoon niet opzoeken heb ik gemerkt. Ik kan echt geen koffie drinken, dat werkt zo tegen! Thee daarentegen weer wel;-) Ik rookte veel als ik wachtte op de trein, maar nu ga ik ergens thee drinken totdat de trein komt. En misschien een idee om bij het hondenuitlaten een lolly in je mond te stoppen.(werkt bij mij wel aardig, tandenstokers en lolly's) Misselijkheid heb ik niet gehad, wel een heel "leeg gevoel" alsof je honger hebt, maar als je eet dan gaat het niet weg. (dat is nu verdwenen bij mij)

Maargoed ik zit nu op dag 12.. gaat al wel ietsjes beter. Dag 3 en 4 vond ik heeeel erg zwaar! Maar ik zeg je  nu alvast, dat rotgevoel verdwijnt, lijkt op zo'n moment niet te verdwijnen, maar dat gebeurt wel! En gefeliciteerd dat je papa wordt! Goed dat je gestopt bent, veel kinderen van rokende ouders gaan zelf ook roken. Dus niet meer roken zorgt ervoor dat je kind er misschien ook vanaf blijft later! 

Succes!

Geplaatst door Rick1982 op 30/01/2012 - 18:39

Lid sinds 24 jan 2012

Hoi Karoline
Bedankt voor je leuke reactie!
Tegenwoordig eet ik me misselijk aan de zuurballen van Napoleon geen smaak is me te gek haha. En ik heb de koffie afgeschaft (op een of andere manier is koffie bij mij onlosmakkelijk verbonden met een sigaret). Ik hoop dat dat gaat veranderen, want kon erg genieten van me bakkie nespresso:P
Ik maak gebruik van peisters om dat hongergevoel weg te krijgen en dat helpt goed.:)
Ik hoop dat ik het vol kan houden voor mezelf, mijn vriendin en toekomstige kind! Ik ben nu bijna op een week en ben erg trots op mezelf.

Geplaatst door Rick1982 op 30/01/2012 - 18:58

Lid sinds 24 jan 2012

Excuses heb me dagboek een beetje verwaarloosd. Heb het erg druk gehad, maar ga nu weer met nieuwe frisse moed verder.
*****30 Januari 2012*****

Het is dan zover na een paar hele moeilijke dagen heb ik bijna een jubileum bereikt! Me eerste weeek zit er bijna op! Bovenal ben ik erg trots op mezelf.

De afgelopen dagen waren zwaar soms heel zwaar. Ik zweet(te) veel en ben heel erg neurotisch naar mijn idee een beetje een onbestemd gevoel. Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik het moet beschrijven. Mischien ken je het wel het gevoel alsof je iets vergeten bent/moet doen maar je kan niet bedenken wat. Daarnaast heb ik veel last van nachtmeries en kom ik moeilijk in slaap. Denk dat dat ook door dat onrustige gevoel komt. Maar ik ben er van overtuigd dat deze dingen in de loop der tijd zullen wegebben.

Ik heb wel besloten pleisters te gaan gebruiken, de laagste dosering. Ik zit net op de grens namelijk van meer of minder sigaretten per dag rook er 19;)
Ik heb het idee dat ik hiermee de afkickverschijnselen onderdruk, maar het geeft me wel de mogelijkheid om me nu als eerste op me psychische/sociale verslaving aan sigaretten te richten. Dat is bij mij de grootste valkuil en die licamelijke afkickverschijnselen daar werk ik dan wel aan als ik dit eerste achter de rug heb. Ik denk dat ik dan sterker in me schoenen sta en makkelijker de week met afkickverschijnselen van de nicotine kan handlen. Het is een idee en de praktijk zal uitwijzen of het werkt, maar voor nu voel ik me er goed bij:)

Tot slot heb ik een beloningssysteem voor mezelf opgesteld. Elke week dat ik niet rook bespaar ik me 35-40 euro. Ik heb besloten dat ik hiervan elke week iets leuks voor de baby uitzet koop. Dus als ik het vol blijf houden word het een verwend nest haha. Maar beter een verwend kind, dan op jonge leeftijd je vader aan een rookgerelateerde ziekte bijvoorbeeld kwijtraken of een pappa die niet kan spelen met je omdat hij niet zonder een zuurstoffles kan functioneren.

Dit bovenste geeft me de mortivatie om serieus vier keer per week te sporten en goed op me voedsel te letten. Joh als ik zo terug lees word ik nog eens en jonge adonis (ahum:P) en dat voor iemand die de middelbare leeftijd begint aan te tikken;)

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 30/01/2012 - 19:05

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

afbeelding van Manus

Geplaatst door Manus op 30/01/2012 - 20:11

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

Gaat goed Rick.
Dat gewicht is van secundair belang.
Concentreer je op het stoppen met roken.
Daar is de meeste winst naar een gezonder leven te halen.
Meeste stoppers krijgen wel wat extra gewicht aan de broek.
Dat is next problem,

succes

afbeelding van Brigitte30

Geplaatst door Brigitte30 op 30/01/2012 - 21:35

Lid sinds 08 jan 2012

Hé Rick, je gaat goed!
Leuk om je dagboek te lezen.

Die week is voor mij echt voorbijgevlogen achteraf gezien.
Op naar week 2, succes.

Geplaatst door Rick1982 op 31/01/2012 - 11:05

Lid sinds 24 jan 2012

***** 31 januari 2012 *****

Het is dan zover!!! De eerste week zit er op !!! O O wat was ie zwaar en ben ik de nodige valkuilen en snelheidsdrempels tegen gekomen onderweg. MAAR ik heb het gehaald. Ik ben O zo trots op mezelf! vandaag nog meer als gisteren :) Helemal als ik straks de prenatal in loop en iets leuks koop voor de baby:)
Maargoed ik neem het gevoel mee en ga op naar eeen nieuwe en tweede week!

Nou hopen dat de afkickverschijnselen ook iets gaan afnemen voral dat onrustige gevoel en me stemmingswisselingen, want mijn chago momenten in combinatie met de zwangerschapshormonen van mijn vriendin, dat is geen goede combinatie hahahaha.
Tevens ben ik op aanraden maar eens de pleister tussen me schouderbladen gaan plakken, omdat ik spierpijn kreeg in de arm waar ik hem plakte. Mischien dat dit helpt tegen de spierpijn. Ik heb nu al door dat het tegen de jeuk niet helpt haha. Maargoed wel kan ik er zelf minder makkelijk bij om te wrijven als het jeukt dus laat de pleister niet los haha.

Voor de gene die me dagboek volgen bedankt voor de leuke reacties en laat er gerust meer achter:)!  Of als je het ergens over wil hebben stuur me gerust even een prive berichtje!

Ik hou jullie op de hoogte!

afbeelding van clementine

Geplaatst door clementine op 31/01/2012 - 12:15

Lid sinds 16 jul 2011

2 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Rick

Gefeliciteerd met je eerste week!
De kop is er af.
Wat lief dat je van het uitgespaarde geld iets voor je toekomstige kindje koopt!
Hou vol he, we bikkelen lekker door!
 Clementine

Geplaatst door Rick1982 op 02/02/2012 - 11:00

Lid sinds 24 jan 2012

***** 2 februari 2012 *****

Nou ik moet zeggen dat de euforie van het behalen van een eerste rookvrije week nu een beetje aan het indimmen is. Ik had gehoopt dat de moeilijke momenten wel minder zouden worden en dat de afkick verschijnselen af zouden nemen.

Echter het tegendeel is waar ik slaap nog steeds slecht en transpireer een hoop. Wel is dat soort hongergevoel volledig verdwenen dus dat is een pluspunt. Ik hoop dan maar dat de moeilijke momenjten steeds minder worden en daarmee ook de afkickverschijnselen.

De voordelen zijn toch wel veel groter dan de nadelen. Ik hoef niet meer naar buiten om te roken. Mijn kleding stinkt nu al minder, ik hoef niet meer als ikergens  binnen kom eerst rond te kijken waar ik kan roken en of er een asbak staat (betrap mezelf er wel op dat ik dit nog steeds uit automatisme doe) en me hoestbuien smorgens zijn weg. Dan nog maar niet te spreken over de 5,20 E die ik me elke dag bespaar:)

Dat brengt me op het volgende ik heb iets leuks voor de baby gekocht, namelijk een mobiel en een boxkleed! wel iets duurder dan me bespaarde geld, maar goed dat compenseer ik wel door deze week niet te roken. Ik heb volgensmij wel twee keer tegen de verkoopster vol trots verteld dat ik gestopt was met roken :P hahaha. Dus wat er ook gebeurd IK BLIJF VOLHOUDEN!!!!

 

P.S. Bedankt voor de leuke reacties! het is leuk om te merken dat er mensen zijn die mijn dagboek lezen!

afbeelding van ruthje1984

Geplaatst door ruthje1984 op 02/02/2012 - 11:29

Lid sinds 31 jan 2012

heyik ben ook gestopt met roken omdat ik het goeie nieuws krag dat ik zwanger ben!!nu volhouden is de boodschap bij men vorige zwangerschap was ik ook gestopt en 3jaar lang was ik rookvrij geweest !door weg te gaan van mijn ex direct weer naar sigaret gesprongen!die dag beklaag ik me nog steeds!!!!!!!!nu volhouden en denken aan een gezonder leven 

Reactie toevoegen