pleistergebruik graag advies

Geplaatst door Klavertje op 11/11/2011 - 21:43

Lid sinds 02 sep 2011

Hoi Allemaal,

Ik wil graag wat advies van jullie over pleistergebruik. A.s. woensdag gebruik ik al 7 weken lang elke dag pleisters van de zwaarste sterkte (die dus 21 mg nicotine aan het bloed afgeven). De eerste paar weken heb ik ook nog smelttabletten gebruikt van 2 mg nicotine zo'n 3 a 4 per dag maar daar ben ik sinds ongeveer 2 weken mee gestopt.
Heb nog steeds moeilijke momenten en vraag me af wanneer ik het beste over kan stappen naar de 14 mg pleisters. Heb veel spanning en stress op dit moment dus ws is het beter om voorlopig nog even door te gaan met die 21 mg pleisters maar ben dan bang dat ik nooit meer van die pleisters afkom.

Dus ben je een pleistergebruiker net als ik? Reageer dan op dit berichtje en vertel wat jouw ervaringen zijn op dit gebied als je wilt.

groetjes,

Klavertje

afbeelding van redhair78

Geplaatst door Anoniem op 11/11/2011 - 21:56

Lid sinds 31 dec 2008

15 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Oef, klinkt niet erg goed naar mijn idee.
Moet je zolang die 21 mg plakken dan, er staat toch een schema in de bijsluitrer?
Ik ben zelf cold turkey gestopt dus weet niks van de pleisters af.
Sterkte in ieder geval z145

afbeelding van roos

Geplaatst door Anoniem op 13/11/2011 - 09:23

Lid sinds 30 okt 2010

Goedemorgen Klavertje.
Sorry, zag je berichtje niet eerder.
Je vraagt wanneer je het beste kan overstappen naar 14 mg ?
Nou, dat had je na 6 weken eigenlijk moeten doen.

Quote:
"Heb nog steeds moeilijke momenten en vraag me af wanneer ik het beste over kan stappen naar de 14 mg pleisters. Heb veel spanning en stress op dit moment dus ws is het beter om voorlopig nog even door te gaan met die 21 mg pleisters maar ben dan bang dat ik nooit meer van die pleisters afkom."

Dus, nu gewoon beginnen met 14 mg. plakken en er vol voor gaan.
De pleisters halen de scherpe kantjes van het stoppen af. Dat je evengoed ontwenning voelt is logisch.
Er is geen middel wat ervoor zorgt dat je helemaal nergens last van hebt als je stopt met roken.
Het is een hulpmiddel, en je bent al 7 weken onderweg !
Je kunt het makkelijk hebben om lichter te gaan plakken.
Zelfs de 21 mg. ( per 24 uur ) was een fractie van wat je normaal met roken aan nicotine binnen kreeg, dus ..........
Nu gewoon 2 weken de 14 mg. plakken en dan nog 2 weken de 7 mg.
En dan is de kuur klaar !
Ik had na 3 dagen nog 1 x een zware trekaanval, heb 3 uurtjes nog een 7 mg. geplakt en heb daarna ( behalve tussen de oren met een crematie) het niet meer moeilijk gehad.

Je kunt het ,ga ervoor !

Geplaatst door Anoniem op 14/11/2011 - 20:57

Lid sinds 02 sep 2011

Hoi Roos,

Bedankt voor je berichtje. Zoiets vermoedde ik al wel, zal het morgenmiddag ook bespreken met mijn coach (die adviseerde mij om nog even door te plakken met de 21 mg ivm de hoeveelheid stress die ik heb op dit moment).
In de bijsluiter en op internet las ik over de pleisters een behandeling van minimaal 3 maanden en maximaal 9 maanden. maar 9 maanden vind ik wel heel erg lang.

klavertje

Geplaatst door Anoniem op 19/11/2011 - 23:07

Lid sinds 04 nov 2011

Hoi
Ook ik zit aan de pleisters heb nu 6 weken 21mg geplakt en zit nu 1 week aan de 14 mg dat dus nu nog een week en dan naar de 7 mg voor 2 weken
merkte vanmiddag dat ik na het douchen vergeten was er 1 te plakken dus heb nu om 1600uur er weer een opgeplakt.S'nachts doe ik ze bewust al af want rookte ik normaal ook niet
heb mijn moeilijke momenten maar die gaan weer over (gelukkig) en als ik zie wat ik al gewonnen heb met meer lucht minder tot geen gepiep meer niet meer hoesten denk ik dat dat de reden is dat ik het volhou.\
Dat verschil moet jij toch ook wel kunnen merken? daar haal ik mijn motivatie uit om verder door te gaan .
hoop dan ook dat na deze 3 weken het verschil steeds minder wordt en ik helemaal van de nicotine af kom.
voor jou dus heel veel sterkte en GA ERVOOR he
geen sigaret meer opsteken!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geplaatst door Anoniem op 20/11/2011 - 13:00

Lid sinds 09 apr 2010

13 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hoi, ik heb 2 weken 21 mg gebruikt, maar werd daar een beetje onrustig van. Zonder problemen ben ik naar 14 mg overgestapt en die hebt ik 4.5 weken gebruikt. Nu sinds een paar dagen naar 7 mg (trouwens, halve pleisters van 14 mg, veel goedkoper).... Dit keer merkte ik het wel, toch wat ontwenningsverschijnselen, maar nu op dag 4 zijn die al veel minder. Ik moet toch ook een keer van de nicotine verslaving af en voor mijn gevoel gaat dit heel goed zo. Ik heb nog geen einddatum voor de pleisters geprikt, neem het wel zoals het komt, zolang ik maar nooit meer een peuk opsteek!!
Veel succes

Geplaatst door Anoniem op 20/11/2011 - 17:27

Lid sinds 02 sep 2011

Ik heb het uitgebreid met mijn coach besproken en na overleg toch besloten om nog door te gaan met de 21 mg pleisters. Ik zit as woensdag op 8 weken rookvrij, maar ik heb het nu nog nodig. Zit ook in een uitzonderingspositie, heb veel stress en spanning heb psychiatrische problemen en slik daar ook medicijnen voor. Ik ga voorals nog op haar af en dan doe ik er maar wat langer over who cares als het mij maar helpt. Ieder geval bedankt voor jullie berichtjes.

klavertje

afbeelding van Evelyn3

Geplaatst door Anoniem op 28/11/2011 - 16:57

Lid sinds 21 sep 2011

11 jaar 1 maand geleden gestopt

Goed zo Klavertje !!!!

Geplaatst door Anoniem op 01/12/2011 - 13:29

Lid sinds 02 sep 2011

Ik ben nu ruim 2 maanden rookvrij en zit nog steeds op de 21mg pleisters. De laatste weken gaat het wonder boven wonder erg goed, dus ik ben klaar voor een stapje minder (de pleisters bedoel ik dan). a.s. dinsdag weer een afspraak met mijn coach en dan wil ik graag naar de 14 mg pleisters. Bovendien heb ik ook nog de smelttabletten van 2 mg nicotine, dus dan moet het gaan lukken.

groetjes,

Klavertje

Geplaatst door Anoniem op 02/12/2011 - 13:06

Lid sinds 30 nov 2011

Hoi Klavertje

Ik ben zelf ook gestopt met pleisters. Ik heb 6 weken de zwaarste pleisters gebruikt en deze week begonnen met stap 2. Ook ik heb momenten dat ik het mis maar gaat bij mij snel weer weg. Het grote verschil met al mijn vorige stopmomenten is dat ik er echt helemaal klaar mee ben. Ik ben er ook van overtuigd dat als ik maar 1 trekje neem ik weer helemaal verkocht ben.
Van 1 trekje naar een half peukie op een dag (is toch goed/ fractie van wat je rookte) Als ik nou na een tijdje met mezelf afspreek om niet op het werk, in buurt van de kinderen of in bijzijn van bekenden 1 of 2 peukies per dag te roken dan kan ik de dagen lekker doorkomen. Voordat je het weet koop je weer pakjes sigaretten. En van die ene ga je heel langzaam weer naar je oude rookpatroon.
Iedereen weet het maar beseft niet dat die ene trek je weer de das om doet. Dit verhaal klinkt depri want zo heb ik er steeds weer tegenaan gekeken. Het kan ook anders.

Ik heb het echt afgezworen en baalde zo ontzettend van mijzelf en voelde iedere keer weer zo ontzettend slap. Maar nu hoef dat niet meer Ik ben ruim zes weken echt gestopt en hoe langer het duurt hoe meer momenten ik krijg dat ik niet meer rookt. Het zijn niet de momenten dat ik het moeilijk heb die steeds korter worden waar ik naar kijk maar naar de momenten die ik steeds vaker krijg dat ik blij ben dat ik niet meer rook. Sinds 24 jaar wordt mijn conditie steeds beter, zie ik die arme mensen op straat roken, ben nu weer een voorbeeld voor de kids, hoef bij het eten niet meer het eten bij de anderen in de maag te kijken omdat ik na een half uurtje naar buiten moet om te gaan staan roken. Dat zijn de momenten waarnaar ik op zoek ben als ik het moeilijk heb.

Pleisters zijn voor mij hele goede hulpmiddelen maar ik besef ook dat het niet meer dan dat is. Over een week of 4/5 moet ik het zonder de pleisters doen. Ik kijk er een beetje tegenop maar aan de andere kant is het inderdaad zo dat de nicotine die je via de pleister opneem maar een deel is van wat je altijd rookte. Zeker als je naar de kleinere pleisters gaat. Ook ik ben gestopt midden in een stressperiode. Na een week of twee is dat tot een hoogtepunt gekomen en ben erdoor heen gekomen zonder te roken. Nu heb ik zoiets van als dat lukt dan kom ik er ook doorheen bij andere moeilijke momenten.

Ik heb altijd gezegd dat als ik stop dan wil ik niet zo'n oude zeikerige ex-roker zijn. Wat waren dat grote huichelaars. Ik merk nu heel langzaam dat ik het steeds viezer begint te ruiken. Straks wordt ik er ook zo één z127

Gewoon doorzetten en ban die rotzooi uit je leven en neem het besluit het echt nooit meer te doen. Je hebt al een paar moeilijk stappen overwonnen. Het besluit om te willen stoppen, hulp gezocht en al twee maanden niet gerookt dd3

Gr. Ferry

afbeelding van Evelyn3

Geplaatst door Anoniem op 02/12/2011 - 14:59

Lid sinds 21 sep 2011

11 jaar 1 maand geleden gestopt

IK heb 8 dagen stap 1 gedaan. (had nog een pleister over van vorige keer) en sinds gistere avond stap 2 op. Dat gaat goed. Over 3 dagen ga ik naar stap 1 en dat doe ik 1 week. IK zit heel krap, afgelopen jaren gaf ik veel geld uit van mijn spaarrekening en als ik niet uit kwam 'ach, ik heb nog een spaarrekening', met als gevolg dat mijn spaarrekening blut is. Ik moet het van mijn wahjong doen. :? Pleisters zijn toch 20 euro boodschappen. Nee ik ben klaar met roken. Het moeilijkste is de overgang van 7 naar 0 pleisters.

Geplaatst door Anoniem op 02/12/2011 - 20:27

Lid sinds 02 sep 2011

Kitty wrote:
IK heb 8 dagen stap 1 gedaan. (had nog een pleister over van vorige keer) en sinds gistere avond stap 2 op. Dat gaat goed. Over 3 dagen ga ik naar stap 1 en dat doe ik 1 week. IK zit heel krap, afgelopen jaren gaf ik veel geld uit van mijn spaarrekening en als ik niet uit kwam 'ach, ik heb nog een spaarrekening', met als gevolg dat mijn spaarrekening blut is. Ik moet het van mijn wahjong doen. :? Pleisters zijn toch 20 euro boodschappen. Nee ik ben klaar met roken. Het moeilijkste is de overgang van 7 naar 0 pleisters.

pleisters worden dit jaar nog vergoed, dus waarom betaal jij ervoor?

afbeelding van Evelyn3

Geplaatst door Anoniem op 03/12/2011 - 15:14

Lid sinds 21 sep 2011

11 jaar 1 maand geleden gestopt

IK ga maandag naar de huisarts kijken of ik het vergoedt krijg :)

afbeelding van Christine

Geplaatst door Anoniem op 03/12/2011 - 17:52

Lid sinds 17 sep 2011

Dat moet je absoluut doen, Kitty.

Lieve groet.

Geplaatst door Anoniem op 16/12/2011 - 17:20

Lid sinds 02 sep 2011

Kitty wrote:
IK ga maandag naar de huisarts kijken of ik het vergoedt krijg :)

En wat zei de huisarts? Het wordt nu nog vergoed per 1 januari niet meer, ik zou dus ook informeren of je de al gekochte pleisters tot nu toe ook nog vergoed kan krijgen.

afbeelding van Evelyn3

Geplaatst door Anoniem op 16/12/2011 - 21:33

Lid sinds 21 sep 2011

11 jaar 1 maand geleden gestopt

Ik ben het vergeten te vragen.... :? liep me druk te maken het gaat nog wel lukken

Reactie toevoegen