partner stopt, help, het is een hel

Geplaatst door ekkenay op 02/01/2012 - 19:21

Lid sinds 02 jan 2012

Hallo allemaal, zelf ben ik inmiddels 7 jaar gestopt met roken. Cold turkey gedaan en eigenlijk weinig afkickverschijnselen behalve onrustig zijn. Ik heb het dus ervaren als makkelijk. Tevens begeleid ik in mijn beroep ook mensen die willen stoppen met roken.
Maaarrrrrrr: nu is mijn partner gestopt met roken, 20 jaar gerookt, 25 shaggies per dag en nu cold turkey gestopt. Geweldig, ben supertrots op hem maar het is zwaar, erg zwaar. Mijn kindereren en ik lopen de hele dag op onze tenen om hem niet te irriteren. Hij is erg lichtgeraakt, lichamelijk ruw tegen ons. Ik weet dat dit tijdelijk is en dat ik hem moet steunen en dat doe ik, ik help hem op alle manieren die ik kan, heb de asbakken weggedaan, heb snoepjes voor hem gekocht, bedenk afleiding voor hem, haal de kinderen bij hem weg zodat hij rust heeft maar het is bijna niet te doen. Ik zeg dat ik trots op hem ben en vraag wat ik kan doen (stil zijn, niet voor de voeten lopen etc). Maar hij is alleen maar chagrijnig en er is geen moment van de dag dat hij even vrolijk is.

Help, wat kan ik nog meer doen!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 02/01/2012 - 20:11

Lid sinds

Een hotel voor hem boeken! :grin:

Zonder gekheid: ik zou eens gaan praten met hem. Opvallend hoeveel macht hij in het gezin heeft.
Stoppen met roken is van invloed op je humeur, maar kent natuurlijk ook zijn grenzen.

d5

afbeelding van Nikita

Geplaatst door Anoniem op 02/01/2012 - 20:21

Lid sinds 22 jan 2009

Lichamelijk ruw tegen jullie? Wat dacht je er van om niet meer op jullie tenen te lopen, maar om dat niet te pikken? Als hij voelt dat hij kwaad/geirriteerd word, moet hij maar even naar buiten gaan, rondje lopen, of naar boven, i.i.g even uit jullie buurt...en anders naar de huisarts iets vragen om beetje rustig te zijn....ik herken het best wel, kan ook ontploffen tegen de kinderen, maar dan ga ik zelf even naar boven o.i.d.......

Geplaatst door Anoniem op 02/01/2012 - 20:28

Lid sinds 30 jan 2010

5 jaar 6 maanden geleden gestopt

Sorry Ekkenay maar mijn antwoord is toch echt JE TANDEN LATEN ZIEN en duidelijk je grens aangeven!!! Is hij helemaal van de wereld los? Stuur hem even langs de huisarts voor hulp want wie zegt dat Cold Turkey de methode voor hem is? Misschien champix, zyban of pleisters? En anders verhuist ie maar naar een hutje op de mookse hei....

Ik ben gestopt met pleisters (rookte pakje per dag) in een gezin waar man (nog steeds) en zoon (inmiddels niet meer) rookte en ik heb een beroep waar vriendelijkheid, hoffelijkheid en gezelligheid een onbreekbaar gebod is, ik ben taxi chauffeur besteld transport en NIEMAND heeft last van mij gehad, geen seconde! Heb ik het niet moeilijk gehad? JA!Echt wel...

Jij en de kids in de stress.... op je tenen lopen, hem rust geven, enz enz... Ben je betoeterd?!?!?! Hij zich gedragen als een klein kind, jij hem behandelden als een klein kind. Stuur hem lekker naar zijn kamer of de schuur met de mededeling dat ie weer naar beneden mag komen als ie lief is....

LICHAMELIJK RUW?!?!?!?!? ik c5 .... maar ik geef hem met liefde mijn twee z117 ... Dan zou ik naar de winkel gaan en voor hem een pakje shag, vloei en een aansteker kopen..... onacceptabel en met geen mogelijkheid goed te praten, ik ben :-x , jammer dat we geen smiley hebben met stoom uit zijn oren....

Ik wens je sterkte toe en heel veel wijsheid z144
Deentje

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 02/01/2012 - 20:32

Lid sinds


Zoiets, Deentje?

d5

afbeelding van Zaniz

Geplaatst door Anoniem op 02/01/2012 - 23:01

Lid sinds 07 mrt 2008

15 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Tja... Super dat jij sterk was om je verslaving zo 'makkelijk' overwinnen. Denk dat die sterkte je goed van pas kan komen richting je man. Jij bepaalt de grens! Wat zeg je tegen de mensen die je helpt te stoppen met roken? Vast niet dat alles geoorloofd is in de strijd tegen Nico en Tine :NNN
Tuurlijk ben je terecht trots op hem, het is ook een prestatie. Alleen zou het fijn zijn als jullie als gezin hem kunnen steunen in plaats van ontlopen toch? Jij kent hem het beste en hebt zelf het antwoord op je vraag... Doe wat je kunt met respect voor jezelf en de rest van je gezin. Sterkte en wijsheid!

Groet,
Wanda

afbeelding van hewi

Geplaatst door Anoniem op 03/01/2012 - 00:32

Lid sinds 03 sep 2010

Mijn partner heeft me weleens buiten gezet :grin: hij heeft nooit gerookt en ik was een
hel op hakken de 1e tijd nadat ik stopte,ruzie zoeken niet normaal...of hij ging voor me staan
met zijn handjes in de zij en zei "schat je doet nu heel onredelijk wil je een chocolaatje"en dan
moest ik meestal wel ontzettend lachen.

Kom op meis er is een grens,lichamelijk ruw? nooit accepteren daar is geen enkele smoes voor!
dat jij en je kids op tenen lopen ook niet en al helemaal niet dat jij het toestaat dat hij zich zo gedraagt.
Het lijkt wel dat hij erop uit is dat jij tegen hem zegt "ga maar weer roken"

hoe lang is hij nu gestopt?

Geplaatst door Anoniem op 03/01/2012 - 09:22

Lid sinds 02 jan 2012

Bedankt voor jullie berichten, had al wel het gevoel dat ik natuurlijk niet alles hoef te pikken maar bij eerdere stoppogingen heb ik er toe aangezet dat hij weer begon met roken juist door dit soort situaties. ik kon er dan niet meer tegen en dacht " dan maar roken" . Mijn partner vond dat natuurlijk prima.
Nu vind ik het eerlijk gezegd heel erg prettig dat hij gestopt is, geen stank meer, gezonder voor de kinderen (hij rookte in hun bijzijn en ook op onze slaapkamer), maar of dat het waard is dat het nu zo loopt. Als ik nou wist hoelang dit zou duren dan zou ik mij daar op in kunnen stellen, maar de vorige poging heeft 3 weken geduurd en dat was 3 weken lang op de tenen lopen, voor mij te lang!
Het lichamelijk ruw zijn uit zich niet in slaan oid, maar meer in opzij duwen, de kinderen aan hun arm stevig vastpakken etc maar goed het maakt het er niet gezelliger op.

We zitten nu "pas/al" op dag 3.

afbeelding van hewi

Geplaatst door Anoniem op 03/01/2012 - 12:12

Lid sinds 03 sep 2010

Dan zou ik zeker even met hem om de tafel gaan zitten,ff een goed gesprek,maak een lijst met
waarom hij wil stoppen en zeg dat hij best ff mag razen en tieren maar dat hij dat dan gewoon
ff buiten moet doen,steunen oke maar je hoeft geen uitlaatklep voor hem te worden...doordat jij
de vorige keren hebt gezegd "ga maar weer roken'hoopt hij met dit gedrag dat je dat weer gaat zeggen...
tis maar net wie de langste adem heeft....wil hij echt zelf stoppen of moest hij van jou?

Geplaatst door Anoniem op 03/01/2012 - 14:09

Lid sinds 02 jan 2012

Ik heb hem nooit gevraagd om te stoppen. Natuurlijk heb ik wel eens gezegd dat ik het roken op de slaapkamer en bij de kinderen vervelend vind, soms misschien op een vervelende manier maar ik heb hem nooit iets verboden en al helemaal niet op aangedrongen. Ik denk inderdaad dat hij hoopt dat ik zeg dat hij maar weer moet beginnen, maar ik denk er niet aan, ik ga toch proberen om de langste adem te hebben. De keus is aan hem. Ik weet dat stoppen met roken van binnen uit moet komen en dat je het niet voor iemand anders moet doen. Misschien wil hij iets bewijzen naar mij toe?

afbeelding van hewi

Geplaatst door Anoniem op 03/01/2012 - 18:05

Lid sinds 03 sep 2010

Dan wil hij dus zelf stoppen,dan zou ik zeker even met hem rond de tafel gaan,zeggen dat je beretrots
op hem bent maar dat hij zich wel een klein beetje moet gaan gedragen,lichamelijk ruw maakt niet uit op wat
voor manier...dat mag je nooit goed keuren en al helemaal niet tegenover je kinderen vind ik persoonlijk.
Hij is een volwassen man dan mag hij zich ook zo gaan gedragen,chagarijnig zijn etc allemaal begrip voor maar
je kunt ook gewoon je laarsen aantrekken en buiten in de plassen gaan stampen,leg dat maar eens aan hem voor.

In elk geval hem niet zo laten draaien dat hij zegt "dan ga ik wel weer roken"want mijn gevoel
zegt dat hij daar op uit is...{ ik voelde me namelijk ook vreselijk toen ik stopte,ik stopte ook meer
voor de buitenwereld die zei "dat kun je niet"dan dat ik hetzelf wilde...}

afbeelding van henk

Geplaatst door Anoniem op 04/01/2012 - 00:45

Lid sinds 29 feb 2008

17 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb me ook ooit zo gevoeld dat de spanning in huis te snijden was vanwege dat ik niet meer rookte en iedereen moest daar maar medelijden mee hebben. Bij ons duurde dat heel lang, maar dat had met het roken zelf niet direct iets te maken.
Als mijn partner toen gezegd had "wat een etterbak ben jij zo zeg, ga maar weer vlug roken", dan was ik voor de bijl gegaan. Want dan zijn partners ineens heel erg bepalend.
Niet zeggen dus!

Doe maar eens wat Hewi voorstelt. Een stevig gesprek gaat echt helpen. Laat 'm maar zien wat er mis gaat en confronteer. Je hoeft niet over je te laten lopen.

Bij mij zitten er ook mannelijke hormonen in en ik snap zijn gedrag. Dat wil niet zeggen dat ik het goedkeur, want erg handig is het natuurlijk niet. Maar misschien zit er nog wel meer dwars. Kun je meteen schoon schip maken.

Veel succes!

afbeelding van ikkuh1973

Geplaatst door Anoniem op 04/01/2012 - 09:55

Lid sinds 28 sep 2009

ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet zo lief ben geweest toen ik stopte, maar we hebben er een goed gesprek over gehad en nu ik er op let ben ik een stuk liever en makkelijker om mee te leven ook remt mijn man me af door te zeggen als ik uit de bocht vlieg qua gedrag dus ik zou zeggen ga het gesprek aan.
hij moet even inzien dat sommige dingen niet kunnen.
verwijt hem niks maar doe het op een rustige manier.
succes.

afbeelding van Chanel

Geplaatst door Anoniem op 04/01/2012 - 11:00

Lid sinds 02 nov 2011

Sorry dat ik het zeg hoor maar ik vind jouw man een behoorlijk agressief en dominant heerschap, roken op de slaapkamer , bij de kinderen en nu stront irritant omdat hij niet meer rookt ? Kom op zeg !

Meid laat je tanden zien !!

Reactie toevoegen