Ook gestopt

Geplaatst door amariana op 19/01/2012 - 11:06

Lid sinds 19 jan 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt

Hai allemaal,

Ben ook gestopt per 2 januari dus bijna 3 weken...
Lees hier mee om op de moeilijke momenten steun te vinden.
Gisteren verjaardag gevierd van m'n zoontje en daar had ik het echt wel ff moeilijk.
Had voormezelf beslist dat er hier niet meer gerookt zou worden.
M'n moeder die echt een rookfanaat is begon al in de auto toen ik haar ophaalde.
Op mijn vraag of ze dat niet wou doen omdat ik dat nog moeilijk vond reageerde ze met het opendraaien van het raam en de woorden: "daar moet je juist een kick van krigen als mensen in je buurt roken en jij niet".
Ze is nl. voeger jaren geleden ook eens gestopt volgens haar en toen kreeg ze daar een kick van.
Ik ging er verder maar geen punt van maken want wou de sfeer niet bederven.
Later thuis bij mij wou ik eigenlijk vragen of ze in de gang wou gaan roken met de buitendeur open maar ze had al binnen in de keuken 1 opgestoken en op mijn vraag of ze dan tenminste het raampje open wou doen deed ze dat maar ze heeft de hele middag met de jas aangezeten.
En zei toen omdat ik haar met een bepaalde blik aankeek dat ik het niet leuk vond: "ja, kom op nou, omdat jij ineens bent gestopt wil je dat iedereen niet meer rookt? vroeger rookte je zelf ook wel in de keuken"
Ik weet wel dat ik vroeger ook rookte in de keuken met een raampje open maar ik vind dit nu moeilijk omdat ik pas gestopt ben met roken en ik moet toch in de keuken zijn want daar zat ook de rest vd visite, mijn 2 zoons, die nu ook maar gingen roken omdat hun oma dat ook deed, sinds ik gestopt ben deden ze dat niet hier omdat ze me wilden steunen.
Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dit tegen m'n moeder moet zeggen dat ik dit niet wil , zij en haar broer zijn sowieso altijd heel erg fel als het op roken aankomt.
Altijd van die uitspraken van : "als je tegenwoordig rookt hoor je er niet meer bij en ben je eger dan een crimineel".
En als de dokter weer eens tegen ze zegt dat ze toch echt het roken moeten laten : "ach, alles ligt zogenaamd altijd aan het roken"etc. etc.
Wie weet hoe je zoiets het beste aan kan pakken, mijn moeder is nogal overheersend type en weet niet goed hoe ik dit oplos.

Geplaatst door Lodewijk op 19/01/2012 - 11:29

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Amariana,
Goed dat je gestopt bent met roken. Misschien dat je juist hierdoor een voorbeeld voor je moeder kunt zijn. Roken is een akelige verslaving die je gezondheid langzaam opvreet. Hoe ben je gestopt? Je zult zien dat in de loop van de tijd het steeds makkelijker wordt. Het verlangen naar een sigaret gaat vervagen. Andere dingen komen ervoor in de plaats. Niet meer stinken, een rookvrij huis, vebeterde gezondheid, meer smaak en geur en niet te vergeten een kapitaal wat je uitspaart. Sluit je aan bij de januari stoppers, Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Sterkte en succes! Lodewijk.

Geplaatst door Lodewijk op 19/01/2012 - 11:34

Lid sinds 11 sep 2011

Amariana,
Het lijkt me dat jij in jouw huis de baas bent. Dat je moeder zwaar verslaafd is, is geen reden om op plekken te gaan roken waar jij het liever niet hebt. Zij mag best wel met jou rekening houden. Doet ze dat niet, dat moet je toch overwegen om in jouw huis een rookverbod in te stellen. Zou zondermeer het niet toestaan om in de auto te roken, een brits onderzoek heeft onlangs uitgewezen dat dit buitengewoon schadelijk is voor de gezondheid. Soms moet je wel eens voor jezelf opkomen. Lodewijk.

Geplaatst door amariana op 19/01/2012 - 11:38

Lid sinds 19 jan 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt

Ik ben gewoon zo gestopt maar kreeg het na 3 dagen zo moeilijk dat ik een wegwerp e-sigaret heb gekocht waar ik af en toe een trekje vanb nam.
Toch voelde ik me daar niet goed bij, er zat nl. ook nicotine in en daarom heb ik na 3 dagen dat ding weggegooid, sindsdien gaat het wel beter, denk wel dat ik het nodig had in de moeilijkste tijd, liever dat dan echt weer beginnen met echte sigaretten zeg maar.
Maar gisteren dus ff een moeilijke middag gehad, nu gaat het wel weer.

Geplaatst door Lodewijk op 19/01/2012 - 11:46

Lid sinds 11 sep 2011

Nicotine en koolmonoxide zijn binnen 4 tot 5 dagen uit je lijf verdwenen. Je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan een rookvrij leven. Dit kan ook nog enige weken in beslag nemen. Daarna draait het nog maar om een ding, de geestelijke verslaving en het vinden van de knop om die om te draaien. Nico en Tine zijn een paar verwende, slimme loeders die geheel onverwacht kunnen toeslaan. Nee is echter nee. Probeer jezelf eens in de zoveel tijd te verwennen met iets leuks. Stoppen met roken is een opgave! Je zult na verloop van tijd de voordelen ervaren en ik kan je verzekeren die zijn er heel veel. Na verloop van tijd wordt het gemakkelijker. Lodewijk.

afbeelding van mooog

Geplaatst door mooog op 19/01/2012 - 12:30

Lid sinds 14 jan 2011

12 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He Amariana,

Het is heel herkenbaar, ik heb ook zo'n moeder die jou weet te vertellen hoe je iets moet voelen.
Dat jouw moeder een kick kreeg in het verleden als ze niet rookte en een ander wel zijn haar gevoelens en niet de jouwe. Jij ervaart het heel anders dan zij dat doet en uiteindelijk heeft het dus ook allemaal niet voor haar gewerkt.

Gisteren was ik nog bij mijn moeder en ik had een telefoongesprek met mijn vriendin over mijn stiefdochter wat zij kon horen. Mijn stiefdochter is wat ziekig momenteel en ze moet waarschijnlijk antibiotica, waarop mijn moeder zei; dat moetje niet doen, dat is allemaal vergif die antibiotica. Dit zei ze met de eeuwige sigaret in haar handen.......
Toen ik daar wat van zei was ze natuurlijk weer verontwaardigd. Nou, jammer dan!

Ik kan haar huis niet zeggen dat ze niet moet roken in haar eigen huis, maar als ze bij mij thuis komt gaat ze gewoon lekker naar buiten als ze wil roken. Mijn huis, mijn regels en als je het niet bevalt weet ze waar de deur is. 
Jij bent nu gestopt met roken en dan hoef je niet altijd de lieve vrede te bewaren.

Heel veel succes!

Gr,

Mooog

 

Geplaatst door amariana op 19/01/2012 - 14:32

Lid sinds 19 jan 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt

Thx beide voor jullie antwoord, ik zal me toch wat harder op moeten stellen zo te horen...
Ga dat ook doen, als ik sterk genoeg ben om te stoppen met roken ben ik daarvoor ook vast sterk genoeg hou ik me dan maar voor:)..

Reactie toevoegen