Onverwacht gestopt

Geplaatst door Kukel op 11/10/2011 - 08:47

Lid sinds 11 okt 2011

Beste allemaal,

Ik heb in het verleden een aantal pogingen gedaan om te stoppen (resultaat varierend van 3 maanden tot 4 jaar). Ik weet dus dat ik kan stoppen, maar ook dat ik (helaas) weer gemakkelijk over te halen ben om te beginnen. De laatste keer dat ik weer gestart ben is afgelopen oud/nieuw. Voor heel veel mensen een datum om te stoppen, en ik ben toen zo'n beetje weer begonnen...
De afgelopen maanden vroeg ik me af waar ik mee bezig was. Iedereen weet natuurlijk dat roken slecht is, maar de afhankelijkheid, de verslaving zogezegd, vind ik het ergst. Daarnaast is het ook zeer kostbaar geworden, en ik merkte dat ik langzaamaan weer meer ging roken. Maar goed, ik had nog geen stopdatum in het hoofd. Gisteren (10/10/11) toen ik opstond voelde ik me niet helemaal topfit (combinatie van een klein katertje en verkoudheid) en had ik geen behoefte om te roken. Gistermiddag zou ik normaliter dan een sigaret opsteken, maar dacht...waarom zou ik....laat ik maar eens proberen om deze dag niet te roken. Ik weet niet of een verslaving zo werkt, maar ik zeg altijd, als je 1 dag zonder roken kan, dan moet je dat ook de volgende dag kunnen, en de volgende, en etc. omdat het een herhaling van de vorige dag is. Een ritme.

Ik moet eerlijk zeggen dat het me gisteren gemakkelijk afging, ik heb echter zeer slecht geslapen. Maar dat is dus een kwestie van tijd. Op moment van schrijven (8:43) nog niet gerookt en ben van plan om het dit keer wel vol te houden. Kan jullie hulp goed gebruiken op momenten dat ik twijfel (wat in het verleden dus een aantal keer is gebeurd).
Succes aan alle andere stoppers en ik zal regelmatig mijn ervaringen delen.

Corné

Geplaatst door Anoniem op 11/10/2011 - 09:24

Lid sinds 11 okt 2011

hallo
succes met het stoppen..
ik was weer zo dom om een pakje te kopen terwijl ik vanaf zaterdag niet meer gerookt hebt.. en zondag dacht ik ook zie het lukt me wel... en zo dacht ik maandag ook.... en toen was ik weer zo zwak om savonds een pakje te kopen... kan me wel voor de kop slaan.... had beter een wandeling kunnnen maken of idd lolys kopen.. dat is wel een idee..... En ik weet wel dat ik er zonder kan, alleen mijn excuus is nu de stress wat mee speelt....Maar ik ga er weer voor.....ga wel het boek lezen van alen care...dat moet een hulpmiddel zijn...
En ga elke week geld op zij leggen wat ik normaal gesproken uitgeef voor het roken.. dd3

afbeelding van SnOOpie

Geplaatst door Anoniem op 11/10/2011 - 09:27

Lid sinds 09 okt 2011

12 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Corné,

Ja als je gestopt bent is de verleiding heel groot om weer te beginnen. Het was oud en nieuw zeg je, dus dan is het gezellig etc en ja dan ben je sneller geneigd om gezellig mee te roken.

Ik vind het goed van je dat je weer gestopt bent met roken. Ik heb gisteren een moeilijk momentje gehad, dan ga ik naar dit forum en dan is dat moeilijke momentje snel weer voorbij. Die steun en verhalen hier zijn echt hartstikke fijn!

Ga zo door!

Groetjes

afbeelding van kerfstok_66

Geplaatst door Anoniem op 11/10/2011 - 12:17

Lid sinds 10 okt 2011

Hallo Corné. Neem het besluit om geen poging te ondernemen te stoppen met roken, neem het besluit om 'gewoon' nooit meer te roken. Ik heb ook een soort contract met mezelf opgesteld waarin ik heb opgeschreven waarom ik stop. Iedereen heeft daarzo z'n redenen voor en op dit forum zijn er werkelijk vele tientallen, misschien wel honderden redenen te vinden. Succes! Zet nu eindelijk voor eens en altijd door om nooit meer een peuk op te steken.

Geplaatst door Anoniem op 11/10/2011 - 16:34

Lid sinds 17 sep 2011

Hai Corné,

Ik hoop dat je nog steeds niet gerookt hebt! Ik ben nu 4 weken gestopt en het bevalt me prima, maar het is rete-moeilijk. Ik ben op de zelfde manier gestopt als jij, gewoon kijken hoelang ik zonder kan. Als één dag lukt, moet 2 dagen ook lukken.
HOU VOL..je kan het z145

Geplaatst door Anoniem op 11/10/2011 - 18:40

Lid sinds 08 okt 2011

12 jaar 7 maanden geleden gestopt

Hoi Corné,

Goede keuze! Hou vol! Het valt soms niet mee, maar ook jou gaat het lukken! dd3
Veel succes! dd3

Geplaatst door Anoniem op 11/10/2011 - 20:00

Lid sinds 11 okt 2011

Ha, ben op de zelfde manier gestopt, jij kan het ook!! volhouden, ook met moeilijke momenten. Slaap wat langer, ga vroeger naar bed!!

Geplaatst door Anoniem op 11/10/2011 - 23:51

Lid sinds 11 okt 2011

Nell wrote:
Hai Corné,

Ik hoop dat je nog steeds niet gerookt hebt! Ik ben nu 4 weken gestopt en het bevalt me prima, maar het is rete-moeilijk. Ik ben op de zelfde manier gestopt als jij, gewoon kijken hoelang ik zonder kan. Als één dag lukt, moet 2 dagen ook lukken.
HOU VOL..je kan het z145

Vanavond was op papier een 'moeilijke avond'. Oranje kijken bij mijn maatje die dus wel rookt....achteraf erg meegevallen....heb de pakjes sigaretten die ik nog had aan hem gegeven....2 dagen niet gerookt, en zo naar mijn mandje.....tot morgen allemaal.

Corné

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 12/10/2011 - 06:08

Lid sinds 20 jun 2011

12 jaar 12 maanden geleden gestopt met Champix.

Precies alles waar rook af komt op ruimen.
Je hebt niet een besluit genomen voor evem, maar voor altijd.
Een ex-roker kan niet een beetje roken.
1 trekje wordt 1 peuk, wordt 1 pakje, wordt 1 slof.
Na het roken van 1 sigaret is de vraag naar de volgende er al.
Niet twijfelen en geen discussie met je zelf, Nee=nee (basisregels van Toon).
Sluit je aan bij de groep Oktober stoppers.
Die zitten in een hele gezellige forumbus die rijd naar een rookloos bestaan en eeuwige roem.

Post hier maar wat en je krijgt een ticket.
http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=13192

Edit zag dat je dat al gedaan hebt.
Komt helemaal goed dan dd3

succes

Reactie toevoegen