morgen ga ik stoppen!

Geplaatst door Marina van B. op 08/08/2011 - 17:29

Lid sinds 08 aug 2011

Hallo,
Mijn naam is Marina en ik rook al sinds mijn 14e (ben nu 42) en het is de hoogste tijd dat ik nu echt ga stoppen! Morgen om 9.30 uur staat er een laserbehandeling gepland. Ik ben al eerder gestopt (1x voor ongeveer 3 maanden), maar toch elke keer weer begonnen. Stom, want ik ervaarde toen echt wel dat ik mij beter voelde, meer energie had, mij lekker schoon voelde, niet meer afhankelijk van die stinksigaret was etc. . Nu moet ik er echt vanaf. Ik zie wel op tegen de 1e 2 weken, vooral de rusteloosheid, opgejaagd voelen, slechte concentratie en chagrijnig zijn en dat heeft mij al jaren tegen gehouden om weer eens te gaan stoppen.
Vandaag dus mijn laatste dag roken (ik vind het nu al niet lekker, maar weet dat er een moment komt dat ik er toch weer naar snak en mezelf wijs maak dat het lekker is en dat ik het nodig heb).
Zit nu voor het eerst op een degelijk forum en hoop dat ik daar steun aan ontleen.
Wordt vervolgd....

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door Anoniem op 08/08/2011 - 17:31

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 2 weken geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Marina,
Goed besluit dd3 dd3
Ben zelf ook met laserbehandeling gestopt en het is me alles meegevallen.
De eerste paar dagen moet je even door, maar daarna wordt het alleen maar makkelijker.
Kijk niet te ver vooruit, bekijk het dag voor dag - drink water als je trek krijgt en ga dingen doen en ga naar plaatsen waar je normaal nooit rookte (bed, bad, zolder ?)
Veel succes,
groetjes,
Karin

afbeelding van lefmeisje

Geplaatst door Anoniem op 08/08/2011 - 17:52

Lid sinds 19 okt 2009

13 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hallo Marina,

Hier nog een Marina. Il ben nu een week gestopt en herken jou verwachte afkickverschijnselen wel. Ik slik ook valeriaan en dat maakt mij wel rustiger. Verder de tips van Whoopie opvolgen en in jezelf blijvn gloven dan kom je een heel eind! Succes err mee!

Marina ( Lefmeisje)

Geplaatst door Anoniem op 08/08/2011 - 21:26

Lid sinds 18 jun 2011

Hoi Marina,

Geweldig voor je; doen, doen, doen!!. Ik ben nu zelf dik 1 maand gestopt en ik moet je zeggen dat het mij makkelijk afgaat. Ik heb wel hulp van Champix-pillen, die werken voor mij echt super. Ook ik was al vaker gestopt, net als jij best wel succesvol, maar toch steeds weer begonnen. Voor mij is alles nu anders.
Vroeger was ik na het stoppen jaloers op rokers, “zei koken wel en ik niet meer”. Ik wilde niet echt stoppen, het was een gevecht tegen de sigaret.
Als ik nu rokers zie denk ik wat lullig voor die mensen, zo verslaafd aan die sigaret, zo was ik vroeger ook. Ik ben bij dat ik dat niet meer heb, dat ik niet meer als een junk buiten hoef te gaan staan en dat mijn lichaam steeds schoner wordt. Ik vecht niet met de sigaret. Ik vecht met niets meer en ben gewoon van het roken af.
Wat nu ook anders is dan vroeger is dat ik sigaretten nu echt een beetje vies vind. Niet over de top hoor, maar ik vind rook zeker niet lekker meer.

Ik hoop dat het jou ook zo zal vergaan. Dat de laserbehandeling voor jou kan zijn wat Champix voor mij is. Als je er in geloofd dan werkt het echt. Nog een tip. Toen ik net gestopt was 1e, 2e of 3e dag, kreeg ik weer heel veel trek in een sigaret. Het gevecht met de sigaret stond op het punt om weer te beginnen. Ik ben toen in mijn hoofd de confrontatie aangegaan. De sigaret veranderde in mijn gedachten in een persoon en daar ben ik direct opafgestapt. Ik was super overtuigd en super sterk. Met mijn armen in mijn zij kon ik zeggen; wat moet je nou joh! Ga weg, ik wil je niet, ik moet je niet, ik ben klaar met je!! Jij bent helemaal nergens het antwoord op, ik kan alles zonder jou! Ik heb die confrontaties nog een paar keer gehad, en steeds weer kon ik de sigaret wegsturen. Als ik nu trek in een sigaret zou krijgen (wat bijna niet meer het geval is) stap ik weer direct op die sigaret af en stuur ik hem gelijk weer weg. Ik ga zeker vol de confrontatie aan.

Marina succes. Ga voor een nieuw leven zonder verslaving.

Rien

afbeelding van ikkuh1973

Geplaatst door Anoniem op 09/08/2011 - 09:23

Lid sinds 28 sep 2009

Hoi marina,
spannend.
als het goed is krijg je zo je laserbehandeling.
als je er zelf 100 procent achter staat komt het helemaal goed.
het is inderdaad in het begin niet makkelijk maar ook jij kan het om je er doorheen te slaan.
vele zijn je immers voor gegaan.
heel veel succes en laat je even weten hoe het met je gaat??
groetjes

Geplaatst door Anoniem op 09/08/2011 - 16:24

Lid sinds 08 aug 2011

Nou, dag 1.....
Vanochtend de laserbehandeling gehad, maar eerljk gezegd voel ik mij niet top vandaag. Ik heb, net als vorige keren dat ik stopte, een enorme onrust en opgejaagdheid in mijn lijf en wil de hele tijd ruzie maken met mijn man (die vandaag ook gestopt is...). Ik spreek mezelf toe en zeg dat het ook pas de 1e dag is. Bovendien denk ik dat vooral de psychische verslaving het lastigst is en dat kunnen ze helaas niet weglaseren :(
IK weet dat ik niet meer verslaafd wil zijn en dat het over een paar dagen alweer anders voelt, maar vandaag vind ik het in ieder geval nog een crime!
Dank je wel voor jullie reacties trouwens, dat helpt wel hoor!
Marina

Geplaatst door Anoniem op 09/08/2011 - 19:36

Lid sinds 14 jul 2011

Blijf volhouden Marina. Laat je niet kennen door een sigaret!

afbeelding van ikkuh1973

Geplaatst door Anoniem op 11/08/2011 - 09:13

Lid sinds 28 sep 2009

uiteindelijk moet je het helemaal zelf doen.
je begint met een hulpmiddel maar je moet zelf die peuk nooit meer aansteken.
zet hem op je kan het!
de eerste dagen zijn erg zwaar, ik weet er alles van maar naarmate je langer gestopt bent wordt het langzaam aan iets makkelijker.

afbeelding van jackie

Geplaatst door Anoniem op 11/08/2011 - 09:38

Lid sinds 09 aug 2011

zet hem op marina je kannut......zelf zit ik op dag drie :love

Geplaatst door Anoniem op 12/08/2011 - 10:25

Lid sinds 08 aug 2011

Vandaag alweer dag 4! Ik moet zeggen dat het mij toch wel meevalt. Of dat de laserbehandeling is of niet, dat weet ik niet, maar wat doet dat er eigenlijk ook toe? Uiteraard heb ik mijn moeilijke momenten, maar die "verscheurende en gekmakende zin in een sigaret" blijft wel een beetje uit. Af en toe zo'n steek (vooral op de echte sigaret-momenten of wanneer ik anderen zie roken), maar dat gevoel gaat steeds weer redelijk snel voorbij. Ik moet wel dingen blijven doen ter afleiding en dat is soms wel lastig aangezien ik nog vakantie heb en ik niet steeds zin heb om in actie te blijven.
Hebben jullie dat ook, dat je zo slecht slaapt? Normaal ben ik een makkelijke slaper en wordt tussendoor zelden wakker, maar nu...om de 2 uur lig ik weer een poosje wakker.
Nou ja, al met al gaat het best goed en daar hou ik mij aan vast!
Groetjes Marina

afbeelding van ikkuh1973

Geplaatst door Anoniem op 12/08/2011 - 10:58

Lid sinds 28 sep 2009

goed zo c13
dag 4 alweer.
dat slecht slapen schijnt toch wel een veel voorkomend probleem te zijn als je kijkt bij de mensen op het forum die net gestopt zijn.
dat komt vanzelf weer goed.
zet hem op!
op naar je eerste week!
liefs

afbeelding van daantjeb

Geplaatst door Anoniem op 12/08/2011 - 15:47

Lid sinds 11 aug 2011

dd3 Goed bezig Marina!!
Dat van het slechter slapen heb ik inderdaad bij meerderen gelezen...hopelijk is dat gauw weer normaal.Sterkte en succes!1

Geplaatst door Anoniem op 13/08/2011 - 20:28

Lid sinds 08 aug 2011

Dag 5 is bijna voorbij...!
Heb vanmiddag een video van de serie Madman gekeken (gaat over reclameburau in de 50-er jaren) en man....wat wordt daar veel in gerookt! Bij de 1e scenes deed het mij nog even wat, maar daarna deed het mij niks meer. Het gaat op zich redelijk goed met mij, ik heb het wel eens moeilijker gevonden om te stoppen. Toch merk ik dat ik nog wel regelmatig denk aan "dat ene trekje". Ik WEET dat er geen "ene trekje" is, maar ik snak er soms (regelmatig...) nog wel naar en spreek mijzelf dan toe dat het alleen het rook-spook is waar ik dan last van heb, waarna ik het spook weer snel probeer weg te jagen. Jullie vast heel bekend, dat spook.......
Groetjes van rookvrije Marina!!

Geplaatst door Anoniem op 13/08/2011 - 23:42

Lid sinds 14 jul 2011

Om wat beter te slapen neem ik Goede Nachtrust-thee van Zonnature dat bij de supermarkt te koop is:

Blijf volhouden Marina.

Geplaatst door Anoniem op 14/08/2011 - 10:53

Lid sinds 08 aug 2011

Geplaatst door Anoniem op 14/08/2011 - 21:52

Lid sinds 30 dec 2010

Zet hem op Marina!!!! z145

Groetjes,

Sophie :wink:

Reactie toevoegen