Ik wil stoppen, maar heb hulp nodig!!

afbeelding van omagiesje

Geplaatst door omagiesje op 25/01/2012 - 16:04

Lid sinds 02 okt 2011

Hallo allemaal, ik ben omagiesje en ik wil zooooo graag stoppen, maar ik heb nog geen motivatie op het te doen.
Ik ben al 2x eerder gestopt, maar dat kwam omdat ik zwanger werd en dan is het heel makkelijk als mijn mam ook nog zegt: als je stopt meisje dan krijg je honderd gulden. Dat is dus al een hele tijd geleden, en dat lukte. 20 jaar niet gerookt. Bij de tweede zwangerschap ook gestopt, is toch slecht voor mijn kindje. 15 jaar niet gerookt.
Kom je in een rot situatie terecht,begin je weer. Nu een stabiel leven en wil graag van die sigaret af, ook omdat je kortademig wordt, vieze smaak in je mond en nog een heleboel andere redenen kunt bedenken, maar vooral om je gezondheid.
Willen jullie me helpen om die motivatie te krijgen??!!
Groetjes van omagiesje

Geplaatst door Lodewijk op 25/01/2012 - 16:09

Lid sinds 11 sep 2011

Hallo Omagiesje,
Je zou een heel verstandig besluit nemen als je stopt met roken. Geen verdere schade aan je gezondheid, niet meer stinken, geen vieze smaak meer, een rookvrij huis, allemaal punten die de voordelen zijn van stoppen. Nico en Tine zijn een paar lastige krengen die heel onverwacht uit de hoek kunnen komen. Zeker als je Cold Turkey stopt moet je daar rekening mee houden. Na 4 tot 5 dagen is de troep uit je lichaam. Het duurt wat langer voordat je lijf zich opnieuw ingesteld heeft op een niet roken leven. De geestelijke verslaving is de zwaarste. Motivatie en wilskracht zorgen ervoor dat die uiteindelijk ook de deur uit gezet kan worden. Sluit je aan bij de januari-stoppers (rubriek Hoe gaat het ermee), post daar een berichtje en je vliegt mee. Succes en sterkte! Lodewijk.

Reactie toevoegen