Ik ga stoppen

Geplaatst door puntje op 01/10/2011 - 00:08

Lid sinds 01 okt 2011

Ik ben Julia en ik ga definitief stoppen. Ik heb 2 hondjes.

Ik heb een tijdje de e-sigaret gebruikt, maar ben uiteindelijk een paar maandjes terug toch weer gaan roken, beetje stress en daarom weer begonnen. Ik ga nu met pleisters stoppen en dat via Stivoro. Vandaag is de stoppen met roken verklaring op de post gegaan en als ik de pleisters in huis krijg, dan moet ik rond 10 oktober stoppen. Dus wel spannend.

Wat ik wel mis, is als ik mij verveel of het is gezellig dan steek ik een sigaret op of vroeger gebruikte ik de e-sigaret. Wat moet ik doen om van deze handeling af te komen. Ik ben alleen, vandaar dat ik op dit forum kom, zodat ik toch iets extra's heb.

Ik heb diverse medicijnen ivm reumatoïde artritis. Dus hopelijk worden de pleisters gewoon goedgekeurd en gaat het samen met mijn medicijnen.

afbeelding van Antoinet1959

Geplaatst door Anoniem op 01/10/2011 - 11:33

Lid sinds 06 sep 2010

Hoi

Gefeliciteerd met je besluit om te stoppen z145 c13 z145 c13
wanneer je twijfelt of je hulpmiddelen samengaan met je andere medicatie kun je het beste even overleggen met je huisarts.
En dat je alleen bent? Kan ook een voordeel zijn, je hebt in ieder geval geen rokende partner om je heen zoals sommigen hier.Ik ben ook alleenstaande, rookte 33 jaar en een pakje per week en ben nu al meer dan 1 jaar gestopt (15-09-2010)en wanneer ik het kan, kun jij het ook! Een goede voorbereiding heftmij wel geholpen en lief zijn voor jezelf de eerste weken( wat lekkers eten. een kadootje voor jezelf kopen enz),. ik heb het geld apart gehouden dit jaar en heb nu een leuk spaarpotje om iets leuks te doen
Zoals velen hier zullen beamen, het succes van stoppen met roken draait om MOTIVATIE( schrijf je eigen stopredenen op, in het groot om op te plakken of in het klein op papiertje om mee te nemen) en VOLHOUDEN( = nee zeggen tegen jezelf , niet onderhandelen zo van "ach 1 kan wel" .nee ,nee en nog eens nee!!!!) en ACTIE( bedenk van te voren wat je gaat doen wanneer je het moeilijk hebt) en beloon jezelf ook geregeld

Succes en ga ervoor :bang

Antoinet

Geplaatst door Anoniem op 01/10/2011 - 11:58

Lid sinds 02 sep 2011

Antoinet1959 wrote:
Hoi
En dat je alleen bent? Kan ook een voordeel zijn, je hebt in ieder geval geen rokende partner om je heen zoals sommigen hier.
Antoinet

Het kan idd een voordeel zijn dat je alleen bent maar ook een nadeel je hebt dan weinig afleiding ikzelf ben alleen en denk dat ik eht dan extra moeilijk zal krijgen, maar goed zo heeft ieder wat zullen we maar zeggen.
Maar waar ik benieuwd naar ben is wat de e-sigaret is? Kan je me daar wat meer over vertellen heb er nog niet eerder over gehoord.

sterkte z145

groetjes,

Klavertje

Geplaatst door Anoniem op 01/10/2011 - 14:59

Lid sinds 01 okt 2011

De e-sigaret daarvan is de beste de Joy. Maar het is nog duurder als gewoon roken. Het is wel beter. Je hebt diverse hoogte van nicotine. Maar eigenlijk is het niet stoppen, want het is net zo verslavend. Je druppelt wat vloeistof op de atomizer en dan als je een trekje neemt, dan komt er waterdamp uit de e-sigaret. Een atomizer gaat ongeveer 1 week mee, kan soms langer en ook korter. Dus daarvan moet je er meerdere hebben, net zoals de batterijen. Vloeistof kost per flesje rond de 8 euro en gaat ook ongeveer 1 week mee. Echter stop ik ook om meer geld over te houden. Het is toch bijna 1 kleine vakantie per jaar, zo'n 540 euro. En met de e-sigaret blijf je betalen en tevens denk ik ook dat er wat verslavend in zit, want anders had ik het al langer neergelegd toen ik op de 0 mg aan nicotine zat.

Ik heb bij de nationale apotheek, waar ik het moest bestellen, mijn medicijnen doorgegeven en ook de naam van de apotheek. Dus ik ben benieuwd of ik het zo krijg. Was wel een lijstje.

Ik heb de brief gisteren op de post gedaan, dus eind volgende week zal ik de eerste pleisters wel in huis krijgen.

afbeelding van vlienb

Geplaatst door Anoniem op 01/10/2011 - 18:43

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

d5 Hallo Julia,
Ik ben Evelien (55), alleenstaand en heb 40 jaar héél stevig gerookt. Ik ben ook met een hulpmiddel (champix) en coaching van Stivoro gestopt en durf te zeggen dat bij mij inmiddels de knop definitief om is: Ik rook niet meer!
Wat jou kan helpen is je aansluiten bij de OktobersToppers (onder Hoe gaat het er mee), daar zijn anderen die in dezelfde stopfase zitten als jij. Prettig voor afleiding, hulp en steun.
Heel veel succes! z145

afbeelding van patricia1974

Geplaatst door Anoniem op 01/10/2011 - 19:31

Lid sinds 29 aug 2011

Hoi Julia,

Heel veel succes met het stoppen!
Ook ik ben alleen, wel met twee kids. Het heeft inderdaad voor en nadelen het alleen zijn.
Er is inderdaad niemand om je heen die rookt, maar ook op de moeilijke momenten niemand die je even moed inpraat!
Het draait gewoon allemaal om motivatie en als die er is dan komt het met flink wat doorzettings vermogen wel goed!
Zoek steun op het forum als je het moeilijk krijgt, het heeft mij ook heel erg geholpen(helpt nu trouwens nog steeds).
Ga ervoor! Je kunt het!

Groetjes Patries

Geplaatst door Anoniem op 02/10/2011 - 10:33

Lid sinds 01 okt 2011

11 oktober op een dinsdag als stopdatum gepakt. Dus dat wordt spannend.

Geplaatst door Anoniem op 02/10/2011 - 11:55

Lid sinds 01 mrt 2010

Puntje:

Iedere stopper, stopt zoals hij of zij dat zelf wil.
Met of zonder hulp, JIJ bepaald hoe je ervan af wilt komen.
Ik ben zelf zonder hulp van wie en wat dan ook gestopt. van de een op de andere dag was het over en uit.
Ik heb 43 jaar lang 3 a 4 pakjes Samson shag (per week) gerookt en was het op 5-1-2010 meer dan spuugzat, mij nog langer verslaafd te laten zijn aan die klote sigaret! Ik was 56 jaar en vond het mooi geweest. Nu over 3 maanden al TWEE jaar niet meer gerookt, Goddank.........ben ervan af!

De reden om te stoppen kunnen er velen zijn, maar nummer één moet zijn: Motivatie en wilskracht.
Ik heb altijd drie regeltjes voor mezelf "hoog in het vaandel gehad", namelijk:

Nee=Nee c7 = c7

NIET twijfelen, want twijfelen = roken

Géén discussie met jezelf aangaan, dat verlies je op een dag!

Mijn vrouw rookte toen ik stopte en rookt nog steeds. IK wou stoppen, niet mijn vrouw. Je wordt er harder in, als anderen om je heen roken. IK bepaalde, IK wilde stoppen, dus IK was baas over mijn wil. Rook ik, of rook ik nooit meer. Sla maar met je vuist op tafel, zeg NEE tegen elke aanval, zeg NEE tegen die steeds opnieuw terug kerende aanvallen van die nicotine. Houd vol..........na enkele weken heb je het ergste gehad en vooral.
MAAK geen probleem van het stoppen, je rookt gewoon niet meer. Het enige wat er veranderd is je gewoonte, van een roker naar een NIET roker. EN puntje.........kijk nu naar mij en vele anderen. Heerlijk om niet meer te hoeven/moeten roken. De beste beslissing ooit in mijn leven gemaakt!

succes

toon

Reactie toevoegen