Ik ben gestopt!

Geplaatst door tresa_nl op 08/01/2012 - 22:57

Lid sinds 08 jan 2012

Hi allemaal,

Ik ben Tracey, 32 jaar en heb zeker al 18 jaar non-stop (en veel) gerookt.

Ik ben op 1 januari CT gestopt omdat ik er echt klaar mee was. Een collega wordt nu veeeeeeeel te jong aan long kanker behandeld en ik heb in mijn omgeving het afgelopen jaar nog mee rook gerelateerde ziektes gezien.
Daarnaast weet ik natuurlijk al jaren dat het slecht voor me is, maar heb dat nooit genoeg tot me door laten dringen.

Ben nu een week gestopt, had geen zin in hulp middelen omdat je daar dan weer afhankelijk van bent!  De eerste dagen ben ik enorm van mezelf geschrokken...had duidelijk afkick verschijnselen (soms zelfs trillen).

Het gaat nu best goed, ik denk nog wel heel vaak aan een sigaret en ik merk dat ik op straat enorm aangetrokken wordt door rokende mensen (het rookt heerlijk).

Ben niet meer van plan om ooit nog te gaan roken!

Succes all!

Geplaatst door Lodewijk op 09/01/2012 - 07:58

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Tracey,
Welkom! Heel verstandig dat je het besluit genomen hebt om te stoppen. 18 jaar roken gaat je niet in de kouwe kleren zitten als je Cold Turkey stopt. Nico en Tine zijn een paar verwende krengen die gaan lopen gillen als ze hun zin niet krijgen. Binnen 4 tot 5 dagen is alle troep uit je lichaam verdwenen. Waar je dan mee te maken hebt is de geestelijke verslaving. Het is het vinden van de knop waarmee je die uitzet. Motivatie en wilskracht zijn daarvoor de sleutels van succes. Sluit je aan bij de januari stoppers, daar kun je alle steun krijgen die je maar wilt hebben. Je zult zien dat het je lukt! Sterkte. Lodewijk.

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 09/01/2012 - 08:58

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 1 week geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Tracey,
Welkom op het forum, je hebt het goede besluit genomen !
Je kan je aansluiten bij de januari-stoppers (zie forum/hoe gaat het ermee/januari jet 2012 deel 2).
Als je daar een berichtje post (je daar ook even kort voorstelt, met stopdatum en stopmethode = cold turkey) dan word je door de tijdelijke piloot Manus op de lijst gezet en vlieg je mee.
Je kunt daar steun krijgen van en geven aan medestoppers.
Je mag natuurlijk berichtjes posten waar je maar wilt, in welk topic dan ook.
Als je gefeliciteerd wilt worden met je prestaties, zou je ook nog een mailtje kunnen sturen naar hieplijst@quicknet.nl - hierbij ook je stopdatum vermelden - dan zet Pepim je op de lijst.
Heel veel succes !!winky
groetjes,
Karin

Geplaatst door tresa_nl op 29/01/2012 - 00:26

Lid sinds 08 jan 2012

hello,

Inmiddels al bijna 4 weken gestopt (morgen...) en tot afgelopen week viel het me allemaal heel erg mee! Ik heb me erbij neergelegd dat ik niet meer rook en dat gaat wel goed. Ik heb geen moelijke momenten waar ik echt verlang naar een sigaret. Ik ga 1 keer per dag (op het wer)  met mijn collega mee naar het rookhok (om bij te kletsten). En ook thuis op de bank bij mijn zus (zij en haar vriend roken allebei veel) vind ik alles prima (maar merk dat ik de rooklucht in mijn kleding echt niet fijn vindt....alles in de was!

Een heel positief verhaal over stoppen dus, hopelijk inspireert het anderen om ook te stoppen!

Helaas is het sinds afgelopen maandag niet alleen positief! Ik werd heel erg duizelig en verloor het gevoel in mijn handen en veoeten. Een bezoek aan de huisarts was heel nuttig, maar helaas kon ze het niet oplossen. Het is (hoogstwaarschijnlijk) chrohnische hyperventilatie. Dat is een tekort aan CO2 in longen en bloed (door te senl uitandemen).
Het stoppen met roken kan het getriggert hebben door de veranderingen i ademen.
Met ademoefeningen krijg ik de klachten redelijk weg, maar wil het in de gaten houden. Einde dag gaat het niet weg (maar door slapen wel weer).

Reactie toevoegen