hey mensen! ik ben nieuw hier

Geplaatst door mrko op 14/02/2012 - 00:42

Lid sinds 14 feb 2012

aangenaam iedereen ik ben mirko, ik heb ook veel gelezen over de volhouders !! respect voor jullie allemaal. mogen we af zijn van het leed dat roken heet . in ieder geval om een lang verhaal kort te maken ik heb anderhalf  jaar terug geprobeerd te stoppen met roken dat lukte mij 3 maanden om precies te zijn COLD TURKEY , en daar heb ik spijt van gehad omdat de bijwerkingen te hevig waren last van steken en lichte depressies angst . daar ben ik gelukkig helemaal overheen en heb daar geen last van gehad meer . nou wil ik jullie vragen wat het beste middel is voor mij om te stoppen ik heb een ijzersterke dicipline ik wil het graag en zoek een middel dat uit ervaringen van jullie het minste bijwerkingen hebben

 

ik rook zelf al 4 jaar 

 

 

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 14/02/2012 - 10:57

Lid sinds 30 jul 2011

13 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Mirko,

Ik weet niet zeker of ik je begrijp. Je rookt al (pas?) 4 jaar, betekent dat dat je nog heel jong bent?  En je bent maar liefst 3 maanden clean geweest (echt niet gesmokkeld?) en toen weer begonnen?

Sommige ontwenningsverschijnselen (ook die jij noemt) kunnen bij álle stoppers, of ze nou wel of niet een hulpmiddel gebruiken, voorkomen en gaan vanzelf over.  En iedere persoon reageert anders op het stoppen.

Na 3 maanden mag je jezelf als volkomen lichamelijk en geestelijk afgekickt beschouwen, maakt niet uit welke stopmethode je hebt gebruikt.  Dan ben je in de gevaarlijke fase van 'ben al zo lang gestopt, eentje moet nu toch wel weer kunnen...'  Niet dus!

M.a.w. als jij bewezen hebt dat je 3 maanden gestopt kan blijven, kan je dat opnieuw, met of zonder hulpmiddel.  Daarna moet je het sowieso zelf doen.

   Veel succes!

Geplaatst door mrko op 14/02/2012 - 11:23

Lid sinds 14 feb 2012

hoi

 

nee het klopt ik heb niet gesmokkeld haha. en ben toen eigenlijk met 1 sigaret begonnen heel dom en de volgende dag kocht ik al weer een pakje . ik ben 22 jaar zelf dus nog wel jong

bedankt voor je reactie

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje64 op 14/02/2012 - 17:05

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

Mirko, heel goed dat je weer wilt stoppen maar welk hulpmiddel het beste is voor jou kan ik niet zeggen. Wel zul je, zoals vlienb al aangeeft, altijd ontwenningsverschijnselen hebben.

Ik ben zelf een week geleden gestopt mbv acupunctuur. In hoeverre mij dit helpt is moeilijk te zeggen, weet niet hoe ik me anders zou hebben gevoeld. Maar ik had vertrouwen hierin en was/ben gemotiveerd en dat is toch het belangrijkste. Ook denk ik dat ieder weer anders reageert op een hulpmiddel maar wellicht komen er nog reacties waar jij iets mee kunt.

De motivatie heb je en je weet nu ook dat je nooit meer moet denken dat 1 sigaretje wel kan. Nu nog het stopmoment. Succes

afbeelding van jonnie2010

Geplaatst door jonnie.2010@live.nl op 14/02/2012 - 21:00

Lid sinds 27 jan 2012

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Mrko,

 

Ik ben vorige keer cold turkey gestopt en deze keer met lasertherapie. Vorige keer ook last van depressie, rusteloosheid etc. gehad, deze keer praktisch geen lichamelijke afkickverschijnselen. Het is echter wel alleen maar een hulpmiddel je motivatie is en blijft het belangrijkste. Wat betreft de vergoedingen dat is bij iedere verzekeringsmaatschappij verschillend.

Wat voor jou het beste is dat is moeilijk te zeggen is voor iedereen anders, eventueel in overleg met je huisarts.

Reactie toevoegen