Het gaat slecht

Geplaatst door Filipus op 05/12/2011 - 07:11

Lid sinds 05 dec 2011

Hoi, ik ben gestop met roken, best wel vroeg vind ik zelf (op mijn 66e) en ik ben nu 67. Zoals ik in mijn vorige post heb gepost heb ik een ontploffend gevoel als ik niet rook. Ik heb dan knallende koppijn en kan er zelfs niet van slapen. Dan heb je weer dat je misschien perongeluk medicijnen in gaat slikken als je jezelf niet meer kan beheersen door alle stress en doordat je echt WILT slapen maar dan slik je veel ongezonde slaaptabletten in (misschien ook morfine, maar daar begin ik niet aan) om te kunnen slapen. Ik moet iniedergeval roken om een beetje te kunnen genieten van mijn leven. Ik heb nu kleinkinderen van ongeveer een jaar of 5 en ik wil ze nog lang leren kennen. Dit is mijn 5e keer dat ik probeer te stoppen met roken, maar het lukt gewoon niet door die ontzettende rot hoofdpijn. Ik heb nu echt hulp nodig want ik rook nog dagelijks. Ik vind roken ook heel erg lekker en het is gewoon een soort van hobby, maar ik weet dat het gevaarlijk voor je is als je net zoals mij 10 sigaretjes of meer op een dag zit te roken. Maar ik moet gewoon van die koppijn af. Ik ben eigenlijk hopeloos, waar moet ik heen, waar moet ik terecht, IS DIT NORMAAL?!?!?! Hopelijk kan iemand me hier helpen.

Alvast bedankt, Filipus

afbeelding van Yaro2009

Geplaatst door Anoniem op 05/12/2011 - 08:02

Lid sinds 21 jun 2011

Goedemorgen,
Misschien is het voor jou handig om hier eens met je huisarts over te hebben. Ik denk dat je meer steun en begeleiding wel kan gebruiken. Ontwenningsverschijnselen heb ik ook heel erg gehad, waarschijnlijk hoort jou hoofdpijn daar ook bij. En extra medicijnen nemen om te slapen helpt niet hoor!
Iedereen die stopt moet door die rot-periode van ontwenning heen.
Heel veel succes en jij kan het ook!

afbeelding van Hettie en Karel

Geplaatst door Anoniem op 05/12/2011 - 08:50

Lid sinds 07 sep 2011

13 jaar 6 maanden geleden gestopt

Dapalgan met codiëne helpt goed tegen de hoofdpijn en geeft je hoofd even een time out (licht verdoofd gevoel), deze pijnstiller gaat op recept vd dokter en in het begin heb ik dit geslikt bij de ontwenningsverschijnselen. Daarnaast heb ik een lange kuur Champix genomen, dit wordt nog tot eind december in NL vergoed heb ik ergens gelezen, dus wees er maar vlug bij en bespreek alles met je dokter, je kleinkinderen zien opgroeien is wel een ijzersterke motivatie, dus zet deze keer door voordat het te laat is! z145

afbeelding van Ingie

Geplaatst door Anoniem op 05/12/2011 - 09:14

Lid sinds 11 okt 2010

9 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Mijn man heeft ook veel meer last van hoofdpijn/migraine sinds hij gestopt is..dat slechte slapen herken ik ook,
ik heb de eerste 5 weken heel erg slecht geslapen...maar het gaat nu weer goed z145

Wat mn voorgangers al al zeiden..ga eens met je huisarts praten..die kan je vast en zeker helpen.

Heel veel succes z144

Geplaatst door Anoniem op 05/12/2011 - 11:39

Lid sinds 24 nov 2011

Dag Filipus!

Stap 1 heb je al gezet: je wil stoppen.

De lichamelijke afkick verschijnselen kunnen vreselijk zijn. In het afgelopen jaar heb ik het meerdere malen geprobeerd om gewoon de sigaretten weg te leggen zonder enig hulpmiddel en dat faalde enorm. Hoofdpijn, zweten, trillende handen, concentratievermogen van een fruitvlieg en daarnaast werd ik er als persoon ook niet gezelliger van voor mijn omgeving.

Half november ben ik gestopt, deze keer met behulp van nicotinepleisters en voor mij is dit echt de uitkomst. Ik heb nauwelijks last gehad van de fysieke klachten afgezien van wat onrustigheid. Daarnaast ben ik gaan sporten twee keer in de week, en het is zo gaaf om te merken hoe snel je conditie vooruit gaat als je gestopt bent. Ik raad je echt aan om met de huisarts te gaan praten en voor jou de beste methode te zoeken om te stoppen. Het is de investering zo ontzettend waard.

Succes! Geef niet op!

Geplaatst door Anoniem op 05/12/2011 - 15:48

Lid sinds 05 dec 2011

Iniedergeval bedankt voor alle ondersteunende reacties. Ik ga hulp zoeken bij de huisarts. Misschien zijn nicotiene pleisters ook een goed idee. Bedankt!

Geplaatst door Anoniem op 05/12/2011 - 17:56

Lid sinds 09 apr 2010

13 jaar 4 maanden geleden gestopt
Filipus wrote:
Iniedergeval bedankt voor alle ondersteunende reacties. Ik ga hulp zoeken bij de huisarts. Misschien zijn nicotiene pleisters ook een goed idee. Bedankt!

Heel veel succes ermee!!!

Geplaatst door Anoniem op 05/12/2011 - 18:14

Lid sinds 03 nov 2011

met hoofdpijn en slecht slapen (tijdelijk waarschijnlijk nog) kun je nog genieten van je kleinkinderen.
met sigaretten waarschijnlijk minder lang..(maar wel met je 'hobby' kunnen leven)

of blind...
of met rotte tenen..
CVA'tje
of aan de chemo (al is die kans sowieso al groter en blijft die groter tot je dood)

dus ja, wat wil je?

afbeelding van Hettie en Karel

Geplaatst door Anoniem op 06/12/2011 - 18:01

Lid sinds 07 sep 2011

13 jaar 6 maanden geleden gestopt
Filipus wrote:
Iniedergeval bedankt voor alle ondersteunende reacties. Ik ga hulp zoeken bij de huisarts. Misschien zijn nicotiene pleisters ook een goed idee. Bedankt!

Go for it !!! z145

Reactie toevoegen