Goedemiddag

Geplaatst door Sebas1980 op 28/08/2011 - 12:03

Lid sinds 28 aug 2011

Hallo allemaal

Ik ben 31 jaar en rook vanaf mn 20e, het is begonnen op vakantie met n stel vrienden, Ik ben getrouwd en heb een dochter van 3. Mijn vrouw en ik proberen al 2 jaar zwanger te worden van een 2de. De eerste zwangerschap van mijn vrouw verliep al moeizaam en ik werd als schuldige bevonden door de gynecoloog.
Ik heb dit nooit aan het roken gekoppeld maar de gedachte dat dat de onderliggende oorzaak zou zijn gaat me steeds meer beangstigen.
Vandaar dat ik probeer te stoppen met roken, alleen lukt het me maar niet om mijn rook gedrag onder controle te krijgen. Er zijn steeds situaties waardoor ik toch terugval op de sigaretten. Zo zachtjes aan baal ik van mezelf, en voel me schuldig tegenover mijn vrouw en dochter.
De noodzaak van het roken klinkt misschien raar maar als ik een halve dag of driekwart dag niet heb gerookt wordt ik misselijk en krijg ik een vreselijk naar gevoel. Wie kent dit en wat kun je er aan doen? Naar de huisarts gaan durf ik niet en wil ik niet.

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 28/08/2011 - 12:13

Lid sinds 30 jan 2011

Hallo sebas(tiaan),

Welkom op dit forum! Goed dat je er alleen al over denkt om te stoppen.
Probeer van je schuldgevoel af te komen. Je schiet er niets mee op en er is niets bewezen in dat opzicht.
Ga lezen over de onderwerp. Dat helpt. Bijvoorbeeld: Nederland stopt.
Veel lezen op dit forum heeft mij geholpen en als ik het even niet zag zitten ging ik achter mijn laptop.Ik heb 46 jaar gerookt en het is mij ook gelukt, dus.....
Je moet echter zelf de beslissing nemen!
Ik wens je een wijze beslissing toe. c13

Geplaatst door Anoniem op 28/08/2011 - 17:30

Lid sinds 14 jul 2011

Sluit je aan bij de Auguistus sToppers 2011 op het forum Hoe gaat het ermee? Ongetwijfeld zijn ze je daar tot steun. Met name dat misselijk worden zal iemand daar vast wel herkennen. Ik niet, maar iedereen reageert weer anders op stoppen met roken.

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 29/08/2011 - 14:04

Lid sinds 09 aug 2011

Welkom Sebas, het is net zoals anneke zegt probeer van die schuldgevoelens af te komen. Je schiet er namelijk niets mee op. Probeer andere hulpmiddelen te raadplegen zoals het boek van Allen Car of de "Opluchting".. Het zijn maar een paar voorbeelden waar ontzettend veel mee te doen is!!!
Kom op en zet hem op!!! c13 c13 c13

Reactie toevoegen