Gestopt! Alleen die huid...

Geplaatst door bjstork op 29/08/2011 - 21:33

Lid sinds 29 aug 2011

Stoppen met roken... Ik heb inmiddels 24 dagen achter de rug (voor mij zijn dat 376 sigaretten niet gerookt) en het gaat nu -na die eerste 1,5 week van pure hel- heel goed, totaal geen verlangen meer.
Er is wel 1 ding; mijn huid is heel erg vet geworden. En dan bedoel ik ook echt heel (heel) erg vet. Talgproductie x10.
Hebben meer mensen deze ervaring? Ik hoorde iemand zeggen dat het wellicht afvalstoffen zijn, die in talg je lichaam verlaten. In dat geval zou het dus nog een deel van de ontgifting zijn. Het is niet /zo/ erg dat ik er weer om zou gaan roken, maar het zou toch fijn zijn dat mijn omgeving zichzelf niet langer in mijn voorhoofd gespiegeld ziet...

afbeelding van Lunablu

Geplaatst door Anoniem op 01/09/2011 - 01:05

Lid sinds 04 aug 2011

13 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hé gefeliciteerd met nu alweer 26 dagen rookvrij zijn!!

Ik ben geen arts, maar voor zover ik weet worden er met de talgproductie geen afvalstoffen afgevoerd, tenzij je de talg zelf ziet als afvalproduct (wat het overig niet is, het wordt speciaal door onze huid aangemaakt om de huid vettig en dus soepel te houden! Het is goed dat het er is :) )

Talgproductie is een hormonale aangelegenheid en heeft niets met roken of niet-roken te maken, het kan volgens mij wel door stress ( is ook door invloed van hormonen!) verhevigd worden, dus misschien heb je door niet te roken veel stress en speelt dat mee? Weet niet of het kán..maar het komt volgens mij ook vaak voor bij zwangere vrouwen..???!!! (wéër hormonale oorzaak - net als acné door overtollig talg en daardoor verstopping van poriën in de puberteit)

Hoe dan ook: zeer plotseling 10x meer talg dan normaal, is dus niet normaal en een afspraak met de huisarts kan vast geen kwaad. Hoop dat het niets is!!! Dat het ook gewoon weer weggaat!!! Lijkt me zeer vervelend voor je.. :(

Geplaatst door Anoniem op 02/09/2011 - 13:43

Lid sinds 29 aug 2011

Dank voor je reactie, Lunablu!
Het trekt inmiddels al weer een beetje bij, in de goede richting. De stress zou een goede veroorzaker kunnen zijn, de eerste weken gaven heel wat mentaal ongemak. Maar ook veel 'lichamelijke stress', ik had nooit kunnen denken dat het stoppen zoveel met het lichaam zou doen, het was compleet van slag. Dat zwakt gelukkig af. Des te meer een reden om NOOIT meer te beginnen, ik zie nu pas hoe sterk het roken zich in lichaam en geest vastgrijpt.
(En inmiddels ruim 400 sigaretten niet gerookt, dat laat zien dat 'even een sigaretje' niet bestaat...)
Anyhow, sterkte voor eenieder die stopt of moeite heeft om aan die zijde te blijven. Het is het waard.

Geplaatst door Anoniem op 12/09/2011 - 09:11

Lid sinds 28 aug 2011

Hai hai...

Ik heb het ook. Verschrikkelijke puistenkop. Ik lijk wel een puber....
Hopelijk gaat het snel weg...

Groetjes Erika

Geplaatst door Anoniem op 14/09/2011 - 00:02

Lid sinds 25 jul 2009

Ik had het ook hoor ,toen ik stopte. Echt vreselijk, ik leek ook wel een puber. Dikke, rode en jeukende puisten. In mijn hals, op mijn slapen, in mijn haar, achter mijn oren en zelf op en in mijn oren.
Bij mij verdwenen ze niet vanzelf. Ik had er wel een kuurtje van de huisarts voor nodig. Maar daarna zijn ze weggebleven, met af en toe nog een verdwaalde pukkel.
Het kwam inderdaad waarschijnlijk van de stress van het stoppen, volgens de arts.

Dus als het niet verdwijnt, gewoon ff langs de huisarts.

groet, els

afbeelding van Evelyn3

Geplaatst door Anoniem op 22/09/2011 - 11:44

Lid sinds 21 sep 2011

11 jaar 1 maand geleden gestopt

Ik heb wel dat ik dan meer acné krijg dus in feite hetzelfde... hmmmm zo heb ik het nog niet bekeken

Reactie toevoegen