Gestopt!

Geplaatst door Joepie op 19/04/2012 - 23:31

Lid sinds 19 apr 2012

Eindelijk heb ik de moed bij elkaar geraapt en besloten om te stoppen. Het is mijn eerste en echt mij laatste poging. Ben nu bijna 4 dagen gestopt , en sinds vandaag echt ziek geworden. Het lijkt op een griepje en ik had het vermoeden dat het echt door het stoppen kwam. Na het lezen van wat forums werd dit bevestigd. Het leek me ook handig om via een forum mee te praten over het stoppen om zo de poging niet op te geven. 

Ik ben nu zelf 21 jaar oud en begon ongeveer 3 jaar terug met het roken van sigaretten. Ik betrapte me erop dat ik de afgelopen tijd veel meer ging roken en besloot daarom dat het maar eens genoeg moest zijn. Ik heb het er best wel moeilijk mee en probeer mezelf tijdens moelijke momenten te zeggen dat ik al bijna 4 dagen ben gestopt en  het zonde zou zijn om er nu een op te steken, dit omdat je anders de afgelopen dagen ook had kunnen roken en je jezelf dus voor niets beroerd heb gevoeld de afgelopen dagen (dit met de hoop dat dit beroerde gevoel wel minder wordt). Dit helpt redelijk. Verder kauw ik wat op normale kauwgom en probeer ik lekker bezig te zijn. Hebben jullie nog tips?

 

Greets,

Joepie

Geplaatst door florence op 20/04/2012 - 07:38

Lid sinds 10 apr 2012

Ik zeg welkom bij de club en veel sus6

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 20/04/2012 - 11:21

Lid sinds 31 jan 2012

Hou vol het is meer dan de moeite waard.

afbeelding van wil 10

Geplaatst door wil 10 op 20/04/2012 - 12:03

Lid sinds 02 mei 2011

Joepie Je bent echt een bikkel als je c.t.stopt.Zelfde gedaan.stond op bijna 2 maanden maar voelde me zo dawn.dat ik het op wilde gevenangry.Via de huisarts champix .Denk zelfs niet meer aan roken[af en toe een moment]

Wat ik wil zeggen,probeer het zo.Lukt het niet of moeilijk er zijn genoeg andere middelen die je het leven een stuk draaglijker kunnen maken

                heel veel succes  yes        Wil

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 21/04/2012 - 11:02

Lid sinds 31 jan 2012

Ga niet met jezelf in discussie als het stemmetje komt maar zeg resoluut NEE ik rook niet meer!

Ga op dat moment wat anders doen [ indien het kan] en probeer er niet over te blijven denken loslaten.

Zie het als een "vervelend persoontje" die op steeds vervelende manieren aan het proberen is zijn zin te krijgen { nicotine}

ik heb voor mezelf ook de afspraak hoe dan ook ik ga NIETS halen.

Maar ook daar heeft het stemmetje wel iets op gevonden sta ik in de supermarkt ineens zo vanuit t niets "zullen we een pakkie kopen?" Uiteraard overviel me dat dus ga je in eerste instantie toch even in die discussie " huh hoezo waar slaat dat op ik rook toch niet meer" het stemmetje "nee maar je bent nu toch in de winkel dus hoef je niet extra eruit om te halen"

Tja en dan sta je toch wel even te denken van hmmz de afspraak was inderdaad als ik thuis ben en het wordt hoe erg ook ik ga niet maar nu ben ik inderdaad in de winkel en sta voor de sigarettenbalie.

Ik ben er niet voor gevallen heb gezegt in mezelf "en nu opzouten want ik rook niet meer"

Op een gegeven moment werd ik ook erg nieuwsgierig naar die ene sigaret, hoe zou dat smaken, en net als allen hier denk je op een gegeven moment dat die ene echt kan maar trap er niet in want die ene kan echt niet.

Succes zet hem op! 

afbeelding van kabeltje

Geplaatst door kabeltje op 22/04/2012 - 15:15

Lid sinds 02 mrt 2012

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha Joepie,

 

Zorg dat je genoeg afleiding hebt, krig je zin ga dan iets inspannends doen ,drink veel water, poets je tanden. maak een stevige wandeling, wees vooral trots opjezelf. Iedereen kan stoppen zolang je er maar voor de volle  100% achterstaat. 

sluit je aan bij de maandclubs, april. En geef een gil als je het moeilijk hebt, wij houden je er wel af.

Reactie toevoegen