Gestopt!

Geplaatst door Suusstopt op 04/03/2012 - 11:17

Lid sinds 04 mrt 2012

Goedemorgen!

Sinds 17 februari, nu 2 weken dus, ben ik gestopt met roken.

Een keelontsteking was de aanleiding. Ik kon 3 dagen niet roken en besloot om het vol te gaan houden!

Ik vind het bij vlagen erg pittig; vooral op de zogenaamde "gewoontemomenten"... Merk dat het even een sigaretje roken voor mij echt een oplaad-moment was en ik nu dus iets anders moet gaan zoeken daarvoor in de plaats....

Ik hoop hier wat herkenning en steun te vinden, want ik wil het ECHT graag volhouden!!!!!!!!!

Groet Suus

afbeelding van MarcelR

Geplaatst door Marcel1964 op 04/03/2012 - 11:30

Lid sinds 21 feb 2012

7 jaar 11 maanden geleden gestopt met cursus.

Hey Suus, Knap hoor die twee weken! Je bent al verder dat menig ander die probeert te stoppen met roken! Over een week of twee worden die vlagen echt een stuk minder! Als je wilt, dan kun je je aan sluiten bij de februari-stoppers 2012. Daar zitten allemaal stoppers die in dezelfde maand zijn gestopt als jij en die dus vergelijkbare dingen doormaken.

 

Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte!

afbeelding van qirine

Geplaatst door qirine op 05/03/2012 - 07:46

Lid sinds 04 mrt 2012

Hoi Suus,

 

Zo herkenbaar..

Ik sprak met een vriend van me die gestopt is met roken, dat hij deze gedachten ook had maar dat ze veel minder worden in de tijd. Ook zei hij, omdat je weet hoe lekker een sigaret is, hij zelfs na 3 jaar gestopt te zijn wel eens denkt van, ja lekker een sigaret, maar dat deze gedachten zo kort zijn dat je er geen last meer van hebt en je hier gemakkelijk over heen zet.

Dus we moeten "gewoon" volhouden, ook al is dit niet gemakkelijk.

Succes!!!

 

Groetjes,

Qirine

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 05/03/2012 - 09:58

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 6 maanden geleden gestopt

Gefeliciteerd Suus en de andere stoppers!

 

Al twee weken onderweg, top!

De beginperiode is inderdaad het meest pittig. Het roken als oplaadmoment herken ik heel goed, dat was het voor mij ook. Even een moment voor mezelf, waar ik me achter mijn rookgordijn kon terugtrekken en me kon opladen. Voor mij was het een kwestie van een soort uithoudingsvermogen opbouwen, waardoor ik het niet meer nodig had om me terug te trekken om op te laden. Zodat ik het volhield om onder de mensen te  blijven en me daar op te laden. Dat was intensief en vermoeiend, maar ging tegelijkertijd eigenlijk vanzelf. Door op  de moeilijke momenten vooral afleiding te zoeken en te zorgen dat ik (fysiek) bezig was: even lopen, naar de wc, wat opruimen... De piek van naar een sigaret verlangen gaat namelijk altijd weer voorbij, echt waar! Hoe langer je het volhoudt, hoe gemakkelijker het wordt.

 

Je bent goed bezig Suus, sterkte met volharden!

 

groetjes, Kiet

Geplaatst door Suusstopt op 06/03/2012 - 22:40

Lid sinds 04 mrt 2012

Dankjewel Kiet, voor je betrokken reactie!

We zijn nu weer een paar dagen verder en het gaat echt steeds beter!

Heb me gisteren aangemeld bij de sportschool... Ook om meer fysiek bezig te zijn en zo "op te laden" en daarnaast ook te voorkomen dat ik last krijg van ongewilde extra kilo's. Daar heb ik er namelijk al genoeg van, dus heb geen behoefte aan nog meer; liever aan minder! ;-)

Deze site, de reacties en herkenning geven ook weer steun! Ik ga het volhouden. Zeker als ik jouw banner dan zie met bijna 5 jaar gestopt te zijn. Respect!!!!!

Groet Suus

 

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 14/03/2012 - 05:42

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hai Suus,

 

hoe gaat het nu? We zijn inmiddels al weer een week verder op het niet-rokers pad!

Want natuurlijk ga je het volhouden! Weet je wat ik het mooiste vond van stoppen met roken? De eenduidigheid en de eenvoud er van. Nee, ik zeg niet dat het 'eenvoudig' was, maar feitelijk stond me maar 1 ding te doen "gewoon, niet meer doen!", gewoon geen sigaret meer opsteken. Hoe moeilijk het ook soms ook is, laat je niet voor de gek houden door je eigen verslaafde geest.

Enne...lekker hier blijven roepen het gaat!

Geplaatst door Suusstopt op 14/03/2012 - 14:14

Lid sinds 04 mrt 2012

Hey Kiet,

Leuk, je woorden van vertrouwen! :-)

Het gaat hier echt heel goed! Er zijn heus wel momenten dat ik er even aan denk of dat er aanleiding zou kunnen zijn om er 1 op te steken (spanning/stress etc), maar eigenlijk is dat ook zo weer over en hoef ik niet of nauwelijks mijn best te doen om door zo'n moment heen te komen....

Het is inderdaad precies zoals je zegt: "gewoon niet meer doen!" Het voelt ook steeds meer al gewoon dat ik niet meer rook. Zag van de week iemand in een pauze in en vergardering op mijn werk naar buiten snellen om snel even een paar trekjes te kunnen nemen... Zo triest eigenlijk... ;)  Heerlijk dat ik dat niet meer hoef...!!

Vrijdag ben ik precies een maand gestopt! Ik zeg: Mijlpaal! :D

 

Ps: jij bent wel een vroege vogel he?!

 

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 15/03/2012 - 02:42

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 6 maanden geleden gestopt

Wow Suus, vrijdag al een maand! Ik ben het geheel met je eens: mijlpaal!

 

Wat een bevrijding wanneer je niet meer als een junk je shot hoeft te halen he?! Zeker nu het tegenwoordig overal zo rokers-onvriendelijk is geworden. Bij mij op het werk staan inmiddels van die rookhokjes buiten (lees bushaltes wink), wat een gedoe om daar steeds naar toe te moeten.

Enne....wat betreft het 'vroege vogel' zijn....dat valt eigenlijk reuze tegen, maar ik heb nachtdienst op het moment, dus dan moet ik in de vroege ochtend nog wel wakker zijn!  Zo tegen een uur of 8 rol ik straks weer heerlijk mijn mandje in.

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje59 op 15/03/2012 - 18:04

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

Suus, heel goed van je, een maand al. Dan is de ergste periode waarschijnlijk al voorbij maar NIco en Tine laten je niet zomaar gaan hoor. Blijf wel allert maar zo te horen lukt je dat heel goed.

Zou je het fijn vinden om ook bij de februaristoppers aan te schuiven. Ik heb je destijds al op de lijst van februaristoppers gezet en we zijn nu een beetje aan het nagaan wie er nog allemaal gestopt zijn. Er zijn er meerderen die niet meer reageren maar die nog wel gestopt zijn dus dat is wel leuk voor de anderen om te horen. Wil je dat doen?

Reactie toevoegen