even voorstellen

Geplaatst door omamarja op 03/12/2011 - 23:37

Lid sinds 03 dec 2011

ik ben een vrouw van 47 jaar en heb het advies gekregen van de huisarts om te stoppen met roken maar dit zal een hele opgave worden liep al heel lang met artrose klachten en kortademigheid.heb eind juli een nieuwe heup geplaatst gekregen maar daarna werd ik als maar duizelig en was echt kortademig waarmee ik naar de huisarts ging nu is ook zo dat ik suiker hoge bloeddruk en hoge cholesterol heb waarvoor ik allemaal medicijnen slik.
Mijn man en ik hebben een goed gesprek gehad met de huisarts en er werd bij mijn een longtest gedaan en daar uit kwam dat ik nog geen chronische copd heb maar dat de longen toch wel een probleem laten zien en mijn longen hadden een leeftijd van 69 jaar dat was dus wel even schrikken en uiteindelijk besloten mijn man en ik om samen te stoppen met roken en stuurde ze ons door naar een longverpleegkundige maar na enkele dagen krijgen mijn man en ik grote ruzie en mijn man zei me de volgende dag en ik stop niet met roken en hij belde zijn afsspraak af en de ruzie werd maar niet uitgepraat en het botste iedere dag behoorlijk maar ik ben wel naar die longverpleegkundige gegaan en heb een gesprek gehad met haar en heb haar ook eerlijk verteld waarom mijn man niet kwam.
ze zei maakt niet uit dan ga jij er gewoon voor en ze gaf me het advies om savonds toch met mijn man te praten nou dat had ik beter nie kunnen doen want het laaide gewoon weer helemaal opnieuw op en hij zei tegen me jij moet stoppen en ik stop niet ik vroeg hem wel op medewerking en dat ik het advies kreeg om de asbakken op te ruimen zodat dat niet aan mijn roken zou herrineren en vroeg aan mijn man of hij toch wil proberen om niet bij me in de kamer te roken
nou ik kon het helemaal schudeen ik kreeg als antwoord ik stop niet en ik rook gewoon in de kamer en ik zal wel iets om mijn asbak bouwen zodat je hem niet ziet staan
pffffffffff wat een medewerking zo heb donderdag voor ik ging slapen mijn laatste shaggie gehad maar gisteren liep het weer zo hoog op dat ik het gewoon niet meer vol hield en heb van mijn man zijn shag een gedraaid vug een paar trekken genomen en weggegooid en daarna heb ik tot en met nu niet gerookt heb gisterenavond even bij het kruidvat zuigtabletjes gehaald maar het is gewoon hartstikke moeilijk voor me want hij zit gewoon in de kamer te roken ja en wij wonen in een appartement gisteren maar om 7 uur naar bed gegaan en vanaond om 8 uur tot ik hier ben gaan schrijven heb as maandag ook een afspraak gemaakt met de huisarts en zal haar ook eerlijk vertellen wat er momenteel alleemaal speelt en mijn man die moet verschrikkelijk hoesten en gooit iedere dag een hoop troep uit en daar wilde de huiarts anders maandag een brief voor mee geven om een longfoto te latenmaken ben benieuwd hoe ze daar op reageerd en dan komt er ook nog bij dat volgenede week mijn man jarig is en zei al tegen me hoe denk je dat te te doen tegen me want van mijn mogen ze gewoon allemaal roken want het zij allemaal collegas van hem pffffffffffff wat zie ik er tegen op en zo word het echt moeilijk

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 09:15

Lid sinds 21 okt 2011

Hoi Omamarjo,

Ik hoef jou niet meer uit te leggen wat roken met je gezondheid kan doen, maar je man heeft blijkbaar nog een heleboel uitleg nodig. Er staan op het forum meer dan genoeg die je zou kunnen laten lezen door je man. Het probleem is natuurlijk dat als je niet aan stoppen toe bent, je ook niet gevoelig bent voor dit soort verhalen. Rokers denken altijd dat ze onoverwinnelijk zijn totdat ze echte klachten krijgen.

Misschien heeft je man een angst dat het stoppen mislukt. Maar daar moet jij je niet door laten leiden. Je moet er nu helemaal voor gaan en zelfs geen trekje nemen, want dan houd je de verslaving in stand. De eerste week is het moeilijkst en daarna nog vele moeilijke momenten. Maar het wordt steeds makkelijker.

Veel sterkte (ook met je man)

Ad

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 11:14

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

Nou, fijne vent heb je.
Weet die al dat die zelf zijn onderbroeken en sokken weer moet wassen als jij vroegtijdig uitstapt?
Het is natuurlijk te belachelijk voor woorden dat je geen medewerking krijgt.
Laat hem maar lekker zijn verjaardag vieren met zijn vrienden.
Zelf ga je ergens een rookvrije visite afleggen tijdens dat feestje.
Natuurlijk steek je geen poot meer uit voor zijn verjaardag, dat moet die zelf dan maar doen.
Dat is namelijk slecht voor je Artrose dat gesjouw met die kratjes. :NNN

Succes

afbeelding van Dinyy

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 11:38

Lid sinds 01 mei 2011

Hoi omamarja,

Welkom en je kan het ook net als ik heb gedaan, de shaggies die je partner aansteekt en op rookt tel je op en dan denken van zo normaal had ik ook zoveel naar binnen gezogen. Mijn partner rookt ook en het doet me werkelijk helemaal niets, het is ieder z´n of haar eigen keus vind ik hoor c5 .
Het heeft mij sterk gemaakt en trots dat ik het wel kan en daarom heb ik het tot nu toe nog steeds volgehouden denk ik. Het heeft mijn vechtlust aangewakkerd, net als ik altijd heb in situaties waar ik mezelf in moet/wil bewijzen :wink: .
Dus meid, ga ervoor en laat zien dat je boven alles staat en het gewoon kan :bang .

Sterkte en groetjes,
Diny

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 12:20

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

Nou bij aankondiging COPD is het verstandig om niet meer mee te roken.
Mijn vrouw rookt ook nog.
Heeft dat tijdens mijn stoppen ook om me heen gedaan, maar woont tegenwoordig onder de afzuigkap die ik in de bijkeuken bij geplaatst heb.

Eerst zat ze nog in huis, maar na mijn verslechtering is dat dus aangepast.

Verstandig is dus wel met elkaar goede afspraken te maken.
Een beetje support van die vent van je mag je toch wel verwachten met jouw medische achtergrond.

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 10/12/2011 - 11:20

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

Hoe gaat het hier....scheiding al uitgesproken?

Bij de diagnose COPD is het uitermate belangrijk te stoppen met roken en alles waar fijnstof bij vrij komt te vermijden.
COPD geneest niet en kan alleen maar vertraagd worden.
Stoppen dus en weg uit rokerige omgevingen.
Daar moet je alle medewerking voor krijgen die er is.

Lees het verhaal van Jan die ook COPD heeft
http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=7832

afbeelding van Eelco123

Geplaatst door Anoniem op 20/12/2011 - 00:43

Lid sinds 18 dec 2011

6 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Manus die foto's zijn briljant!
De treurnis van het roken, jouw bewoordingen van wonen in de bijkeuken onder de afzuigkap en dan die pc met al die tabak en asbakken. Top! Hopelijk komt je vrouw ooit tot inkeer...

Reactie toevoegen