Eindelijk er van af...!!!??? Ik voel me nu TOP!!

Geplaatst door smeiling op 28/02/2012 - 23:02

Lid sinds 28 feb 2012

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,

 
Ik ben 26 en heb 10 jaar minstens 20 sigaretten /dag gerookt. rook al sinds mijn 12de. Na 3 eerdere mislukte pogingen over 3 jaar verspreid een maand gestopt!!! Zonder enige pijn of afkick verschijnselen.
 
Mijn moeder is ernstig ziek en lijd aan longemfyseem en is al in een ver gevorderd stadium. De afgelopen 2 jaar is het heel snel gegaan. Ik merk zelf dat mijn longen ook slechter worden. Bij iedere verkoudheid krijg ik een vast zittendehoest tot een hevige bronchitis. Het is al zo dat ik onderhouds medicatie heb meegekregen van mijn huisarts.
Dit is jammergenoeg nooit genoeg reden geweest om te stoppen, meerdere pogingen genadeloos mislukt. Kop kun je best ver in het zandsteken, iedere roker zal dit herkennen.
De belangrijkste en doorslaggevende reden om te stoppen is mijn kinderwens. Toen ik eindelijk bestoot dat moederworden niet meer te spannend/eng is, je nooit klaar bent om ouder te worden, en dat de timing nooit uit zal komen is er wat verandert.
Kindje moet wel gezond zijn, dus ik moet gezond zijn. Ben ik gezond...??? leef ik gezond? JA en NEE.
Stoppen met Roken is Prio 1!!! bestoot bij een laatste van een pakje gewoon niet bij het tankstation te stoppen. In de winkel aan de peuken bali voorbij gelopen. Gewoon niet kopen!!!!!!
Dan wat doe je met je tijd die je overhoud? niet stilstaan aan wat je zou doen, maar gewoon iets doen. Mijn geval opruimen en poetsen (dingen waar ik niet zo van hou). Dat houd je bezig, en dat je humeur slecht is komt niet door gebrek aan nicotine, maar door die stomme klus die je doet.
 
Nu is het al bijna heel normaal dat ik niet rook, heel soms denk ik er aan en weet ik dat ik roker was/ ben. Wanneer ben je echt gestopt..? hoor dat sommige stoppers pas na maanden moeilijk krijgen met stoppen... hopeijk blijft dat uit. Op dit moment voel ik me top!!!!!! ben er klaar mee en er hopelijk voor altijd van af!!!!!!!!

Ik ben hier nu aan het schrijven om ervaring te kunnen delen en hopelijk veel blije stop berichten te lezen.
 
Heel veel succes allemaal en als we echt willen ben ik ervan overtuigt dat het gaat lukken.

 

Geplaatst door Lodewijk op 29/02/2012 - 08:13

Lid sinds 11 sep 2011

Hallo Smeiling,

 

Heel verstandig van je om te stoppen met roken. Zwanger worden en roken is een combinatie die niet kan. Nu stoppen  houdt ook in dat je lichaam de kans krijgt om te herstellen en verdere schade voorkomen kan worden. Je motivatie is uitstekend en dat is een van de pijlers met wilskracht waardoor je het gaat redden. Het is zeker de moeite waard je aan te melden bij de februaristoppers(rubriek Maandclubs), post daar een berichtje en je komt allemaal lotgenoten tegen. Sterkte!

afbeelding van Helene

Geplaatst door Helenevanoversteeg op 04/03/2012 - 15:52

Lid sinds 26 dec 2011

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo Smeiling

 

welkom op dit forum

ik denk dat je in januari gestopt bent?

je hebt ook al een kort berichtje in de januari jet geschreven.

als je je daar ook even voorstelt en vertelt dat je cold turkey gestopt bent dan kom je ook op onze lijst van stoppers te staan.

we zijn een heel gezellig clubje en hier kun je ook al je vragen problemen of leuke dingen kwijt.

ik hoop je snel in onze jet te zien

Helene

 

Reactie toevoegen