De eerste dag overleeft

Geplaatst door Gertak op 19/07/2011 - 00:59

Lid sinds 19 jul 2011

Hallo iedereen,

Mijn eerste dag als niet-roker is een feit. Ik liep al wat langer met het idee van stoppen, omdat ik de laatste maanden steeds vaker met een benauwd gevoel rondliep, waar soms ook nog een een zeurende pijn in de borstholte bijkwam. Deze pijn werd heviger nadat ik een dag goed had doorgepaft en was meestal 's ochtends na het wakker worden het heftigst.
De meeste sigaretten die ik rookte waren 'gewoontesigaretten' en meestal op vaste tijden: 's ochtends na het opstaan, vlak voor ik op m'n werk was, 's ochtends 2 rookpauze, dan na de lunch nog even roken, 's middags 2 rookpauze, direct na het werk een sigaretje, thuisgekomen eerst even roken, na het eten hoort een sigaretje, en dan begint de avond: bijna non-stop doorpaffen (ongeveer 3-4 per uur).

Na zo'n 12 jaar ben ik het beu: afgelopen zaterdag heb ik niquitin (nicotine zuigtabletten) gehaald bij de apotheek, omdat ik wist: ik wil gaan stoppen. Zondagochtend zat ik te twijfelen: ga ik vandaag stoppen???? Nee, ik ga wel minderen, want dat zorgt er ook wel voor dat de pijn op m'n borst verdwijnt. En zo lag ik gisterenavond opnieuw benauwd in m'n bed (ik was weer een pakje verder, en voor m'n gevoel had ik echt minder gerookt die dag!) en was de pijn op mijn borst weer aanwezig vanmorgen.

Vanmorgen, op naar m'n werk: in plaats van m'n pakje sigaretten en aansteker koos ik voor het doosje (of hoe noem je dat ding waar ze inzitten) niquitin - in de auto eentje genomen en .......... niet echt lekker achter in m'n keel, mijn behoefte aan een sigaret was wel een stuk minder. En zo heb ik overdag 3 niquitins op en 's avonds (wanneer ik het meeste rookte) nog eens 4, maar het belangrijkste: geen sigaretten!!!!!

Ik heb één keer eerdere een stoppoging gedaan (nadat ik het boek van Allen Carr had gelezen), is inmiddels zo'n 5 jaar geleden, en toen had ik aanzienlijk meer moeite om van de sigaretten af te blijven (toch 5 dagen volgehouden, ook gestopt op maandag en bezweken bij het stappen in het weekend). Nu is de behoefte (al is het met een hulpmiddel) wel een stuk minder, maar heb ik wel een vraag: vooralsnog kan ik de dwang om te roken prima onderdrukken met niquitin - wordt hiermee de behoefte om te roken ook al minder (na x dagen/x weken) of komt het echte afkickgevecht pas wanneer je stopt met niquitin???
En ja: de bijsluiter heb ik gelezen (waarin staat dat een verslaving aan nicotinevervangers zelden voorkomt), maar ik ben eigenlijk op zoek naar ervaringen van mensen die ook m.b.v. niquitin zijn gestopt.

afbeelding van Omabeppie439

Geplaatst door Anoniem op 19/07/2011 - 06:20

Lid sinds 15 jul 2011

Hallo,

Ik ben ook 18/7 gestopt met roken en heb er dus 24 uur opzitten. Ik gebruik nicotinepleisters. Overdag is het goed gegaan maar ,s avonds na het eten raakte ik in een dip. Ik verlangde naar een cigaret. Maar ervan af gebleven.
Ik hoop dat het jou lukt om van de rokerij af te blijven. Heel veel sterkte.

Oma Beppie

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 19/07/2011 - 07:26

Lid sinds 20 jun 2011

12 jaar 12 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo Ger, welkom en goed dat je de eerste dag al doorgekomen bent.
Als de wil er is dan gaat het gewoon lukken.
Pijn in de borst zeg je?, misschien wel handig om even bij de huisarts aan te gaan.
Dat klinkt mij namelijk niet goed in de oren.

Het is misschien handig om een beetje rond te lezen en je bij de julistoppers aan te sluiten.
Dan zit je bij de mensen die in deze periode gestopt zijn.
http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=12324

Succes

afbeelding van Dinyy

Geplaatst door Anoniem op 19/07/2011 - 13:46

Lid sinds 01 mei 2011

Hoi Ger,

Ik ben ook gestopt m.b.v. Niquitin-zuigtabletjes van 4 mg, deze heb ik ongeveer 4 weken genomen (5 halfjes per dag, soms 6) en daarna ben ik ermee gestopt. Ik merkte echter geen verschil hoor, alhoewel ik ervan overtuigd ben dat de tabletjes me er wel doorheen gesleept hebben. Ik had ook last van erge steken in mijn borstomtrek en daar heb ik nu helemaal geen last meer van gelukkig.

Succes en groetjes,
Diny

Geplaatst door Anoniem op 19/07/2011 - 14:29

Lid sinds 14 jul 2011

Hartstikke goed Gertak. Hou het vol om niet te roken. Degene die in de maand juli gestopt zijn, kunnen zich aansluiten bij de julistoppers. Manus gaf aan dat we te vinden zijn op het forum Hoe gaat het ermee.

afbeelding van Gelevingers

Geplaatst door Anoniem op 19/07/2011 - 21:06

Lid sinds 12 jan 2011

7 maanden 3 weken geleden gestopt met Champix.

Sterkte met stoppen , ben zelf nu twee dagen zonder .......m.b.v. champix
Bevalt mij erg goed, als je echt wil gaat het lukken !! z145

Geplaatst door Anoniem op 20/07/2011 - 09:27

Lid sinds 16 jul 2011

Hoi Ger en beppie, heel goed van jullie :bang ik zou zeggen hou vol, en veel geluk de komende tijd.

Reactie toevoegen