Dagboek Ik ben het

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door ik ben het op 26/10/2011 - 11:00

Lid sinds 30 sep 2011

Zo goedemorgen omdat het vandaag poetsdag is en ik geen water heb zit ik op het Forum,tsja afwassen is er nu even niet bij(Zijn wel genoeg andere dingen hoor die je kunt doen zonder water,dat weet ik ook wel)Maar heb vaak naar de dagboeken zitten kijken en in zitten lezen en omdat ik morgen 4 weken zonder sigaret benNIEROKENIE kan ik wel zeggen dat ik serieus bezig ben en ook wel aan een dagboek kan beginnen.
Hallo,ik ben Ellen en ben 47jr,rook vanaf mijn 16e en dat is toch eigenlijk wel lang zat!!
Hoe is het eigenlijk gekomen,tsja veel over gehad maar nooit echt serieuze plannen gehad.WAAROM NIET!!!TSja ben van mijzelf al veel te zwaar en dan stoppen met roken....NEE NIKS VOOR MIJ!!Heb altijd gezegd als ik nog zwaarder word dan spring ik voor de trein(niet dat ik dat doe hoor,want dan heeft de NS ook weer ontsporingsprobleem)maar goed dit even om aan te geven hoe erg ik vind om zwaarder te worden).
Omdat ik zoveel rookte,dacht ik dit moet anders maar hoe.Dus op een dag 20 sigaretten gerookt ik dacht minderen werkt niet maar goed je moet ergens beginnen,de volgende dag ook weer 20 sigaretten gerookt,dag 3 dacht ik kan ik dat beter,ja de 3e dag had ik 9 sigaretten op,dat was al een hele uitdaging vond ik zelf.Dus de 4e dag s'morgens 1 sigaret gerookt met de gedachte hoelang ga ik het volhouden om de volgende op te steken..........nou dat is nu op 1 dag na 4 weken geleden.
Maar oh wat is dit moeilijk zeg.De 1e dagen ging mijn weegschaal al omhoog en waarvan.......gewoon van het stoppen,dus ik dacht oh mijn god waar moet dit heen.Dus gelijk aan de lijn.Was nu al een paar dagen gestopt dus kreeg ook wat meer lucht,ja ik was al vanaf de 1e dag stoppen met roken s avonds na het eten gaan wandelen.Mijn spijsverteringsrondje noem ik het maar.Nou moet je weten dat ik zelden of nooit beweeg,heb namelijk altijd pijn.Heb fibromyalgie en artrose,geen excuus natuurlijk maar zo is het nou eenmaal allemaal gelopen.Dus veel water drinken,NIEVRETENIE en zeker geen tussendoortjes,afijn de 1e week viel ik 2 kilo af dat is mooi en de 2e week 3ons nou dan baal ik al.Vervolgens de 3e week kwam ik een kilo aan en ECHT,dan word ik vergif hoor,zo boos dat het liefst wil ik weer een sigaretje nemen want oh wat is roken toch ERRUG makkelijk.Het is net of je nergens over na hoeft tedenken gewoon lekker zitten en gewoon doen.Nu heb ik het idee dat ik overal over na moet denken,nee nierokenie en nee nievretenie.Ik hou mij alleen vast aan de gedachte dat het allemaal minder gaat worden en dat ik dan blij ben dat ik het allemaal gedaan heb.Heb mij wel een doel voor ogen gesteld.Heb vanaf dag 1 het geld in een potje gedaan en omdat ik aardig wat rookte(wat klinkt dat fijn)loopt het wel leuk op,niet dat ik het echt overhou hoor,kom gewoon wat minder tekort...hihi.Maar goed in jan krijgt de slaapkamer een flinke opknapbeurt en zorg dat ik voor die tijd de spullen al in huis heb.Heb nu geld apart staan voor verf en behang en afgelopen weekend hebben we vast witsel gekocht(tsja je moet ergens beginnen).
Voor een ieder die van plan is om te stoppen......NIEROKENIE en geloof me als ik zeg dat je er zoveel voor terugkrijgt(),grapje moet kunnen.......Nee echt hoor,alles smaakt anders,ruikt anders,je gezichtshuid wordt er mooier van,geen paniek als je ergens bent van waar kan ik roken,meer lucht,betere conditie,goed voor je portomonnee!!!!!
Veel liefs en sterkte allemaal!!!!!

afbeelding van Evelyn3

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 11:48

Lid sinds 21 sep 2011

11 jaar 2 weken geleden gestopt

Mijn grote drijfveer, ben jij! z127 Goed dat je een boekje begonnen bent.

Weet - die kilo's gaan er ook weer af... Dikke knuffel! ff1

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 12:00

Lid sinds 30 sep 2011

afbeelding van Janet

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 13:01

Lid sinds 28 jul 2011

12 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ikbenhet,
reageer even in je db , al 4 weken , je doet het heel goed dd3 dd3
jij gaat het monster ook verslaan z127
Groetjes Janet van de ju's

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 13:42

Lid sinds 30 sep 2011

@Janet

Al ruim 3 maanden jij goed hoor z145

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 14:05

Lid sinds 27 aug 2010

Ik ben het, ik weet zeker dat je dit gaat lukken! Al 4 weken gestopt nu, topper! Het is inderdaad niet altijd even makkelijk maar de juiste instelling heb je, en dat is echt het allerbelangrijkste! En bedenk ook dat het alleen maar zonde zou zijn om deze 4 moeilijke weken zomaar weer weg te gooien, dan is het allemaal voor niks geweest! Ik heb vertrouwen in je ik ben het, je bent super goed op weg! z145

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 14:08

Lid sinds 20 jun 2011

12 jaar 12 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo Ellen,
Een dagboekje is een prima uitlaatklep.
Ik heb er veel van me afgeschreven, want het lijkt wel dat ik een ijzervreter ben, maar in weze heb ik het niet minder moeilijk gehad dan de meesten hier.

Jou gaat het absoluut lukken.
Je klinkt heel resoluut en hebt de zwaarste maand al genomen.
Super gedaan dd3

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 17:47

Lid sinds 30 sep 2011

Zo weer bijna een dag om.Pffff was weer een dag........Alles ging zo lekker snel en vlot....maar nu lieg ik!!! c8 Was vandaag poetsdag zoals ik dat noem,ja doe iedere dag stoffen stofzuigen en dweilen maar op woensdag krijgt de badkamer een grote beurt de wc grote sopbeurt en de kamers worden gestoft en gepledged hoe je het noemen wilt.Afijn we begonnen met een waterstoring omdat ze in die grote steden maar overal maar aan het maken herstellen en kapot maken zijn(zo ook de waterleiding)Dus heerlijk alles op het forum gelezen en bijgehouden.
Hier en daar wat dagboeken ingelezen.

@Manus leuk dagboek en gezellig met die foto's erbij!!

Straks lekker spaghetti maken,heb weer een trek kan wel een paard op....pfffff
Afijn voor straks allemaal en een

afbeelding van Evelyn3

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 19:56

Lid sinds 21 sep 2011

11 jaar 2 weken geleden gestopt

Nou meissie!

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 20:29

Lid sinds 01 jan 2011

De eerste 4 weken zitten erop, nu kan het alleen maar beter worden!
Je kan het en schrijf lekker van je af!

afbeelding van Mariel

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 21:27

Lid sinds 04 okt 2011

9 jaar 10 maanden geleden gestopt

Hoi Ellen,

Je bent een geweldig "stoppen met roken maatje"en ik zal je zeker blijven volgen ( ook in je dagboek!)
Super dat je een dagboek begonnen bent z145

Ik hoop dat je er veel steun aan zal hebben ( best goed om eens alles van je af te schrijven) heel veel plezier met het dagboek!
Morgen alweer 4 weken gestopt, GOED ZO KANJER,

Groetjes,

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door Anoniem op 26/10/2011 - 22:11

Lid sinds 30 sep 2011

Dank je Nena,jij kan het ook....NIEROKENIE!!!

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door Anoniem op 27/10/2011 - 07:29

Lid sinds 30 sep 2011

Daar zijn we weer.Gedoucht en al klaar voor een nieuwe dag.Zo eerst naar de dokter voor de griepprik,dus uitslapen was er vandaag niet bij,ik vind het zooooo jammer hè!!Dus lange dag vandaag.Nou ja lang genieten hopen we dan maar.Het blijft droog dat is al heel wat.Straks dus eerst de beestenboel verzorgen en de dagelijkse zooi doen en dan de wekelijkse .Nu nog wens jullie allemaal een rookvrije dag!!

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door Anoniem op 27/10/2011 - 07:33

Lid sinds 30 sep 2011

Hoi Marielle,leuk dat je even "langskwam" ben best al wakker eigenlijk,zie nu je bericht "al" hihi
Heb er gister geen bericht van gehad,afijn nu lees ik je!!
Ga mij aankleden,ben al gedoucht en zit hier bij te komen met een bakkie!!Groetjes en fijne Crea Thea dag!!!

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door Anoniem op 27/10/2011 - 14:13

Lid sinds 30 sep 2011

Zo Daar zijn we weer.Nou het was gezellig hoor bij de dokter voor de griepprik,daar sta je dan tussen allemaal mensen die tussen de 80 en de schijndood zijn en dan denk je,hoor ik daar tussen omdat ik al jaren rook......ja denk het wel!!Ik weet wel dat ze niet allemaal die leeftijd hebben hoor.Mijn man moet ook omdat die risicogroep is vanwege zijn rikketik,maar het voelt wel altijd zo de meeste zijn oud(ahum ik ook maar nog net geen 80,het voelt weleens zo daar niet van)Afijn thuisgekomen de beestenboel gedaan en lekker weer gestoft,gestofzuigd en gedweild,lappie door de wc en
Nu even een croissantje gegeten,ja weet ik veel te veel calorieen maar ja vandaag klein feestjewant 4 weken vind ik toch al heel wat,ben er nog niet hoor.....OH NEE NOG LANGENIE
maar voorlopig ben ik van plan het nog vol te houden.
Ga nu even lekker de keukenkastjes afnemen.........Nou ja lekker,ja als het klaar is........zucht
Daarna trakteer ik mij nog op een overheerlijk bruin pistoletje met old amsterdam en dan...............

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 27/10/2011 - 16:46

Lid sinds 20 jun 2011

12 jaar 12 maanden geleden gestopt met Champix.

Je hebt maar een druk huishoudentje Ellen
Kan je wel lekker het roken mee verdringen.
Feli's met 4 weken.
Je gaat goed, en ik weet zeker jij gaat het halen dat Nierokenie brevet... dd3 dd3 dd3

Pagina's