D-Day 29 januari 2012!!!!

Geplaatst door Ellen34 op 25/01/2012 - 22:04

Lid sinds 25 jan 2012

Hallo allemaal,
as zondag is het dan zover, wij gaan stoppen met roken!!!
afgelopen donderdag begonnen met Champix en ik moet zeggen het werkt redelijk. Ik rook een stuk minder, maar tussen m'n oren erg veel mee bezig. Niet dat ik de hele tijd aan die een sigaret denk, want ik rook nu al meer dan de helft minder als vooreen, maar meer over hoe het straks zal gaan en of ik het wel ga volhouden.
Vandaag voor het eerst redelijk wat bijwerkingen gehad van de Champix, maar over het algemeen nergens last van. Alleen meer eetlust, hahaha.
Ik wil alle stoppers succes wensen en hopelijk kunnen wij over een aantal maanden/jaren nog steeds zeggen dat we zijn gestopt!

afbeelding van mooog

Geplaatst door mooog op 26/01/2012 - 10:03

Lid sinds 14 jan 2011

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Ellen,

Ik wil je heel veel sterkte en succes toewensen de komende tijd.
Als je er helemaal achter staat gaat het lukken!!

Gr,

Mooog

Geplaatst door Ellen34 op 26/01/2012 - 10:34

Lid sinds 25 jan 2012

Hoi Mooog,

Dank je wel. De motivatie om te stoppen is er, gelukkig. We zijn er al een tijd bewust mee bezig en leven naar zondag toe. We hebben voor Champix gekozen door alle goede verhalen. De gewoonte moet veranderd worden en ben nog steeds aan het uitzoeken/lezen hoe andere dat doen. Zoals ik laatst iemand hoorde, je moet je levenswijze aanpassen en dat kan heel moeilijk zijn.

Groetjes Ellen

Geplaatst door Lodewijk op 26/01/2012 - 11:02

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Ellen,
Goed dat je van plan bent te stoppen met roken. Champix haalt de scherpe kantjes eraf. Binnen 4 tot 5 dagen is de troep uit je lijf verdwenen, de aanpassing van je lichaam naar een niet rokers bestaan duurt wat langer. De geestelijke verslaving is de gemeenste, Nico en Tine geven zich niet zomaar gewonnen en zullen je op alle mogelijke manieren dwars proberen te zitten. Met voldoende motivatie en wilskracht kun je ze voorgoed de deur uit meppen. Ga geen discussie met jezelf aan, niet roken = niet roken. Wees verstandig en trakteer jezelf zo nu en dan, een stopper mag best een beloning hebben. Je kunt je nog net op tijd aanmelden voor de januari-jet5 (rubriek Hoe gaat het ermee). Post daar een berichtje eb je vliegt mee. Succes en sterkte! Lodewijk.

afbeelding van Brigitte30

Geplaatst door Brigitte30 op 27/01/2012 - 17:47

Lid sinds 08 jan 2012

Welkom Ellen, wat goed dat jullie ook gaan stoppen.

Ik ben afgelopen woensdag gestopt met Champix, mij valt het tot nu toe erg mee.

heel veel succes zondag en daarna.

Gr. Brigitte

Geplaatst door Ellen34 op 30/01/2012 - 09:45

Lid sinds 25 jan 2012

Zo, gisteren was het dan zo ver!!!

Dag 1 verliep redelijk. Tot een uur of 15.00 was er niks aan de hand en toen begon het. De zin kwam er en ik kon aan niks anders denken. We waren gaan winkelen en na het betalen begon de drang... Ik had nog gehoopt dat het snel over zou gaan, maar nee hoor!!! We zijn daarna wat gaan eten en weer snel de auto in naar huis. In de auto minder moeite, maar eenmaal thuis begon het weer. Ik ben toen met een vriendin een heel stuk gaan wandelen en op het einde wilde ik eigenlijk niet naar huis, want tijdens het wandelen had ik geen zin in een sigaret. Het was koud, handen in m'n zakken en wandelen.....

Weer thuis ging de tijd heel langzaam, maar een voordeel, alles opgeruimd, de was gedaan en veel gespeeld met m'n zoon!!! Gegeten en toen kon ik eindelijk weer een pil nemen. Na 1 uurtje was de drang naar de sigaret helemaal weg. 's avonds spelletje gespeeld op de Ipad, waarbij ik m'n beide handen moet gebruiken en vroeg naar bed!!! In bed bedacht ik me dat ik het nog nooit zo lang had volgehouden!!

Wat ik ook erg raar vond is dat het gevoel me overviel van rouwen. Nu kan ik nooit meer........ Erg raar, maar het schijnt erbij te horen.

Vanochtend ging het weer allemaal goed. Ontbeten, pil gepakt en niks aan de hand. Net liep ik naar m'n werk en er liep iemand langs met een sigaret.... De reuk en de kou, heerlijk en weer overviel me het gevoel van rouw!!! Binnekort gaan we op Wintersport en door de kou en geur ben ik ooit begonnen met roken....... en nu kan dat nooit meer..... Ik dacht zelfs, waarom zijn we niet later gestopt, om daarna maar weer te denken dat het nooit uitkomt..... Dit alles speelde af in nog geen 3 minuten en nu gaat het weer prima...............

Dus laat dag 2 maar beginnen!!!!!

afbeelding van mooog

Geplaatst door mooog op 30/01/2012 - 10:32

Lid sinds 14 jan 2011

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hee Ellen,

Het is een heel herkenbaar verhaal. Het ene moment ben je blij dat je gestopt bent en het andere moment zit je je af te vragen waar je aan begonnen bent en ga je denken dat het allemaal zo erg toch niet was en of je niet nog een paar maandjes kan doorroken.

Afgelopen zaterdag was ik met mijn vriendin een dagje naar Amsterdam. Dat doen we wel vaker en het is altijd heel gezellig. We lopen dan wat door de stad en hier en daar drinken we koffie en eten een broodje, gaan naar museau en of naar de film etc etc. Maar tussen al deze bezigheden in rookte ik een sigaret en nu niet meer.
Hoef je niet te zeggen dat ik het afgelopen zaterdag toch weer heel moeilijk heb gehad.
Die momentjes dat je even ergens ging zitten (in de kou,maar dat maakt niet uit) om te roken heb ik gemist.

Maar ik heb het volgehouden!! en ik ga er van uit dat het de volgende keer wat makelijker gaat totdat het moment komt dat het "gewoon" is om niet te roken.

Gr,

Mooog

Geplaatst door Ellen34 op 30/01/2012 - 15:56

Lid sinds 25 jan 2012

Hee Mooog,

Stoppen met roken komt nooit uit... Dat weet ik ondertussen ook. Wij zijn 2 jaar bezig geweest om een stopdatum te plannen. Dan was het dit, dan was het dat en dan was je weer blij dat niemand erover begon om te stoppen...

Je hebt het dagje weg overwonnen en de volgendex zal het alleen maar makkelijker gaan.

Ben jij alleen gestopt of samen met je vriendin?

afbeelding van mooog

Geplaatst door mooog op 31/01/2012 - 07:59

Lid sinds 14 jan 2011

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He Ellen,

Mijn vriendin is ook gestopt. Zij rookte alleen s'avonds twee sigaretten en meer eigenlijk niet. Dat doet ze nu niet
meer en ze heeft er geen enkele moeite mee. Zij was een echte gelegenheidroker. Op de een of andere manier kan zij
dat maar dat is voor maar heel weinig mensen weggelegd. Voor mij in ieder geval niet.

Gr,

Mooog

Reactie toevoegen