COPD en eindelijk gestopt met roken

afbeelding van jaydalove

Geplaatst door jaydalove op 03/10/2011 - 23:32

Lid sinds 03 okt 2011

hallo allemaal
ik ben jayda en heb al v/a 2004 COPD. Ben al 2 keer gestopt met roken maar nam heel af en toe dan wel eens een trekje en ja uiteindelijk werd dit weer een pakje kopen. M,n langste stop is bijna een jaar geweest maar zoals ik al zei nam ik af en toe een sigaretje en als ik heel eerlijk ben rookte ik stiekem ook wel eens. Dus... nee ik ben nooit gestopt toen. z127

Ik ben nu cold turkey gestopt sinds 27 september jl maar dit kwam meer omdat ik griep kreeg en m,n longen uit m,n lijf hoestte en zoveel last van ademnood had en gepiep etc etc dat ik wel moest. Maar na een paar dgn was ik beter en neeeeee ik wil gewoon echt niet meer roken.
Oke ik wil wel want naast mijn verslaving is het gewoon lekker. :?
ik heb nu de hulp ingeroepen van een forum en misschien helpt het lezen van andere verhalen wanneer ik me zwak voel.
tot nu toe gaat het goed en is m,n huis rookvrij. Mijn vriend rookt wel maar alleen buiten in de tuin en m,n huis is lang niet zo fris geweest. Afgelopen weekend was een big test want ik was stappen en yessss het is me gelukt om niets te roken (en ik jok echt niet) Achteraf vond ik het niet eens moeilijk hoor. c7

nou... ik heb me bij deze dus even voorgesteld en m,n verhaaltje gedaan en hoop leuke forums berichten te lezen.

groetjes en succes voor iedereen die gestopt is

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 04/10/2011 - 04:41

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 2 dagen geleden gestopt met Champix.

Super Jay,
Als COPDer weet ik dat het uitermate belangrijk is dat je niet meer rookt.
Benauwdheid bij verkoudheid, het piepen van je longen als je op je zij ligt, het hoesten.
Dat is bij mij inmiddels allemaal weg.
Ik heb meer lucht, en sinds ik gestopt ben helemaal niet meer gehoest.

Een beetje roken bestaat niet voor een ex roker.
Je vervalt in je oude fouten en je houd jezelf voor de gek.
Verban die zooi voorgoed, en gooi alles wat op roken lijkt de deur uit behalve rookworst.(hmmmmmm....goed idee, vanavond Boerenkool.)
Maak het waar en sluit je aan bij 1 vd lijnbussen (september/oktober).
Succes Herman

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 04/10/2011 - 08:57

Lid sinds

Jay, heel veel succes. COPD is niet niks. Je schrikt als je leest op internet wat voor gevolgen het heeft voor de toekomst. En dat willen wij niet he ? Ik heb, na een dubbele longontsteking met bacteriele infectie ook COPD overgehouden en ben kortademig. Wat wil je, na 40 jaar roken en totaal geen weerstand meer. Sterkte, en lees de verhalen hier op dit forum, dan gaat je trek vanzelf wel over :duim

Geplaatst door Anoniem op 06/10/2011 - 13:39

Lid sinds 06 okt 2011

Hey!!!
Wat ontzettend knap! Wat fantastisch dat wij, de junks, toch altijd smoesjes kunnen verzinnen om de verslaving heen. Je zegt dat je eingelijk nooit gestopt ben (na de diagnose COPD) en dat dit de eerste keer is. Echt super knap. Wat ik ook heel goed vind is dat je kan uitgaan zonder sigaretten! Heeel goed! Al dat soort dingen zijn echt een uitdaging. Straks als je op vakantie ben, op het strand ligt met je versnapering denk je ook echt.... ik wil nu een peuk! Dat kan dus niet meer en iedere keer dat je zo iets overwint gaat het steeds beter.

Ik ben zelf al meerdere keren gestopt tijdens 13 jaar roken. Nu heb ik voor het eerst me ingeschreven bij ikstop.nl Altijd en iedere dag een pakje sigaretten per dag. Tijdens een wijntje konden het zo twee pakjes zijn op een dag. De volgende dag twee bakstenen in je lijf als je wakker werd en een geur.. Oeioeioei wat een slechte zaak.
Ik werd gek van de verslaving en zeker omdat ik graag veel sport baalde ik er extreem van dat mijn conditie niet meer vooruit ging. Dus nu twee dagen gestopt. De vorige stoppogingen waren vrij heftig. Zonder hulpmiddelen en ik verzon allerlei truucs om toch weer te roken. 'ach een sigaret bij een wijntje' dat kan toch wel.... dus ik ging alleen naar kroegjes/cafe waar ik binnen mocht roken bij mijn wijntje. Ik leeg wel een echte junk op zoek naar de juiste gebruikersplekken. Echt belachelijk. Dit ga ik nu niet meer doen. Nu moet het mij niet meer interesseren. Ik werk op een plek waar echt bijna iedereen rookt, ik heb een vriendengroep waarin bijna iedereen rookt en mijn vriend rookt ook! Dus ik gebruik er een hulpmiddel bij en dat is niquit.
Wellicht ook voor jou een goede tip, als je gestopt ben met roken en je onploft van de craving, dan kun je NiQuitin min zuigtablet van 4 of 2mg nemen. Vergeet niet dat je trek weggenomen gaat worden door een soort van nicotine. Nog steeds een verslavende verzorging van je brain maar je handelt niet meer uit gewoonte dat je een peuk opsteekt en dat je iets in je handen heb. Je zal merken, dit is wat andere zeggen, dat je na een maand dit niet meer nodig heb. Het zit in een blauw klein doosje wat zo in je tas kan en in princiepe valt het niet op dat het een antirookmiddeltje is.

Ik heb gisteren het programma, Obese, gezien. Een man van 269kg die in nog geen jaar extreen kg kon afvallen. Dit was met prof begeleiding maar het is de beste man gelukt. Toen dacht ik; wat een ontzettende idioot ben ik dat ik die sigaretten niet kan laten liggen. Dat is het enige wat wij hoeven doen. We moeten (als je het vergelijkt met morbide obesitas) geen andere boodschappen te halen, niet meer te sporten(alleen als je aankomt natuurlijk), geen plastische chirurgie en het kost allemaal geen extra tijd. We houden extra tijd over (7min peuklengte keer 19 per dag is bijna 2.30h), we krijgen een betere huid en wat belangrijk is is dat je tandvlees weer hersteld (de zogenaamde pockets).

Ik ben benieuwd hoe het met je afkick gaat en ik wens je heeel veeel succes!

afbeelding van Siss

Geplaatst door Anoniem op 06/10/2011 - 13:52

Lid sinds 23 aug 2011

Hey Jay,

Super dat je bent gestopt dd3
Hoe gaat het nu? heel veel succes,en hou vol hoor z145

afbeelding van jaydalove

Geplaatst door Anoniem op 08/10/2011 - 10:25

Lid sinds 03 okt 2011

hallo allemaal het gaat gewoon eerlijk gezegt erg goed met het niet roken.
Natuurlijk heb ik soms momentjes van uhmm ik lust een sigaret maar dan zeg ik dat lekker hard op en dan ben ik t kwijt. Nee ik eb echt het gevoel dat (hoe moeilijk het kan worden misschien) niet meer wil gaan roken.
Ik kwam tot de ontdekking dat ik roken gewoon lekker vond en dat het niet alleen een verslaving was. Nu dat ik al meer dan een week cold turkey gestopt ben vraag ik me af wat was er lekker aan dan ???
Ik stonk alleen maar en m,n huis en kleren en auto ook. Nu als ik sigaretten ruik wordt ik nog net niet misselijk hoor maar vind t wel vies ruiken.
Mijn lieve vriend rookt buiten en is van een pakkie per dag naar 4 sigaretjes per dag gegaan dus hij denkt dat hij bijna zover is om er helemaal mee te stoppen.

Ik had eigenlijk gedacht dat ik het veeeeeeel zwaarder zou krijgen maar niets is meer waar.
Het enige nadeel is het (vr)eten wat ik doe. Ja sorry maar ik heb gewoon echt trek (honger) steeds. ik kan soms een heel paard op terwijl ik net gegeten heb. Ik kan het absoluut niet gebruiken want ben al iemand met klein beetje overgewicht.
Ook ik zag het programma OBESE op tv en vond het wel apart te zien dat hij van het ene extreme oversprong naar het sport extreme. Niet goed natuurlijk maar had ik dat nu maar denk ik nu want straks groei ik dicht en heb ik een nieuw probleem pffff dit is best moeilijk hoor
maar............. het afschrijven hier werkt ook wel lekker moet ik zeggen hoor dd3 z145

heel veel liefs en een fijn weekend wens ik jullie toe en heel veel succes met het niet roken. xx

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 08/10/2011 - 10:58

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 2 dagen geleden gestopt met Champix.

Mooi zo dat het goed gaat. dd3
Roken is alles of niets, dat moet je die vriend maar vertellen.
Een beetje roken bestaat niet voor deze verslaving.
Je zal altijd terugvallen in de oude gewoonte.

Eetlust is een vervelende eigenschap van het stoppen.
Kleine 10kg was er bij mij ook bij na een paar maanden.
Dat is even secundair belangrijk.
Eerst afrekenen met roken en die kilo's komen dan wel weer in een later stadium.
Volhouden is de boodschap en een rookvrije toekomst ligt in het verschiet. :ww
Good luck

afbeelding van jaydalove

Geplaatst door Anoniem op 08/10/2011 - 11:16

Lid sinds 03 okt 2011

c13 Dank je wel herman. Het is idd alles of niets en ik heb hem de boodschap al doorgegeven hoor dd3
hij komt er wel. Ik sprak zonet m,n broer en die is ook 2 dgn gestopt (in één keer)
Hij doet het voor t geld zegt hij z127 Nou... wat voor reden dan ook, als men maar stopt en blijft stoppen toch? Ik doe het voor meerdere redenen en de eerste is toch wel m,n gezondeid alleen denk ik altijd aan toen mijn moeder gestopt was met roken toen kreeg zij alleen maar klachten van alles en nog wat en een jaar later overleed ze ff4
Ik vind dit zo erg want dit hoor je vaker dat men stopt en alleen maar klachten hier en daar krijgen, en tjah dan denk je ook bij jezelf "waarom stoppen"
Ik wil niet zo denken dus ga het ook volhouden maar snap wel dat sommige mensen wel zo denken.

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 08/10/2011 - 11:35

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 2 dagen geleden gestopt met Champix.

Het is een gemene verslaving Jay.
Het proces van achteruitgang gaat onmerkbaar langzaam.
Zelf ga je ook aanpassen naar wat je nog kan en dan kom je in een fase dat je te ver bent gegaan.
De COPD zit dan al diep en de schade is groot.
Zo vergaat het veel rokers.
De begeleidende verpleegkundige vertelde me dat ze vaak mensen binnenkreeg die al in Gold 4 zaten en nooit geklaagd hadden bij een dokter.
Natuurlijk voel je het wel aan jezelf, maar je weet als je gaat dat je de wind van voren krijgt.
Bij COPD is er geen sprake meer van reserve, dus het minste koutje voelt al zwaar.
Actie is dus nodig, en stoppen is uitermate belangrijk.
Dat besef heb je inmiddels en denk dat je deze keer gaat overwinnen, want de waarschuwingen zijn er genoeg geweest.
Tijd om voorgoed ex-roker te worden.
Gaat zeker lukken, want ik kon het ook, en dat zegt heel wat.

Herman

afbeelding van jaydalove

Geplaatst door jaydalove op 28/01/2012 - 00:18

Lid sinds 03 okt 2011

Nou ik zal hier maar vertellen dat ik 4 dagen geleden opnieuw mijn longtesten moest doen. Ik wist al dat er iets niet oke was want ook al ben ik gestopt met roken (NOG STEEDS) toch leek het of ik steeds minder lucht kreeg. Ik ben toen ik 3 weken gestopt was enorm gaan hoesten met veel slijm. Mijn stem is weg van heesheid en alleen maar drama op drama kreeg ik. Al die tijd zei ik al tegen m,n partner dat het niet klopt (gevoel had ik) maar ook dacht ik dat het juist door het stoppen met roken kwam en dat mijn lijf nu aan het opschonen is.

Nu is gebleken dat mijn longinhoud ontzettend achteruit gegaan is en ik ben me kapot geschrokken want ik heb nog maar 46% dus volgens mij zit ik gewoon in Gold4 fase als ik het goed heb?

Zelfs de doktoren zijn geschrokken en nu moest ik direct aan de prednison (40mg voor 4 weken lang) en 22 febr, krijg ik een CT scan.
enig idee hoe ik me voel ????? ZWAAR ******* en ontzettend bang voor die enge ziekte uitlsag
Het is slopend om zolang nu te wachten tot de 22e maar ik moet eerst 4 weken die prednison gebruiken. Waarom weet ik niet hoor (ik kreeg gewoon geen lucht en met die medicatie krijg ik denk ik meer lucht) ben nu 3 dgn bezig met prednison.

wat een klote dagen zijn dit
wilde het even kwijt hier
xxxxxx.
p.s .........het stoppen met roken is meer dan goed gegaan en heb er absoluut geen last van. Ja ik ben wat aangekomen maar ook dat pak ik nu aan.
 

Geplaatst door Lodewijk op 28/01/2012 - 11:45

Lid sinds 11 sep 2011

Kan me indenken dat je hevig geschrokken bent van de uitslag. Wel goed overigens dat je al gestopt was met roken. Prednison wordt vaak ingezet bij zware ontstekingen. Het is een paardenmiddel maar over het algemeen wel effectief. Voor de zekerheid maken ze dan natuurlijk een CT scan. Wachten duurt altijd lang. Ga nou niet meteen van het ergste uit, het kan best zijn dat de uitslag meevalt. Sterkte! Lodewijk.

Geplaatst door Marjo op 28/01/2012 - 12:14

Lid sinds 09 apr 2010

13 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hi Jay, wat goed dat je nog steeds gestopt bent met roken!!!!!
Lodewijk heeft het verder goed verwoord, maar toch veel succes met je prednison kuur en het wachten!
Lieve groetjes,
Marjo

afbeelding van Manus

Geplaatst door Manus op 28/01/2012 - 14:43

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 2 dagen geleden gestopt met Champix.

Als je onder de 50% blaast ben je een geval voor de longarts. want dan zit je in COPD III en dat is zwaar COPD.

Het is lullig dat je zoveel achteruit bent geboerd.
Bij mij ging het ondanks het stoppen ook in 5 maanden 7% achteruit.
Daarna ben ik toch weer een paar procent terug gekomen.
eea is ook een beetje afhankelijk van omstandigheden.

Het is een progessieve ziekte.
Er geneest namelijk niets meer, maar als je een ontsteking hebt is ingrijpen wel noodzakelijk.
Met COPD moet je dan ook niet afwachten als je griepachtige verscijnselen of een kou hebt maar onmiddelijk naar de dokter.
Je moet namelijk zo gauw mogelijk aan de ontstekingsremmers om de schade te beperken.
Die score zegt nog niet alles.
Sraks als je genezen bent van de ontsteking maar weer is blazen en kijken wat er dan uitrolt.
Verder alle vormen van fijnstof vermijden.
Die vriend zit toch niet naast je op de bank te roken???
Schop hem er dan gelijk uit.
Dat is funest.

afbeelding van mooog

Geplaatst door mooog op 30/01/2012 - 10:38

Lid sinds 14 jan 2011

12 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Jay,

Heel vervelend voor je en ik wens je heel veel sterkte. Tevens wil ik je bedanken voor je verhaal. Dat helpt mij en anderen waarschijnlijk ook om gemotiveerd te blijven.

Sterkte!

Gr,

Mooog

afbeelding van jaydalove

Geplaatst door jaydalove op 30/01/2012 - 13:28

Lid sinds 03 okt 2011

hallo allemaal
dank jullie wel voor de steunende woorden.
Nee mijn vriend rookt nog wel (weinig) maar alleen buiten en NEVER in mijn buurt. Niemand trouwens meer in huis of in mijn buurt en geloof me............ ik vermijd alles
kan zelf niet tegen bleekmiddel of deodorant dus al die prikkels vermijd ik want bij mij slaat t direct  op de luchtwegen.
ja ik ben weer wat rustiger en wacht nu maar alles af
het gebruik van die prednison merk ik nu al verschillen
ik hoest eigenlijk niet meer maar ik slaap wel slecht pffffffffffff en ben gewoon kapot maar kan niet slapen
daarnaast hongerrrr maar ook daar let ik goed op en ondansk m,n honger ben ik al een week verantwoord aan het eten. m,n vriend is kok en hij kookt de heerlijkste dingen voor me en ik eet alleen (een week nu) groentes en vlees maar geen aardappelen en rijst (even pauze ingelast met die dikmakers)
ik zit dus zwaar aan de crackers met allemaal lekkere salades hahaha

het weer momenteel is wel drama want ff lopen is vreselijkkkkkkkkk  zonder lucht maar ja het moetgebeuren
nogmaals bedankt allen en ik houd julle op de hoogte hoor xxxxxxxxx

Reactie toevoegen