Als ik het kan, kunnen jullie het ook!

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 04/03/2012 - 19:36

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hai allen,

Ik ben inmiddels ruim 4 jaar gestopt met roken! Wat doe ik dan hier op dit forum? Naast de nicotinepleisters heeft het forum 'rokersmeter' mij toen erg geholpen. Een plek om mijn frustratie, rookverlangen, maar ook mijn overwinningen te delen! Rokersmeter bestaat niet meer, maar op die site kon je op de seconde af zien hoe lang je al gestopt was, hoeveel sigaretten je dus NIET gerookt had en hoeveel je bespaard had. Ik heb echt heeeeel vaak mijn rookverlangen onderdrukt door die pagina herhaaldelijk te verversen, zodat ik mijn stopprestatie met de seconde langer zag worden! Daarnaast had ik veel steun aan de mensen op het forum die al langer gestopt waren, want als zij het konden....kon ik het ook.
Om die reden heb ik mij hier op het forum aangemeld, zodat een ieder weet dat het kan en dat er leven is na de sigaret! Het enige nadeel van het stoppen met roken vind ik het feit dat ik toch wel wat zwaarder ben geworden. Maar desondanks nog elke dag blij dat ik niet meer vastzit aan die verslaving!

Geloof me,als ik het kon dan kunnen jullie het ook, want jeetje wat had ik talent voor roken. Haha, met name kettingroken ging mij heel goed af!

Ik wens alle stoppers sterkte en doorzettingsvermogen: hoe langer je het volhoudt, hoe makkelijker het wordt!

Groetjes, Kiet

afbeelding van nisan

Geplaatst door nisan op 04/03/2012 - 19:56

Lid sinds 04 sep 2011

Dank je wel Kiet, voor je opbeurende woorden.

 

Dat talent voor roken had ik ook ;) Jammer van het zwaarder worden, dat is ook mijn angst, maar fijn om te horen dat het niet opweegt tegen de verslaving!

 

leuk dat je dit berichtje even post, ik hoop dat ik dat over een paar jaar ook ga doen.

 

Nisan

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 04/03/2012 - 22:09

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hai Nisan,

 

je bent al een aardig eindje onderweg vanaf 17 feb! Tuurlijk post jij over een paar jaar ook zo'n bericht.

 

En die kilo's, tja....lekker belangrijk. Een van mijn mede-forummers vroeger vertelde over 2 vriendinnen van haar die beiden zijn overleden aan longkanker. Zij hadden nooit gedurfd om te stoppen met roken vanwege de angst om aan te komen. Mijn mede-forummer zei heel daarop heel raak: 'Ze zijn nog nooit zo slank geweest als tussen die 6 plankjes...'. Mij is dat erg bij gebleven en heeft me geholpen de kilo's te relativeren.

 

Hou vol!

 

Kiet

afbeelding van Jenny57

Geplaatst door Cleo57 op 04/03/2012 - 22:28

Lid sinds 14 sep 2011

9 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank je kiet voor je opbeurende woorden,

voor een ieder die nog in het begin zit kan juist dit soort berichten helpen laugh

bedankt Jenny

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 05/03/2012 - 10:01

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 6 maanden geleden gestopt

Graag gedaan Jenny! Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om van anderen te horen dat het echt mogelijk is, ook al is het nog zo moeilijk.

 

Ik zie in je profiel staan dat jij vandaag gestopt bent, super! Gefeliciteerd met dat moedige besluit, je kan het!

 

groetjes, Kiet

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door annekedirks op 05/03/2012 - 14:28

Lid sinds 30 jan 2011

Kiet, knappe prestatie en fijn, dat je beginners een hart onder de riem steekt.

afbeelding van Wakx

Geplaatst door Wakx op 12/03/2012 - 07:00

Lid sinds 10 dec 2010

Hey Kiet, 

Ja, mooi man: 4 jaar, da's niet mis! 

Ik was 13 maanden gestopt, en gedurende die tijd zowat een kilo per maand afgevallen, omdat ik weer begon te sporten en beter at, minder dronk etc. Vorig jaar toch weer teruggevallen (grrr.) en ja hoor, per maand roken kwam er weer een kilo bij! Dus nu maar weer opnieuw zweten. En het is prima!

Een ding. Ik was zo trots op mijzelf. 13 maanden!! De dag voordat ik weer begon, nee waarschijnlijk dezelfde dag nog, dacht ik nog: "ik begin nooit weer; ik hoef niet en ik kan het zonder". Niet dus. Zo ontmoette ik ook ooit iemand die 10 jaar was gestopt, en toevallig in mijn bijzijn weer begon.

Wat ik maar zeggen wil, hardstikke goed dat we beiden weer op het forum zijn!  

afbeelding van Wakx

Geplaatst door Wakx op 12/03/2012 - 07:12

Lid sinds 10 dec 2010

Trouwens, om de nieuwe stoppers niet te ontmoedigen...!!

Bij het stoppen met roken gaat het er m.i. niet om 20x of 40x per dag met moeite te besluiten GEEN sigaret te roken zoals je voorheen wel deed. De cravings worden steeds minder, steeds zeldzamer.

Waar het uiteindelijk echt om gaat is dat je leert op een andere manier om te gaan met hetgeen je er zomaar toe kan aanzetten TOCH weer te gaan roken. Een geliefde overlijdt, een zware teleurstelling of in onder grote werkstress, bijvoorbeeld. Situaties waarin ik zomaar weer zou kunnen toegeven. Het gaat er voor mij dan om me mentaal voor te bereiden op zo'n mogelijke situatie, die hoe dan ook onvermijdelijk is. En op die manier brengt stoppen met roken eigenlijk ook een stuk mentale groei met zich mee. 

Geplaatst door Angie1811 op 12/03/2012 - 07:27

Lid sinds 10 mrt 2012

11 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Godemorgen kirt

Dank je voor je opbeurende woorden,ik had gisteren een zware dag ,jeetje mijn hele lichaam werd antie maar ik heb door gezet:-) ik ben 's morgens begonnen met joggen 's middags gaan fietsen ik heb mijn lichaam doodmoe gemaakt 's avonds ging het en kwam het met vlagen.hopelijk gaat het vandaag beter :-))

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 14/03/2012 - 05:30

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 6 maanden geleden gestopt

[quote=Angie1811]Godemorgen kirt Dank je voor je opbeurende woorden,ik had gisteren een zware dag ,jeetje mijn hele lichaam werd antie maar ik heb door gezet:-) ik ben 's morgens begonnen met joggen 's middags gaan fietsen ik heb mijn lichaam doodmoe gemaakt 's avonds ging het en kwam het met vlagen.hopelijk gaat het vandaag beter :-))[/quote]

Goed bezig Angie! De zin in roken komt en gaat altijd met vlagen. Het belangrijkste: het gaat ALTIJD weer voorbij!! De ene keer moet je iets langer doorzetten dan de andere, maar het gaat voorbij! Roken hoort van nature niet bij je, je lichaam en geest zullen dus niet naar die sigaret blijven hunkeren.

Jezelf moe maken, gezonde dingen doen....super! Gewoon zo doorgaan, het zal je lukken. Sterker nog: je bent al een niet-roker! Welkom bij de club!

Geplaatst door Suusstopt op 14/03/2012 - 14:22

Lid sinds 04 mrt 2012

Heerlijk deze verhalen van mensen die allemaal die geweldige stap hebben gezet!!!

Trots op jullie allemaal!!!! :)

Geplaatst door Angie1811 op 14/03/2012 - 17:52

Lid sinds 10 mrt 2012

11 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Nathdemi

Ook ik heb dat idee maar ik weet zeker dat er een tijd komt dat dit gevoel ook af gaat nemen;-) ik ga na elke avond maaltijd een stuk wandelen dat is zo lekker! Ook neem ik resque druppels (die zijn op homeopatische basis) om niet uit te flippen ,mij helpen ze,we moeten door zetten je kunt hier lezen dat het kan lukken dus waarom ons niet!
ik wil in elk geval wel hier over 4 jaar kunnen schrijven dat het ook mij gelukt is ,ik heb diep respect voor iedereen hier

Xx angie

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 15/03/2012 - 03:00

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hallo geweldige niet-rokers!

 

Tuurlijk posten jullie over 4 jaar ook zo'n bericht! De eerste stappen zijn al gezet en voor je het weet tel je de dagen/weken/maanden niet meer dat je gestopt bent. Dan moet je diep gaan nadenken over hoe lang het ook al weer geleden is dat je die laatste sigaret rookte.

 

Wat betreft het slaapprobleem NathDemi, ik had daar ook veel last van. Weet nog goed dat ik slecht en onrustig sliep, dat ik plots hele levendige dromen had de hele nacht door en gesloopt wakker werd. Het is rot, maar het hoort er bij. Zeker ook wanneer je pleisters gebruikt en deze ook 's nachts draagt. Voor mij was 's nachts pleisterloos zijn geen optie, want vooral die eerste sigaret in de ochtend bij een bakkie koffie vond ik erg moeilijk te weerstaan. Dus plakte ik lekker door, maar mede daardoor sliep ik absoluut slechter. Toch heeft dat niet zo heel lang geduurd. De eerste 2 weken waren daarin het meest pittig, daarna ging het slapen al weer stukken beter.

Als je teveel last van hebt van je slapeloosheid, kun je misschien een homeopatisch middel proberen? Bijv. van Valdispert. Maakt je net wat rustiger waardoor je beter slaapt en je je overdag sterker voelt in het weerstaan van de sigaret.

 

Sterkte allemaal en wanhoop niet: alle onrust en craving gaat voorbij.

 

Greetz, Kiet

 

 

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 15/03/2012 - 03:23

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 6 maanden geleden gestopt

[quote=Wakx]

Waar het uiteindelijk echt om gaat is dat je leert op een andere manier om te gaan met hetgeen je er zomaar toe kan aanzetten TOCH weer te gaan roken. ... En op die manier brengt stoppen met roken eigenlijk ook een stuk mentale groei met zich mee. 

[/quote]

Dat is een grote waarheid Wakx! De grootste moeilijkheid van stoppen met roken zit'm juist daarin denk ik. Je komt achter je rookgordijn vandaan en plots moet je wat met jezelf, je kunt je niet meer verstoppen. Heeeeeeel soms denk ik nog wel eens aan roken als 'oplossing' voor bijvoorbeeld lastige emoties, maar ja als ik ga roken krijg ik er alleen maar een probleem bij. Want dan moet ik toch ook weer eens stoppen. En het kost me veel geld.... En ik stink weer.... Wanneer ik die realiteit me goed voor ogen houd, dat het door te roken alleen maar erger wordt, dan kan ik makkelijk weerstand bieden aan de kleine verleiding.  Liever ff janken, schreeuwen, praten, lekker gaan hardlopen of gewoon chagrijnig op de bank gaan zitten. Anything beats a cigaret! cool

Geplaatst door NathDeMi op 21/08/2012 - 22:22

Lid sinds 13 mrt 2012

-----

 

Reactie toevoegen