22 Februari gesptopt

Geplaatst door Ingrid13 op 24/02/2012 - 20:57

Lid sinds 24 feb 2012

Hey Allemaal

Ben sinds 22 februari na 30 jaar roken, meer dan een pakje per dag gestopt. Heb als hulpmiddel nicotine pleisters. Vind het moeilijk, absoluut. Hoop onrust in mijn lijf en hoofd :-( Hoop echt dat dit toch wel minder gaat worden. Vraag me ook af of dit blijft omdat je niet cold turkey stopt en toch eigenlijk de hele tijd je lijf van nicotine blijft voorzien. Ik weet ook dat ik zonder het zeker niet vol zou houden omdat de onrust dan nog groter is dan nu. Hoop dat ik zo eerste de geestelijke verslaving de baas kan en dan daarna maar de lichaamlijke verslaving. Maar dat daarbij de onrust niet blijft.

Jullie ervaring hierin? Heel benieuwd naar.

Geplaatst door Jaap72 op 25/02/2012 - 02:09

Lid sinds 13 dec 2011

Ingrid die ervaring kan ik je wel geven.

Ik ben ook cold turkey gestopt, DAT IS ZWAAR ,je moet moet voor meer als 100% er achter staan.

Een sterk karakter hebben en weten waar je het voor doet .

De sigaret is de moordenaar en uitenazie die je zelf instand houd door te roken.

M.A W je kil your self.

Ik ben in een stadium door roken, ik heb nog maar 30% longinhoud.

Je moet stoppen het vergif zit in de sigaret.

Ik hoop dat je blijft stoppen.

Vg Jaap

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje59 op 25/02/2012 - 14:18

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

Ingrid, je hebt de stap genomen en nu moet je even doorzetten. Zeker die eerste dagen zijn erg moeilijk en moet je proberen veel afleiding te zoeken, zeker als die hunkering naar een sigaret op komt zetten. Even stukje wandelen, glas water drinken, stofzuigen, iemand bellen. Gewoon dat je even afleiding hebt en dat moeilijke moment voorbij gaat. Het is belangrijk dat je nu doorzet, het wordt straks alleen maar makkelijker. En bekijk het dag voor dag, niet te ver vooruit want dat is frustrerend, tenminste zo voel ikdat.

Cold Turkey is, zoals ik hier wel lees, nog heftiger maar als die periode voorbij is krijg je het wat makkelijker. Met pleisters moet je toch daarna volgens mij weer iets afkicken. Maar kijk een bij de februaristoppers, bij het forum maandclubs. Wij zijn al met een heleboel mensen en hier zitten ook verschillende personen tussen die stoppen mbv pleisters. Zij kunnen je meer vertellen en daarnaast zijn we er samen om elkaar te helpen, steunen, oppeppen, afleiden, tips geven enz. Op blz 30 bij de februaristoppers staat een lijst met personen en hoe ieder gestopt is. Hier zal ik jou ook bijzetten. Je bent altijd welkom om gezellig mee te praten of om even lekker te klagen. Hoop je daar te zien.

Reactie toevoegen